Oj, vad Teg teg..

Nä, den kanske inte var så bra, men det var en riktigt trevlig premiär faktiskt. Jag hade absolut inte trott det skulle vara SÅ mycket folk, men 1300 på premiären lovar mycket gott. Klart vi inte ska drabbas av hybris och tro på fulla hus i serien, men Löven skulle faktiskt kunna lova målgaranti utan att behöva känna sig särskilt orolig. Fast efter ett antal omgångar med mycket mål och klara segrar kanske både spelare och publik kan bli lite mätta, vi får så klart hoppas på en sprudlande mål- och hockeyshow hela hösten. Vad vi redan nu med säkerhet kan säga är att nerven och spänningen kommer saknas i många matcher.

Självklart är det svårt och kanske också dumt att ge spelarkritik efter bara en match, fast visst stack några ut och dessa borde i alla fall nämnas. Daniel Wälitalo i buren, rena rama buren och med en stabil sista utpost kändes segern glasklar trots att TSK faktiskt vann skotten(26-24). Bland backarna var det kul att se Alex Eriksson (vår egen), som var så konstruktiv och mycket mer vän med pucken än i fjol. Om det sen är förtroende från ledning eller att spelarna får mer tid och utrymme lär väl visa sig längre fram i vår. Oscar Molin en annan som kändes väldigt stabil och överlag känns Löven rätt svåra att göra mål på. Sedan kan vi inte låta bli nämna Martin Johansson och Jonnie Karlsson heller, det ser nästan ut som de är gjorda av nåt helt annat. Kan tro att Jonnie kommer dela ut en eller ett par bröstvärmare per match, han kommer garanterat ha roligt. Jimmy Blixt inledde med att proppa exlövet Jimmy "Bam-Bam" Danielsson rejält och uttdelade ytterligare ett par fina tacklingar. Sedan fick man känslan att han inte vågade ta i för 100 % i tacklingarna. Om det var av rädsla för att skada motståndarna eller om han fick känning av någon skada vet jag inte, men han klev i alla fall av under den andra perioden. Hur som helst han och Jonnie Karlsson kommer att sänka många motståndare i år, det kan jag lova.

Bland forwards var det kanske Hampus Larsson och Daniel Palmebjörk som var de största överraskningarna, Larsson såg förvånansvärt stabil och rejäl ut samtidigt som Palmebjörk körde på som terrier och hade bra glöd på grickorna. Imopnerande med en kille som slänger sig för att täcka skott 17 minuter i i tredje perioden vid ställningen 7-0, men så slåss han ju om ett kontrakt också. Många, inklusive bloggen, har stora förväntningar på Marcus Waldehagen och trots att Marcus inte syntes så mycket i själva spelet så noterades han för 3 p och en kille med den egenskapen var det ju rätt så länge sedan vi hade. Överlag kändes avsluten mer distinkta, välplacerade och när tusan hade Löven 29% i effektivitet och utdelning senast? En annan som bör nämnas var kvällens förstacenter, Jonas Floberg, som med sedvanlig speed nu hade riktigt roligt på isen. På något sätt känns Floberg som ett nyförvärv och med förtroende, kanske en lite annorlunda roll kommer Jonas bli oerhört nyttig i vinter.

 + + +

Det känns faktiskt som Löven kommer ha dyngkoll på ekonomin i år, i första pausen spolade de inte ens med vatten. Ismaskinisten, kvällens kanske största profil(?), fick åka omkring och bara skrapa och fila på isen, en nyspolad is har nog aldrig någonsin sett så ospolad ut som i afton. Den stora showen var sedan när glassplittret efter det pajade lysröret skulle spolas/skrapas bort, här skrapas hela zonen.. utom just där det var som värst. Karln blev motad av linjemännen när han först bara kom med skyffeln och sedan fick påbackning och kvarsittning, ingen blomsterkvast som matchens lirare direkt.

Summa sumarum är väl att det vär en trevlig afton på hallen och fler lär det bli. Bra så.

0 thoughts on “Oj, vad Teg teg..

 • 13 augusti, 2010 kl. 00:38
  Permalänk

  Det var ju mindre publik på flera av förra säsongens matcher, och nu var det en träningsmatch. Jag var lite orolig att folket skulle svika, men detta visar bara att vi kan nog ha runt 2000 i snitt denna säsong. Känns som om flera inte riktigt trott på Wälitalo imål, men som han spelade idag så borde vi inte vara oroliga. Jag tyckte det var en bra värvning när han värvades, och det synts att han utvecklats.

  Svar
 • 13 augusti, 2010 kl. 08:52
  Permalänk

  Många tegare i publiken plus säkert ett litet sug efter att se nyförvärven. 2000 i snitt kommer inte att hända. Mycket roligt att det kom så mycket folk igår men när serielunken dragit igång kommer inte publiken va lika ivriga på att komma. Däremot när/om det börjar nalkas kvalserie, då kommer nog intresset va stort.

  Svar
 • 13 augusti, 2010 kl. 17:33
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2010-08-13 00:38)
  Jag tycker Wälitalo spelade upp sig allt eftersom och till sist kändes rätt trygg Jimmy. Klart i första hade han ju knappast blivit varm, men nog har han utvecklats och jag tror Danne kommer utvecklas hela hösten. Till Allettan och kval tror jag det är bra med två som verkligen konkurrerar så att de tvings tävla om spaden.

  Återstår att se vad snittet kommer bli, från början kan vi säkert ha upp emot 2000, möjligen mot TSK, Asplöven, Piteå och nåt lag till… men ifall Löven alltid kommer vinna stort, finns det en risk att vi (publiken) kan bli mätta. Mhmh.. vi får se!

  Svar
 • 13 augusti, 2010 kl. 17:39
  Permalänk

  Svar till Fred (2010-08-13 08:52)
  Deras klack var ju sjukt stor.. 😉

  Nä men seriöst ligger det mycket i det du skriver Fred, fast det känns faktiskt som att snittet kan bli allifrån 1200 till 2500. Klart det finns extra intresse från början eftersom det är nya lirare, sedan är det ju lite roligare att se ett vinnande lag. Trots lite ”sämre” hockey vill jag trots allt tro att det går att skapa en liten hype kring Löven och nystarten. Om nu Lundström gör comeback i Kiruna kommer han dra några extra till den matchen, derbyna kommer locka och garanterat Asplöven, Piteå.. jag tror det kommer bli bra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: