Öl, mjukglass, Löwe eller cheerleaders?

Lördag den 18 september kl 15:00 är det nedsläpp på hallen och premiär för Löven i divison 1A mot Boden, nu glömmer vi allt det tråkiga som hänt och slutar älta det som redan ältats till döddagar. Nu ser vi i stället framåt och uppåt, hur många blir vi som följer med på resan och vad kan vi förvänta oss av säsongen? Nu tänkte jag kanske inte främst hockeymässigt eller i antal poäng och mål räknat, utan mer vid sidan av isen.

Du som läsare och besökare på matcherna, vad har du för tankar och förväntningar kring Lövens hemmamatcher kommande säsong? En mörk och kall söndag eftermiddag i november, exempelvis den 14:e när Clemens gästar, hur trångt kommer det att vara i barerna.. om nu klubben får behålla sitt tillstånd eller hittar någon annan som driver verksamheten vill säga? Eller är barerna helt överflödiga en säsong som denna? Det vill jag verkligen inte tro, med det nya och något modifierade spelprogrammet bjuds det på några helgmatcher och då hoppas i alla fall jag på fullt ös i dubbel bemärkelse!

Annars då förutom barer och alkohol? Räcker det med korv och mjukglass i pauserna eller ska det serveras oxfilé på snack trots att vi lirar i ettan? Den charmige och populära Löwe, är det överkurs att köra med maskot i ettan eller kommer vi bara helt enkelt att höja klassen på både hockeyn och inramningen? För bra många säsonger sedan hade vi cheerleaders för att väcka sittplats, undrar just vad som kommer krävas i vinter..? Återstår att se vad som kommer hända runt laget i vinter, både på isen och vid sidan av i samband med matcherna.

Min känsla är i alla fall mycket god, jag tror att vi kommer bjudas på bra show och matcharrangemang övelägsna vår serie och minst av allsvenskt snitt. Att vi dessutom kommer hänga ett antal kassar och förhoppnings vinna några fler matcher gör förhoppningsvis att laget lockar medgångssupportrarna tillbaka.

Frågan är ställd, vad har du för tankar och förväntningar kring hemmamatcherna i vinter? Låtarna som spelas, bra eller dåligt? Löwe, mer av maskoten eller inte? Cheerleaders i ettan, vore det coolt eller töntigt? Var gärna så konstruktiv som möjligt och lämna gärna en kommentar eller två..

0 thoughts on “Öl, mjukglass, Löwe eller cheerleaders?

 • 29 augusti, 2010 kl. 23:20
  Permalänk

  Inga cheerleaders, det är fjantigt utan dess like. Jag vill höra tunga hårdrocksriff i högtalarna och se handskar kastas minst en gång per match. Förbundet borde på allvar se över reglerna i div 1. För att öka intresset kring dessa matcher så borde fighting enligt NHL-regler bli tillåtet, KHL har ju hakat på så nu är det bara för oss att hänga med. Våldsamt, visst, men det är bevisat att publiken tänder till och vill se det. Kort sagt, jag är en okompliverat kille – öl, hårdrock, fighting och lövenmål i massor skulle förgylla ettan ordentligt.

  Svar
 • 30 augusti, 2010 kl. 06:13
  Permalänk

  Nu måste de byta musik men han som sitter där vägrar ju. De har tidigare skyllt på att ”de har en gemensam allsvensk skiva”. Oki, men nu är vi inte där så släng den i papperskorgen, våga förändra och spela mer o tyngre…

  Svar
 • 30 augusti, 2010 kl. 17:17
  Permalänk

  Publikvänlig, offensiv hockey känns viktigast och helst ska vi vinna de första 4-5 matcherna. Löven ska dominera Div 1A annars blir det stroke, gravölsfyllor och annat skit som minskar intresset för laget ytterligare. Måtte spelarna slippa skador denna höst och att Wälitalo gör sin bästa säsong. Inga fler div-1-säsonger!

  Svar
 • 30 augusti, 2010 kl. 19:31
  Permalänk

  cheer leaders känns ganska -1999 va? men varför inte, skulle gärna tillbaka till den tiden, rent sportsligt alltså.. eller tja, med skillnaden att vi höll oss kvar då.

  Svar
 • 31 augusti, 2010 kl. 21:33
  Permalänk

  Svar till Brendan Shanahan (2010-08-29 23:20)
  Brendan Shanahan… det här låter som Charlestown Chiefs vs Syracuse Bulldogs i Slagskott ungefär. På något sätt ska vi försöka skapa show, men just fighterna är ju minst sagt kontroversiella. En och annan kanske vi kommer bjudas på.. vi får väl se.

  Svar
 • 31 augusti, 2010 kl. 21:36
  Permalänk

  Svar till john (2010-08-30 06:13)
  Vad gäller musik kommer aldrig någonsin alla att vara nöjda John!

  Smaken är lika delad och hårig som baken, några har gillat musiken som har spelats och skulle säkert ogilla din önskan om tyngre musik. Men visst kommer säkert några låtar att bytas ut, sedan finns det klassiker som absolut borde vara kvar. HUr man än gör skulle aldrig någonsin alla bli nöjda!

  Svar
 • 31 augusti, 2010 kl. 21:40
  Permalänk

  Svar till Kristoffer Grundström (2010-08-30 16:45)
  Det är en lång resa Kristoffer.. men visst är det destinationen som är allra viktigast på vår resa, kan inte annat än hålla med!

  Men för att göra säsongen i ettan (den enda?) så intressant som möjligt vill det till att kvällarna på hallen blir så lyckade som möjligt. Jag har absolut inget emot att det finns möjlighet att ta sig en bärs innan match eller att någn kryssar runt på ståplats och kränger mjukglass från en låda på magen. Jag tror inte alla gånger att matcherna kommer vara spännande i alla fall.

  Svar
 • 31 augusti, 2010 kl. 21:43
  Permalänk

  Svar till janne (2010-08-30 17:17)
  Håller med Janne, max en säsong i ettan.

  Kan mycket väl bli så att de första matcherna blir lite avgörande. Men sedan är laget nytt och spännande så från början kommer publiken oavsett spel och resultat. Men med en positiv, fartfylld och målrik hockey som ger både poäng och tätkänning i tabellen kommer publiken förhoppningsvis att hänga kvar.

  Svar
 • 31 augusti, 2010 kl. 21:47
  Permalänk

  Svar till Olle (2010-08-30 19:31)
  Hellre cheerleaders och bra sportsliga reultat än inga cheerleaders och dessutom sportsligt fiasko, Olle.

  Sedan är det ingen given kombination och visst är det så att inte alla lag har det, men vi hade definitivt inte varit ensamma. Jag noterar att du och Brendan var eniga, ingen röstade för så i umeå är det verkligen 1999 med cheerleaders!

  Svar
 • 1 september, 2010 kl. 14:19
  Permalänk

  Kan bara hålla med Mackan om musiken. Hur det än görs så kommer inte alla att bli nöjda och jag tror inte det är så många som skulle vilja ta på sig att sitta däruppe match efter match och sköta musiken heller.

  När det gäller själva matcharrangemanget är det inte lätt att komma på något revolutionerande med begränsade resurser. Kanske tjuvkika på vad andra lag gör och stjäla det bästa?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: