OS-truppen..

…innehöll några överraskningar, men på det stora var det väl rätt väntade namn?? Jag menar om ni kollar här nedan, vilka saknas och på vems bekostnad ska de i så fall få en tröja??

Målvakter:

Henrik Lundqvist (New York Rangers) Jonas Gustavsson (Toronto Maple Leafs) & Stefan Liv (HV 71) 

Backar:

Tobias Enström (Atlanta Thrashers), Magnus Johansson (Linköping), Nicklas Lidström (Detroit Red Wings), Niklas Kronwall (Detroit Red Wings), Douglas Murray (San José Sharks), Johnny Oduya (New Jersey Devils), Henrik Tallinder (Buffalo Sabres) & Mattias Öhlund (Tampa Bay Lightning) 

Forwards:

Daniel Alfredsson (Ottawa Senators),Nicklas Bäckström (Washington Capitals), Loui Eriksson (Dallas Stars), Peter Forsberg (Modo), Tomas Holmström (Detroit Red Wings), Patric Hörnqvist (Nashville Predators), Fredrik Modin (Columbus Blue Jackets), Samuel Påhlsson (Columbus Blue Jackets), Daniel Sedin (Vancouver Canucks), Henrik Sedin (Vancouver Canucks), Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva) & Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings)

+ + +

Några av killarna jag direkt känner mig tveksam till är Mange Johansson från Linköping och Fredrik Modin från Columbus Blue Jackets. Närmast borde väl i stället någon av Alexander Edler, Jonathan Ericsson, Anton Strålman, Kristian Huselius, Mikael Samuelsson eller Patrik Berglund ha varit. Självmålet med Nicklas Bergfors har säkert alla redan noterat, så att han är diskvalificerad är både pinsamt och genant. Sedan kunde ett alternativ vara att juniorkeepern Markström får se och lära inför framtiden istället för att Liv myser och fiser på läktaren.

Av de 12 nominerade forwardsen har vi sedan skador eller i vart fall tveksam form på Alfredsson, Forsberg och Modin. Vill nog till att Lundqvist håller tätt, Murray håller rent framför och systrarna Sedin, Bäckström och Zetterberg är i grym form för att det ska kunna bli nåt.. men skit i vilket, jag längtar ändå och ser sjukt mycket fram emot sena nätter och tidiga mornar. 

0 thoughts on “OS-truppen..

 • 27 december, 2009 kl. 22:58
  Permalänk

  Mhm, Liv och M Johansson ska ju bort direkt, in istället med Enroth, D Larsson eller någon av de andra femhundraelva målvakterna vi har i NHL/AHL 🙂 (hade gärna sett Hedberg, men nu blev det ju inte så..)

  Istället för M Johansson så ska ju helt klart Anton Strålman eller Edler in…

  Svar
 • 28 december, 2009 kl. 11:46
  Permalänk

  Svar till Johan Marklund (2009-12-27 22:58)
  Ingen dum tanke med någon av AHL/NHL målvakterna Johan, men själv tror jag Markström varit mitt förstaval.

  Känner lite samma kring Johansson, med tanke på att Mange är den enda högerfattade kanske Strålman borde vara den som tog hans plats??

  Svar
 • 28 december, 2009 kl. 13:54
  Permalänk

  Får väl lägga ett ord i debatten. Tycker nog att ändå Mange var rätt val. Tanken är ju att använda honom i PP och där är han ett klart bättre alternativ en St(r)ål-Anton.

  Svar
 • 28 december, 2009 kl. 16:37
  Permalänk

  Imponerande,man ser Löven-fans diskutera uttagningar till OS truppen,men ursäkta mig, Ni som håller på Löven kan ju inte göra detta pga ett genuint hockeyintresse för då håller man ju på ett lag som kan spela hockey,och det har väl inte Löven gjort sen 1987-1988?
  Bättre då att inte hålla på ett lag men gå på SAIK eller MoDo’s matcher och se elitseriehockey istället för betala inträde för att se ett Uppsala lag spöa Löven.
  Nä, Ni sk experter,kolla hockey på riktigt istället för att kommentera vilka lirare ni vill ha i OS-laget och om Forsberg är skadad eller inte.

  Svar
 • 28 december, 2009 kl. 18:50
  Permalänk

  Svar till Sailorn (2009-12-28 16:37)
  Jo, du Sailorn.. hockeyintresset är lika genuint som kärleken och klubbkänslan för det rätta laget.

  Varför skulle man inte kunna vara hoceyintresserad och hålla på ett allsvenskt lag?? Klart som tusan att jag kollar in Elitserien och annan hockey för att gillar jag och är intresserad av sporten. Men jag kan helt ärligt säga att ingen match, eller något lag oavsett hur framgångsrkt det än m vara berör mig i närheten så mycket som det grön-gula laget som var bäst i Sverige för sisådär 23 år sedan..

  Men som sagt, luften är fri och jag tackar dig för din kommentar och ditt engagemang…

  Svar
 • 28 december, 2009 kl. 19:07
  Permalänk

  Till Sailorn, härligt namn också! Otroligt hur en så otroligt Löven-negativ bloggläsare ändå läst bloggen 🙂 Tydligen har något fångat ditt intresse, och du är verkligen inte ensam. Jag tror, och då är det min personliga åsikt, att dessa ”experter” som du nämner dem, är verkligt inbitna fans som utvärderat spelarna rent tekniskt, försökt förstå dem mentalt samt haft ett hjärta för både sporten men framförallt kulturen och laget i sig. Jag måste erkänna att jag är novis, men oj vilket medkännande för dessa krigande spelare. Så kontentan, min vän, hjärta framför statistik! MVH, Nytt Löven-fan

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: