Ordföranden: – Vi kommer satsa mycket på resor!

I början på juni hade supporterklubben Green Devils årsmöte och jag kollade med ordförande Eric Stefansson kring bl.a ev. förändringar i styrelsen, om de börjat planera för säsongens bortamatcher och om de möjligen funderar på att göra en marsch (länk) från city som GD körde mot Rögle BK i hemmapremiären säsongen 14/15.

Tjena Eric, hur är läget? – Hej, det är bra. Varm sommar och fotbolls-VM.
För en tid sedan hade ni årsmöte i GD, som jag förstått det en oförändrad line up? – Det stämmer, styrelseuppsättningen ser likadan ut även i år.
..och hur länge har du nu varit ordförande? – Detta blir det andra året.
I fjol 436 medlemmar i GD, hur många siktar ni på till kommande säsong? – Vi har sedan länge haft ett mål på över 500 medlemmar. Man kan diskutera om antalet medlemmar är det viktiga, men jag ser ingen motsatsrelation mellan många medlemmar och verkligt aktiva medlemmar.
Planerar ni några särskilda aktiviteter för att försöka värva fler medlemmar? – Nej, vi fortsätter på samma sätt som tidigare. Vi kommer satsa mycket på resor i år. Som det ser ut just nu är många av resorna långa men vi hoppas kunna få till många bra sådana. Där tror jag att vi kan få folk intresserade. De som hänger med på en resa gör det ofta fler gånger. Vår verksamhet hänger extremt mycket på hur det går för Löven.
Jag såg även att ni kommer åka till Vasa redan under försäsongen för att stötta laget, riktigt kul. Har ni redan nu börjat fundera på lämpliga bortaresor utifrån spelschemat etc. inför kommande säsong? – Det stämmer och det kommer bli grymt roligt. Vi har fått ett väldigt bra pris och jag hoppas att vi får med oss ett bra gäng. Ett perfekt sätt att starta säsongen. Vi har börjat kolla på möjliga resor och kommer försöka vara bättre på att annonsera resorna tidigt. Speciellt då många av resorna är långa.
Till hemmapremiären av HockeyAllsvenskan säsongen 14/15 körde GD en rätt häftig marsch från Renmarkstorget, kan det bli något likande inför säsongens hemmapremiär mot MODO? – Just nu finns inga planer på det.
Men hur gör du annars som gröngul supporter för att lindra hockeyabstinensen under de här sommarmånaderna?Har självklart kollat en del fotboll och försöker hålla mig uppdaterad kring lagbygget och diskutera det. Vi har ju haft en del jobbiga år på slutet och även om jag under somrarna alltid saknat hockeyn, Björklöven och alla människor runt det har det känts skönt med en paus. I år kände jag redan när säsongen tog slut att man ville köra igång igen. Sannolikt för att vi avslutade på ett så bra sätt, även om det var väldigt surt där och då.
De senaste säsongerna har det varit lite turbulent med ständiga tränar-, sportchefs och även VD-byten i Björklöven. Nu känns det dock som sportdelen äntligen blivit lite mer stabil, kontinuitet på viktiga positioner etc. Hur ser du personligen på klubbens nuvarande läge och är det realistiskt att fortsätta drömma om SHL inom hygglig närtid? – Idrott handlar väl alltid om drömmar. Det är väldigt sällan man når hela vägen fram. För mig känns det som föreningen är i en bättre position än på mycket länge.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Jag är nog fel person att fråga. Klart att det känns dåligt att tappa toppspelare och poängproducenter. Samtidigt tycker jag nog att bredden över hela truppen ser bättre ut än tidigare. Tråkigt att tappa Otto, mycket härligt att få hem Acke.

Vilka tre spelare ser du som de viktigaste nyförvärven till kommande säsong? – Jag vet inte. Jag måste erkänna att jag inte har jättebra koll på alla som kommit in utöver att man kollar lite statistik. Grymt att få hem Acke som sagt.

Om du skulle få ranka Björklöven just nu, på vilken plats i tabellen ser du själv oss gentemot de övriga? – Jag vågar inte svara på det.

Sedan för oss fans kanske försäsongen inte nödvändigtvis behöver innebära nödvändig men plågsam försäsongsträning, du kanske därför tänder grillen ett par extra gånger? Så vad ligger på grillen och vad har du i glaset? Allt fungerar på grillen. Dricker gärna öl.

Stort tack att du tog dig tid Eric, fin fortsatt sommar! – Ingen fara, tack det samma!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: