Om #35 Werner tas ut till J-VM

I morgon måndag får vi besked kring vilka spelare som tagit ut till J-VM i Kanada (Montreal & Toronto) under helgerna och i den bruttotrupp som Expressen avslöjade förra veckan (länk) ingick tyvärr vår egen gröngula målvakt #35 Adam Werner som startat i kassen de senaste 12 matcherna.

Vad händer då ifall Adam i morgon tas ut som en av tre målvakter till truppen och vi därigenom tappar honom under minst 5-6 matcher där vi i så fall spelar om 15-18 viktiga poäng. Så här sa Dalle tidigare under säsongen när vi frågade honom i det ämnet: (se ca 06:57 min in i klippet)

..det finns en plan, vi kollar närområdet och sedan även vad marknaden i övrigt har att erbjuda och att man får ta det därifrån om det blir aktuellt.

Sedan ställde Erik Åström frågan (länk) för en tid sedan apropå ifall TSK´s burväktare David Lindgren var en plan inför ett ev. J-VM apropå att Löven ibland tränat med tre målvakter, men svaret från Dalle lät:

– Nej, han är med och tränar helt enkelt.

..och då följde jag samma dag upp med en egen fråga till Dalle som lät.. ”vår etta Werner är alltjämt aktuell för J-VM och du har tidigare i dag till Erik Åström sagt att Lindgren inte är planen vid ett ev. J-VM.. men hur går dina tankar just nu kring målvaktspositionen och hur ser planen ut?” Där han då svarade:

– Vi jobbar med olika typer av lösningar. I dagsläget är det en fråga vi jobbar internt med och för tidig att kommunicera ut.

Båda dessa svar borgar i mina öron för att man aktivt funderar kring och jobbar på målvaktssidan och detta möjligen oavsett ifall #35 Werner blir uttagen eller inte. Där alltså den då möjligen inför säsongen tänkta ettan #50 Lundström inte vaktat kassen sedan 22 oktober i mötet hemma med IK Pantern utöver inhoppet mot BIK Karlskoga.

Många av oss vid sidan av ser nog gärna en rejäl och lite erfaren tvåvägs-back som kan tugga lite minuter för att förstärka vår backsida, men frågan är om inte det möjligen även kan komma bli någon förändring på målvaktssidan? Detta oavsett ifall det blir J-VM eller inte för Werner.. just nu är iaf Adam en helt ohotad etta och det håller inte i längden med bara en målvakt.

I morgon lär vi iaf få svar på ifall #35 Adam Werner blir uttagen till J-VM, vilken plan sedan Björklöven och främst sportchef Daniel Johansson utgår vi i från att det kommuniceras via hemsidan. Inte sällan likt Hetta-Gate att det även vid andra tillfällen ”helt apropå” kommit något officiellt via hemsidan då bloggen tidigare eller strax före publicering sökt info eller ställt konstruktiva frågor till klubben.

HÄR förresten ”nyheten” man la ut på hemsidan gällande Hetta och att han kommer lånas ut, eller är det här ens något som är värt att lägga ut?

– Med tanke på Fredrik Hettas skadefyllda höst har vi tagit beslutet att låna ut honom. Fredrik är inte helt återställd ännu och vi söker en utlåning för resterande del av säsongen. Det är i dagsläget inte klart med någon klubb men det finns flera intresserade klubbar, säger sportchef Johansson.

Säkert väldigt många som klubbar som står i kö för att låna en skadad spelare. Sedan har Fredrik tyvärr haft en väldigt skadefylld period i Björklöven, men det viktigaste i det här läget borde väl ändå vara att få honom frisk och på så sätt möjligen intressant för övriga klubbar? Om det nu inte finns någon framtid för honom i klubben alltså.

* * *

Vi får väl hålla koll på hemsidan i morgon ifall nu Adam blir uttagen, i annat fall kommer Dalle Johansson få en fråga på hur planen ser ut, men där kan vi tyvärr inte garantera att ett ev. konkret svar kommer ges.

7 thoughts on “Om #35 Werner tas ut till J-VM

 • 4 december, 2016 kl. 20:24
  Permalänk

  Ollikainen blir väl högoddsaren:)) Ja eller lågoddsaren

  Svar
 • 5 december, 2016 kl. 06:13
  Permalänk

  Det är ju bara 3 målvakter som är uttagen till bruttotuppen. Och det är 3 som åker. Hur ska Werner kunna ducka det?

  Svar
 • 5 december, 2016 kl. 14:22
  Permalänk

  Inte bra med Werner borta i 6-7 matcher. Nu måste Dalle agera, bums ! Lundströms självförtroende är totalstukat, så vi måste ut på marknaden och hitta en stabil burväktare. I den här serien kan det annars gå fort utför.

  Svar
  • 5 december, 2016 kl. 21:49
   Permalänk

   Delar din uppfattning Kungsolms-Ubbe, jag hoppas på en lösning för minst hela säsongen 16/17 men med tanke på även kommande säsong..

   Svar
 • 5 december, 2016 kl. 14:37
  Permalänk

  Jag tror inte på en billig orutinerad lösning,kanske Skellefteås tredjekeeper Jonathan Stålberg?

  Svar
 • 5 december, 2016 kl. 14:38
  Permalänk

  Jag tror på en billig orutinerad lösning,kanske Skellefteås tredjekeeper Jonathan Stålberg?

  Svar
  • 5 december, 2016 kl. 21:51
   Permalänk

   Vi får se vad Dalle trollar fram Enskedelövare, inte alls omöjligt att det blir ett namn från SHL..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: