OT-vinst mot AIS

Till sist en rätt knapp seger borta mot Almtuna med 3-2 efter övertid. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-1, 0-1, 1-0, 0-1), skotten 36-30 inför 1 728 betalande i Gränbyhallen den här onsdagskvällen. Återigen ett fint bortafölje, hatten av Söderlövare!

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #12 Cooper, #79 Lundberg och slutligen #91 Crandall på övertid.

Sedan denna gång Deilert (b) utanför pga skada, därtill Stenvall (b) och L Eriksson (fw) utanför truppen.

Kvällens line up!

Målvakter:

35 Joe Cannata – (30 Mattias Pettersson)

Backar:

7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

Forwards:

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson

Extraspelare:

11 William Eriksson 19 Kristoffer Söder

* * *

Matchen som sådan?

Vi inledde tydligen hyggligt iaf, för mig strulade CMore och jag fick i gång sändningen lagomt till pausen. Tidig ledning efter ett fina mål signerat Cooper.

Därefter spelmässigt hyggligt jämt och efter Lundbergs 2-1 efter fint förarbete Liss kändes det som vår match. Men jag tycker vi ofta säkrar och slutar spela på bara en uddamålsledning vilket ändå kostat en del poäng.

Visserligen en snöplig kvittering men sånt händer och hade vi fortsatt lira har vi mer än ett mål att gå på. Visserligen avgör vi på OT och får med oss två poäng på bussen, men det borde nog varit alla tre.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (05:39 min) och i kväll var vårt BP 100% (05:39 min)

Kenttäs sms:

Tycker det är ett onödigt poängtapp. Däremot är det starkt att ta sig samman och hitta ett sätt att vinna.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fokus, byte för byte och hålla sig till systemet.
 • Första målet och bygga från det.
 • Snabbare och rakare spel i PP.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Stundtals okej, vi får visserligen ledningen.. men känns som vi sammantaget släpper lite momentum genom att backa hem och säkra 2-1 i stället för att fortsätta lira. PP återigen nollat även om vi stänger deras PP på ett bra sätt.

Apropå BP/PK lite svårt att förstå utvisningen på Vesel i slutet.. en lååång, lååång sevens med givande och tagande från båda vad det verkade på sändningen och sedan helt plötsligt en utvisning på ena parten. Eller chargingen på Liss som står still, den är ju underbar… bättre med två domare och fyra ögon..?! Njae..

Matchens frågetecken?

När under matchen får vi höra Söderlövare sjunga om Skellefteå?

Det hörde vi, så otroligt skönt.. 09:59 in i andra perioden! Bra jobbat Söderlövare!

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Ändå en del..

Segern, två poäng och nu nio poäng ner till MODO efter deras 2-5 hemma mot SSK. Detta då med #35 Bartosak i buren och med #18 Kangasniemi i andralinan.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 9 matcher (maximalt 27 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

*

I vårt eget Löventipset 19/20 var oavgjort värt 4,75 poäng och lyckades du dessutom pricka in resultatet 2-2 ytterligare 5,00 poäng.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#44 Olle Liss, ett offensivt hot. Både som framspelare och med sitt skott.

två loggor

#79 Emil Lundberg, bildade med Weigel och Liss vår främsta lina i dag.

en logga

#52 August Tornberg, en av backarna man kände igen.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Almtuna IS i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “OT-vinst mot AIS

 • 6 februari, 2020 kl. 07:16
  Permalänk

  Vesel utvisning kom väl ur hans crosschecking i nacken på en liggande Almtunaspelare?

  Svar
 • 6 februari, 2020 kl. 10:33
  Permalänk

  Håller med om det du skriver om domarna, patetiska bedömningar vid några tillfällen. Och när man lyssnar på domarkommentaren efter matchen på hockeyallsvenskan.se angående Vesels utvisning så kan man bara skratta. Domaren säger typ ” Det var två spelare som FASTNAR i varandra och faller till isen, där sedan löven spelaren sitter fast och han väljer att trycka till ner huvudet på AIS spelaren mot isen” Allt började med att dom höll fast i varandra vid sargen sedan föll dom ner på isen då AIS spelaren höll i Vesels klubba och det hela slutade med att Vesel tryckte till AIS spelaren i huvudet när båda låg på isen. Rätt bedömning hade möjligtvis varit 2 minuter crosscheking för Vesel och 2 min holding the stick för AIS killen eller att släppa det helt. Att ta för checking to the head är för mig helt otroligt. Detta är från regelboken och till och med gulmarkerad där.

  1) ”Checking to the head ska utdömas om en spelare riktar en tackling mot huvudet eller nacken på en motståndare” Så det bedöms som tackling när två spelare ligger ner på isen ??? 😃

  2) ”Checking to the head ska användas vid kroppstacklingar som träffar huvudet enligt ovan. Hit räknas t.ex. att leda en tackling med armarna och träffa huvudet med underarmarna eller att träffa någon i huvudet med axelkåpan. Om kontakten istället sker med armbågen eller klubban ska respektive regel istället användas (elbowing, crosschecking, slashing, high-sticking etc.)

  Så återigen visar domarna att dom inte har koll på regelboken, ska dom ta en utvisning ska det i alla fall vara rätt bedömning, i detta fallet tappar vi Vesel för resten av matchen på grund av felaktigt tagen utvisning. Men jag är inte förvånad över att det var domaren Rikard ” vi dömer inte för sådant i Sverige” Magnusson som både tog utvisningen och uttalade sig efter matchen.
  Och Liss utvisning måste vara den mest horribla utvisningen som tagits i Sverige den här säsongen oavsett serie. Så här är definitionen för charging i regelboken ”Charging ska ådömas den spelare som närmat sig en motståndare i hög hastighet och som tacklat en motståndare med onödig kraft, som onödigt hårt kört över en motståndare eller som hoppat in i en tackling” För helvete Magnusson, Liss står helt still och gör en riktigt bra offensiv tackling mot en kille som kommer med fart.
  Det skulle vara så roligt att vara en fluga på väggen när domargranskare har genomgångar med domarna, existerar det intern kritik överhuvudtaget ? Är galet less på domarnivån i allsvenskan, det måste finnas bättre eller i alla fall mindre dåliga domare i div 1 att lyfta upp.
  Sorry för ett återigen lång inlägg men måste få skriva av mig lite ilska.

  Till sist, skönt i alla fall med 2 poäng mot ett som vanligt svårspelat Almtuna och bra att Modo torskade, är seriesegern klar nu ? Jag väljer att avvakta några omgångar till innan jag öppnar något bubbel.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: