..one more time!

Nyligen var det Lövenbloggaren som spånade under rubiken Bloggen spånar och tidigare har undertecknat utifrån gällande kontrakt både bett om förlängningar, intressanta juniorer och spännande förvärv. Men i tider när laget från schtaan lirar slutspel och förpestar tv:n nästan varje kväll kan vi inte gör annat än spåna om förvärv och gissa hur truppen 2010/2011 kommer se ut. Nu har jag anpassat min trupp utifrån de önskemål som Hellgren/Molin haft gällande de utländska spelarna där det endast verkar vara Dansken som sitter säkert. Vad gäller finnarna verkar alla hänga löst som Peterrr Jihde skulle ha sagt.

Utifrån förra inlägget från min sida med de önskade juniorerna kan följande stomme presenteras;

Galbraith – Andersson, Eriksson, Svedberg, PAL, Matushkin, Ternelius – Lindgren, Wiktröm, Ledin, Messy, Pontus Johansson, Bergmark och Palmebjörk.

Hellgren har i intervjuer pratat om hjärta och karaktär, han säger sig se det i både P-A Lundström och MaJo så det är nog ingen vågad gissning att MaJo tar en tröja. Vad gäller de övriga backarna från den gångna säsongen så borde Ville ligga bra till för förlängning. Jag tyckte Ville växte in i den allsvenska kostymen allt eftersom och torde vara en tämligen prisvärd lirare utifrån en kraftigt reducerad budget.

Som jag ser det är det mer oklart hur forwardsbesättningen ska se ut. Det visade sig inte minst den gångna säsongen att vi gjorde för tok på för lite mål och var lika spännande eller sexiga framåt som en övermogen Schyman. Kanske attraherar någon, men knappast stora massan. Då laget till stora delar bestått i gröna små smurfar hoppas och tror jag att såväl Thörn som Wennerberg återfinns i laget kommande säsong, det behövs muskler och attityd.. de har båda två.

Av de egna ungtupparna torde Jimmy Andersson ligga bra till. Törnkvist, Rindestig och Lundberg är killar som Lövenbloggaren spår lirar nästa säsong, jag är inte så säker på att alla finns kvar, gissar i dagsläget att Andersson och Törnkvist ligger bäst till för nya kontrakt.

+ + +

De öppna platserna börjar således se rätt få ut och med tämligen begränsad budget är det inte lätt. Alla vill tälja guld av gråsten.. men det är fan inte lätt. Ge mig en bra billig back, två forwards där jag gärna vill se en riktig sniper som behövs till ovanstående lagbygge.

Shoot!

0 thoughts on “..one more time!

 • 6 april, 2010 kl. 13:39
  Permalänk

  Är precis som dig inte så säker på att vissa av Lövenbloggarens namn platsar.

  Har svårt att se att Lundberg och Rindestig skulle platsa i truppen. Lundberg trodde man skulle träda fram mer men utvecklingen har gått åt fel håll. Bra i defensiven men osynlig i offensiven.

  Rindestig kommer helt bort 5 mot 5 i J20, hur ska det då gå i allsvenskan?

  Svar
 • 6 april, 2010 kl. 18:52
  Permalänk

  Svar till scouten (2010-04-06 13:01)
  Ja, du scouten.. säg det. Jag hoppas i alla fall att det börja hända nåt snart.

  Först lär de väl bearbeta den gångna truppen för att inventera och se vilka pjäser som kan behövas utifrån. Inventeringen och kartläggningen av nuvarande trupp borde gå rätt snabbt och sedan är det bara att hoppas att förhandlingarna går smidigt. Då det ska skäras i spelarbudgeten kan och borde det rimligen innebära att vissa spelare vars kontrakt gått ut kan komma att få ett förslag med reducerad lön.. alla lär knappast signa direkt även om det borde finnas revanschlust hos de flesta.

  Vi får vänta och se..

  Svar
 • 6 april, 2010 kl. 18:59
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-04-06 13:39)
  Lundbeg gjorde visserligen en okej avslutning efter att ha varit förpassad till läktaren stora delar av säsongen. Men jag är som sagt inte lika säker som Lövenbloggaren att de båda blir kvar.

  Sedan finns det alternativ i och med att TSK tagit klivet upp till ettan. Vilka kan eller borde matchas där, är det juniorer, förtaårs seniorer eller bara de som blir över? Oavsett är det mycket mera lyckat med ett samarbete med en klubb i stan. Jag är trots allt lite hoppfull inför säsongen 2010/2011.

  Kom igen nu Micke, kan du inte ge oss några namn på nyförvärv?

  Svar
 • 6 april, 2010 kl. 19:38
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-04-06 13:39)
  Tanken bakom ett bevarande av dessa killar var sprunget ur ett rent ekonomiskt perspektiv snarare än ett sportsligt. Att skaffa in nytt i deras ställe kostar en del, med tanke på att man ska skaffa lägenheter (som man aldrig har inom klubben), eventuella jobb till både spelare och familjer. Tanken var att behålla ca nio billiga forwards och krydda med en starkare förstalina som förhoppningsvis kan bära laget.

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 13:47
  Permalänk

  Till Lövenbloggaren:

  Med tanke på ekonomin så ska vi självklart satsa på de egna. Men jag tror det finns andra egna spelare att satsa på än Lundberg och Rindestig med högre potential.

  Till Mackan:

  Som en jobbarkompis sa, Löven satsar väl mest på att bli av med de spelare som man har under kontrakt 😉

  Tror det kan bli en del nyförvärv från div1 med tanke på att Hellgren borde ha bra koll där. Stålnackes blogg säger att en allsvensk klubb jagar Marcus Waldehagen från Asplöven. Kanske är Björklöven?

  Jonnie Karlsson från Västerås kan nog också vara aktuell liksom Johan Bergmark.

  Svar
 • 7 april, 2010 kl. 19:54
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-04-07 13:47)
  Håller med Micke, klart vi ska prioritera egna.. men inte bara egna därför att heller. Tror fortfarande Törnkvist ligger bäst till.. 😉

  Med tanke på dagens ekonomi och något tightare budget känns det mycket bra med Hellgren. Tror också han har bättre koll på lirarna där än ex R2 hade, känns inte så troligt att han skulle bila upp till Haparanda och Kuben för att spana in ev förvärv från Asplöven. Inte alls omöjligt att Waldehagen dyker i grn-gult.. vi får väl se.

  Vad gäller jobbarpolarens kommentar ligger det kanske nåt i det, men inte tror jag de vill av med alla. Knappast dansken va?

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 14:06
  Permalänk

  Nä, det vore riktigt dumt att göra sig av med Galbraith. Stabila målvakter är ett måste för alla lag.

  I intervjun som gjordes med Hellgren så lät det inte som det var aktuellt att göra sig av med Galbraith heller.

  Sen hoppas jag att Koponen är med på isen till hösten i den gröngula tröjan.

  Svar
 • 9 april, 2010 kl. 19:02
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-04-09 14:06)
  Risken med dansken är väl snarare att han vill vidare än att Löven och Hellgren/Molin kan vara missnöjda, eller hur Micke?

  Pädrikk var ju den klart bästa värvningen av R2. Han såg visserligen kantig och slapp ut på försäsongen och inledningen.. men han växte och kommer garanterat vara ännu bättre till hösten. Vad gäller Koponen håller jag med, förutom dansken tycker jag Koponen övertygade rätt mycket. När man har för dålig koll på kontrakten är det ändå inte så lätt uttala sig..

  Vad gäller Pädrikk och säsongen 10/11 lämnar han i alla fall lite positiva vibbar. Intervju under helgen..

  Svar
 • 12 april, 2010 kl. 11:32
  Permalänk

  Jo, Hellgren/Molin har ju sagt att dom vill ha kvar Galbraith.

  Det som kan ställa till det är precis som du säger att han vill dra vidare. I intervjun låter det ju iofs positivt men det är en riktig målvaktskarusell i elitserien.

  Det är ett stort antal målvakter som verkar vara aktuella för NHL/AHL. NHL-lagen värvar ju till och med andremålvakter ifrån elitserien numera..

  Svar
 • 13 april, 2010 kl. 12:37
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-04-12 11:32)
  Vad gäler målisar i Elitserien och eventuella flyttar till och NHL/AHL blir jag allldeles snurrig. Inte alls omöjligt att några fler söker lyckan ”over there” , em samtidigt borde det väl vara några som misslyckats och kommer hem med svansen mellan benen…

  Huruvida följande lyckats eller inte vill jag inte uttala mig om men inte är det väl omöjligt att iaf någon av Ersberg, Gistedt, Larsson eller kanske Tellqvist som bl.a. huserat i Finland vänder hemåt.

  Jag hoppas iaf och tror att vi får behålla vår succédansk! Det vore däjjligt!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: