Öppet brev från Alexander Hellström

I lördags blev det klart att det inte blir någon fortsättning i Björklöven för Alexander Hellström och sent i går kväll hörde han av sig till Löven4Ever med en önskan att få publicera ett öppet brev till alla Björklövare. Att öppna upp vår kanal för en spelare som offrade sin egen karriär för att ta Björklöven uppåt i seriesystemet är det minsta vi kan göra. Vi kommer aldrig glömma Ackes ovärderliga insatser både på och utanför is och den kravbild han hade på sig själv och andra i sin omgivning. Ett föredöme ut i fingerspetsarna som nu lägger skridskorna på hyllan.

Till alla Björklövare

Det har gått nästan 18 år sedan jag för första gången skrinnade ut för att spela för Björklövens A-lag. En träningsmatch borta mot Sundsvall låter kanske allt annat än glamoröst, men för en 16-årig grabb som jag så var det kanske det största jag varit med om. Kommer inte ihåg om vi vann, kommer egentligen inte ihåg någonting alls förutom hur stolt jag var att få spela, att få vara med. Jag hade länge drömt om den dagen, sett upp till killarna i laget, sett matcherna både från gamla ungdomsläktaren och ifrån H, och nu fick jag vara med. På den tiden kände jag mig odödlig, världen låg för mina fötter och absolut ingenting kändes omöjligt. Kontrasterna till idag kunde inte vara större.

Dagarna som gått sedan det stod klart att jag inte kommer att spela i Björklöven längre har varit omvälvande, känslosamma, förvirrande. Jag har varit ledsen. Inte för att jag nu spelat min sista match, för jag visste att den dagen skulle komma någon gång, ingen kan spela för alltid. Däremot hade jag aldrig kunnat föreställa mig eller förbereda mig för hur det skulle kännas att faktiskt inte längre vara spelare i Björklöven. Under de 18 år som gått sedan den där kvällen i Sundsvall så har Björklöven på sätt och vis blivit min identitet. När jag varit och spelat utomlands har jag alltid känt mig som Björklövare. När jag kom hem på somrarna tog alltid klubben emot mig med öppna armar och lät mig sommarträna med laget. Känslan att Björklöven var mitt sanna hem växte starkare och starkare, oavsett vart i världen jag befann mig.

Kärlek till en idrottsklubb är oftast livslång och ovillkorlig. Jag tror många av er kan hålla med om att en förälskelse i Björklöven ibland känns rent ohälsosamt. Björklöven ger och Björklöven tar. Glädje, sorg, hopp, förtvivlan. När jag vaknade i söndags kände jag sorg, det kändes som att en del av mitt hjärta brustit och jag hade förlorat en del av mig själv. Jag är ju Björklövare, vem är jag om jag inte spelar i laget? Jag åkte till gymmet för att träna, mest av gammal vana för nu hade jag för första gången inte någon hockeysäsong att förbereda mig inför. Det var en oerhört konstig känsla. Plötsligt ringde min sambo och bad att få läsa upp några av de kommentarer som ni skrivit till nyheten att jag lämnar laget. Hon vet mycket väl att jag inte läser sånt som skrivs, det har varit min filosofi under alla år som hockeyspelare, men hon stod på sig. Jag blev helt tagen av vad jag fick höra. Det brast för mig där och då och tårarna strömmade.

Alla era fina ord, all uppskattning, uppmuntran och kärlek blåste bort sorgen inom mig. Det är alla människor som bryr sig om laget, som går på matcherna och som skapar den där speciella atmosfären i både arenan och i staden som gör att det känns värt det. Utan er hade det inte varit speciellt att spela för Björklöven. Det är ni som är Björklöven, och med ens insåg jag att jag fortfarande är Björklövare, måhända inte spelare men ändå en del av den gemenskap som jag så innerligt har älskat att spela inför.

Jag kommer att sakna varenda sekund. Den elektriska atmosfären i arenan, den sanna glädjen vid vinst men även bedrövelsen efter en förlust. Ljudnivån när arenan är fullsatt, den dunkande känslan i bröstet när hela hallen lever ut i genuina känsloyttringar. Alla dessa känslor har fått mig att känna mig mer levande än någonsin och jag är evigt tacksam att ha fått uppleva det.  Att spela för Björklöven har varit ett privilegium, något som jag kommer att vara stolt över under resten av mitt liv.

Men nu är det slut. Jag har inte varit den spelare jag velat vara de senaste säsongerna, sporten har förändrats, nya unga skickliga spelare kommer på löpande band och jag har kämpat och krigat precis allt vad jag förmått för att på något sätt kunna bidra till laget. Skadorna har avlöst varandra, och jag har ständigt försökt finna nya vägar tillbaka till isen för att sedan behöva göra om det igen, gång på gång.

Jag var sällan bäst, jag gjorde aldrig de avgörande målen, men jag kan med stolthet säga att jag gett precis allt vad jag kan, varje byte, varje match, hur mörkt eller hopplöst det än sett ut, för det är det Björklövare gör. Vi krigar, alltid för varandra, alltid för klubben. Evig kärlek.

Jag önskar jag kunde tacka var och en av er personligen med en stor kram, ni betyder mer än ni någonsin anar.

För evigt, för alltid

Alexander Hellström

*

Om du fick chansen att förmedla dina tankar till Acke, vad skulle du säga?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

15 thoughts on “Öppet brev från Alexander Hellström

 • 24 maj, 2021 kl. 18:24
  Permalänk

  Man får faktiskt tårar i ögonen av att läsa. Tack Acke du är en hjälte. Tack för att du hjälpte oss tillbaka.

  Svar
  • 24 maj, 2021 kl. 22:54
   Permalänk

   En sann Björklövare. Tusen tack Alexander, och som jag sagt, på H gör du också skillnad!

   Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 18:31
  Permalänk

  En sann hjälte och en kulturbärare av rang. Tack för allt Acke! Du är och förblir en legend i vår älskade förening!

  Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 18:33
  Permalänk

  En staty bredvid Kenttä vore på sin plats!!!

  Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 18:39
  Permalänk

  Hellström är ju verkligen ett av namnen man droppade för sina mindre hockeyutbildade kompisar i södra Sverige när man skulle förklara Lövens storhet och vilka legender som spelade i laget. En man som inte har någonting kvar att bevisa! Gröngul kärlek rakt tillbaka till dig, Hellraiser! <3

  Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 18:55
  Permalänk

  Direkt från hjärtat Acke. Fina ord. Minns när du spelade i SHL och för nåt tråklag nära Hjälmaren, men missade sällan när Löven hade bortamatcher mot Västerås. Lita på att du blev sedd även då. 😉 Lycka till med framtiden och vad väljer att satsa på.

  Svar
  • 24 maj, 2021 kl. 20:09
   Permalänk

   En fantastisk text sammanfattad av en ännu mer fantastisk lövenhjälte. Här snackar vi gröngult hjärta. Säsongen under Waltin var du bäst många gånger. Inställning, lojalitet och ALDRIG gnällt och klagat, en tvättäkta lagspelare. Jag är stolt och tacksam över att fått ha dig som spelare i min klubb. Vart än resan fortsätter för dig så önskar jag dig lycka till. Du ska vara stolt över din gröngula karriär. Tack för allt Acke. 👏👏💚💛

   Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 19:19
  Permalänk

  Det är så vackert så man blir tårögd. Jag vet att han sa i Ett steg in mot mitten att han gärna provade en civil karriär utanför hockeyn men jag tror att han skulle vara som klippt och skuren för en ledarroll inom juniorleden för Björklöven.

  Jag har sett det engagemang han visade för hockeyskola för barn födda 2014 och han är verkligen en förebild att se upp till.

  Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 20:14
  Permalänk

  All heder åt dig Acke en riktig förebild för alla, speciellt alla yngre löven killar.
  Jag har följ dig under hela din karriär i alla fall från J18.
  Lycka till med allt dit livet tar dig.

  Svar
  • 24 maj, 2021 kl. 23:44
   Permalänk

   Tänk va kul när 87:orna skulle spela JVM och vi hade 4 st Björklöv med i svenska truppen. Vad stolt man var det året och det började snackas om NHL Draft och grejer.
   Det var tider, precis som när du Acke, Sundström jr och Palmebjörk m fl kom hem och tog oss tillbaka. I er primetime struntade ni i dom större kontrakten och kom hem för det stora gröngula hjärtats skull.
   Ni hjältar har alla en speciell plats i mitt hjärta 💚💛….Tack Acke 🏆

   Svar
 • 24 maj, 2021 kl. 22:36
  Permalänk

  Acke du är för evigt en grön/gul Hjälte tack för allt

  Svar
 • 25 maj, 2021 kl. 09:59
  Permalänk

  Bugandes kan jag bara säga en sak!!Ðu har alltid varit en STOR förebild för alla Lövare.Tack för allt Acke.

  Svar
 • 25 maj, 2021 kl. 11:01
  Permalänk

  Tårarna rinner av ditt fina brev Acke. Du är en riktig Löven hjälte💚💛Lycka till

  Svar
 • 27 maj, 2021 kl. 11:26
  Permalänk

  Fantastiskt fint skrivet! Tack för dina extremt stora insatser och inställning Acke! Det har betytt så mycket för så många att du visat vägen med att vara den du är!
  Tack!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: