Oroväckande Kenttä-rykten

Under dagen har det på olika sociala medier skrivits om Per Kenttä och att han ska kunna ha en out-klausul OM Oskarshamn skulle ta klivet upp till SHL.

Vi har under dagen grävt i frågan och fått in olika uppgifter om att det inte är aktuellt för Per att stanna i Oskarshamn trots ett eventuellt avancemang för smålandsklubben. Vågar dock inte lova något. När det gäller Björklöven är det bästa att knappt säga något alls.

***

Vad har hänt mer under dagen? Karlskrona stod nog för dagens värvning i Hugo Leufvenius. Hur lyckades de landa honom? Grymt!

***

Krisande AIK drog snabbt in en stor kappsäck med pengar och närmar sig sitt mål med stormsteg.

Sen har man även landat ett par spelare i SHL-rutinerade

Henrik Nilsson som hämtas från SM-liiga samt Kim Tallberg hfrån Tingsryd, en spelartyp som jag personligen gillar skarpt. Ser lite Matti Pauna i både skridskoåkning och sättet att ha byxorna på sig.

***

I övrigt kan vi notera att Niklas Rubin som vi lite drömönskat till Löven ska vara klar för Frölunda, vilket i sin tur måste betyda att Tex Williamsson bör finnas på marknaden. Uppgifter fanns ju tidigare att Tex kunde finnas med i Frölundas framtidsplaner, men så kan då inte vara fallet då Johan Mattsson redan skrivit nytt med Göteborgsklubben. Att Rubin lämnar Luleå bör vara mer eller mindre klart då NSD idag kablade ut att Norrbottensklubben gjort klart med  Brynäs David Rautio. Är inte Silly season en underbar tid, så säg?

15 thoughts on “Oroväckande Kenttä-rykten

 • 3 april, 2019 kl. 18:48
  Permalänk

  Vem är denne Micke Rosell ? Jag har i alla fall aldrig hört namnet i samband med några spelarövergångar. Om han inte är agent åt Kenttä så ägnar han sig nog åt någon gissningslek.

  Skulle vara i högsta grad märkligt o IKO anställt en ny SC om Kenttä skulle kunna bli kvar där om det blir SHL spel för dom. Och avståndet till Pers familj i Haparanda från Oskarshamn blir inte kortare för att dom lirar i SHL.

  Dessutom har Björklöven skickat ut till oss säsongskortsinnehavare ett mail idag och bjudit in till en träff med nya sportchefen en kväll i nästa vecka. Skulle verkligen Björklöven våga skicka ut en sådan inbjudan om Kenttä har en out i sitt kontrakt, jag tvivlar men man ska aldrig säga aldrig. Kanske dyker det upp någon helt annan person på mötet eller någon gammal SC ingen nämnd ingen glömd 😉

  Skulle det till slut inte landa på Kenttä så är det dags att damma av, ”Only in Björklöven”

  Svar
 • 3 april, 2019 kl. 19:16
  Permalänk

  Det är tydligen träff med nye sportchefen nästa vecka. De som har årskort eller är medlemmar ska ha fått inbjudan.

  Svar
  • 4 april, 2019 kl. 06:03
   Permalänk

   För mig låter det konstigt om han inte följer med Oskarshamn till shl,
   lönen som han får då är ju svår att tacka nej till.
   Har haft den känslan redan när det blev klart att man skulle spela mot Timrå och kanske ta klivet upp.
   Även om media skrivit att han var klar för löven.

   Svar
 • 3 april, 2019 kl. 19:46
  Permalänk

  Ligger Oskarshamn i Blekinge? Höj er nu.

  Svar
 • 3 april, 2019 kl. 22:31
  Permalänk

  Har den nyantällde sportchefen i IKO oxå en out i sitt kontrakt i så fall..?
  Eller ska dom köra på två sportchefer..?

  Känns inte särskilt troligt detta rykte måste jag säga!

  Svar
  • 4 april, 2019 kl. 06:34
   Permalänk

   När agenter börja prata drar man ändå åt sig öronen och därför kollade vi upp detta.

   Svar
   • 4 april, 2019 kl. 14:05
    Permalänk

    Vi får väl Oskarshamns ”nya” sportchef den 11:e när Kenttä följer med upp till shl….

    Svar
 • 3 april, 2019 kl. 23:08
  Permalänk

  Kenttä vill följa Oskarshamn tills dem har spelat färdigt. Då kommer han att presentera sig för löven

  Svar
 • 4 april, 2019 kl. 08:15
  Permalänk

  Löven ska presentera sin SC den 11 april. Ponera att Timrå-IKO går till 7 matcher och IKO går upp, då är den serien klar 8 april! Om Kenttä har en out-klausul då måste ju Löven redan idag sitta på nån annan SC eftersom man säger att han ska presenteras 11 april, verkar ju helt sjukt!!! Kenttä bröt väl kontraktet för att han ville tillbaka norrut…

  Svar
 • 4 april, 2019 kl. 11:42
  Permalänk

  Käntää är klar för MoDo. Jäger kliver in som sportchef. Fagge blir materialförvaltare, Tommy Jonsson och Anders Forsberg delar tränarsysslan och Bert Robertsson, mental coach.

  För övrigt kommer Waltin tillbaka som bas över j-20 och Robinson-Robban tar över damlaget (både tränare och sportchef, vad jag hört).

  Det luktar SHL lång väg!

  Svar
  • 4 april, 2019 kl. 20:00
   Permalänk

   Gillar Olles kommentar. Humör är det alla Löven fans behöver. Sitter och ser Oskarshamn direktkvala. Ett lag bestående av mediokra men ändå duktiga hockey knegare. Ingen stjärna men ett lag där Alla gör Allt för varandra och läget. Varför sker det aldrig i Löven? Vi köper Cruseman för dyra pengar och får inte ett skit. Käntää har gjort ett storjobb och med en Modern tränare tror jag dom slår ut Timrå. Vad som händer då står nog skrivet i stjärnorna. Med resultatet av styrelsens analys och beslutet att låta Fagerwall vara kvar skulle vem som helst med lite självinsikt dra öronen åt sig. Hoppas på det bästa nu när andra lag fyller depåerna inför nästa säsong och som vanligt händer inte ett skit i Löven. Tror inte ens det skulle hjälpa med Bert R.

   Svar
   • 5 april, 2019 kl. 09:11
    Permalänk

    IKO spelar det spelsystem som Björklöven försökte sig på i början av säsongen men tyvärr hade vi inte spelartyperna för att lyckas med det. Men det har ju funkat rätt bra för IKO så mediokra spelare i IKO ?

    Så du dömer alltså ut ett av Kenttäs första beslut som SC i löven ( finns säkert fler som inte är officiella ännu ) att behålla Jocke som tränare. För du tror väl inte att det är styrelsen som tagit det beslutet ? Det har varit rätt tydligt att styrelsen gett det den nya SC fritt mandat då det gäller den sportsliga biten, så det är helt hans beslut att behålla Fagervall. Och vad resultatet är av utvärderingen / analysen av säsongen vet nog ingen utanför föreningen ännu men jag hoppas att det kommuniceras ut till oss supportrar vad man kommit fram till.

    Nej jag tycker du och alla andra som klagar på allt och alla i Björklöven ska sitta lugn i båten och låta den nya sportchefen komma igång så får vi se vad han kan landa för lag till nästa säsong.

    Till sist, stort tack till er tre som skriver på bloggen för den här säsongen nu ser vi framemot nästa.
    Ni gör ett grymt jobb och bry er inte om vad en del ”idioter” skriver i inlägg och kanske framförallt på gröngult.

    Svar
 • 6 april, 2019 kl. 23:59
  Permalänk

  Tex W klar för Pantern idag (3år)
  Går vi miste om alla spännande free agents nu bara för Kenttä aldrig kommer?

  Svar
  • 7 april, 2019 kl. 08:26
   Permalänk

   Tror bestämt att Kenttä har full koll på läget. Skulle inte förvåna mig om han kommer ut på Iduns scen i armkrok med två spelare. Jag känner mig fullständigt lugn.

   Svar
 • 7 april, 2019 kl. 11:41
  Permalänk

  Tror också tyvärr att Kenttä missar många kap p.g.a att han är låst. Tror inte han riskerar kontraktsbrott och ringer runt till spelare…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: