Ottosson gör FBK till näst bästa sida?

I dag skrev Mr Madhawk (länk) kring de olika lagen i SHL och hur han skulle ranka de olika lagens centerlinja/-sida just nu. Enligt honom skulle Axel Ottosson i dagsläget göra Färjestad BK till näst bästa i den grenen.

Axel Ottosson numer center i FBK. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Topp tre saxat från bloggen:

1. DJURGÅRDEN
Andreas Engqvist – Jacob Josefson – Marcus Davidsson – Lukas Vejdemo/Sebastian Strandberg.
Wow! Jag hoppas bara Andreas Engqvist kommer till spel här. Men vilken centeruppsättning Robert Ohlsson kommer att förfoga över. Två spelare med mängder av internationell rutin, en ungtupp i Davidsson som redan nu hade kunnat vara topp2 i ligan i de flesta lagen, plus att pålitliga Vejdemo alltså får fungera som fjärdecenter. Strandberg får tufft att ta en plats som center.

2. FÄRJESTAD
Johan Ryno – Linus Johansson – Axel Ottosson – Oskar Steen/Oskar Bäck
Den här känns… vass. Ryno är en toppspelare och har varit i många år. Linus Johansson tar förmodligen ännu större kliv. Axel Ottosson har gjort det väldigt bra i HockeyAllsvenskan och bör vara mogen för att vara tredjecenter här. Steen och Bäck är två spelare på uppgång. Framförallt Steen kan stå inför ett stort genombrott.

3. RÖGLE
NY – Mattias Sjögren – Ted Brithén – Simon Ryfors
Då kan utgår från att man även ska hitta en riktigt vass center, förmodligen någonstans i nordamerika, så tycker jag Rögles centersida ser riktigt bra ut. Ted Brithén kom in i Röglekostymen starkt under andra halvan och vet vad som krävs. Sjögren är en väldigt bra tvåvägscenter, med mängder av erfarenhet. Hur bra blir den här ettan som ska in, eller blir det ”bara” en trea som plockas in.
Svårplacerade, då trots allt ska in med en center till. Men solklara topp5 i min bok.

Kommentarer, tankar.. Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Sedan kommer vi så klart även under helgen fram till måndag kl. 18:00 att fortsätta puscha för tävlingen gällande två biljetter U Rock i augusti när du ska tippa på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) blir valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: