Och nu då?

Funderade redan när jag såg laguppställningen oh funderingarna blir inte färre efter matchen med facit i hand.

Hur gick Fagervalls tankar när man efter Modobataljen ändrade i hela laget eller var det just därför, för att motverka ren reaktion? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Till gårdagens möte med Vita Hästen tvingades Lukas Eriksson lämna återbud pga. av en lättare skada. Han sa själv till bloggen under matchen att han är åter till bortamatchen mot Pantern på onsdag. Då uppkommer ju en hoper med spekulationer om hur laget då ska formeras och kanske framförallt, varför alla dessa förändringar inför Vita Hästen gjordes? Vi hade varit riktigt heta tre matcher i rad och i och med att Fagervall tidigare hålla ihop kedjorna ganska hårt, så blev man lite villrådig och fortfarande är.

När Lukas Eriksson försvann valde man alltså helt emot tidigare logik att lyfta in David Lindqvist, ur vår bästa enhet och in på Erikssons centerposition, även om nu detta gav en hoper av följdverkningar. I min bok hade jag antingen flyttat dit Andreas Wikström eller kanske enklast Nicklas Johansson, som man ju använt som center för bara någon match tidigare och på sås sätt behållit första- och andrakedjan intakt. Nu ändrades tre kedjor pga. en mans bortavaro? Man visste ju även också att Eriksson skulle vara åter i nästa match?

David Lindqvist ersattes i sin tur av Roope Talaja som ersattes av Mattias Granlund som ersattes i av Nicklas Johansson.

Frågan är då om allt detta var en väldigt krånglig tillfällig lösning eller såg Fagervall möjligen sin chans att prova en hel del nya grejer samtidigt? Frågan är nu vad gör till matchen mot Pantern?

Lukas Eriksson bör rimligen återgå till sin plats mellan Erik Rainersson och Cody Murphy, en kedja som levererat helt ok på slutet. Sen måste ju David Lindqvist självklart återgå till Axel Ottosson och Austin Farley som varit en av hockeyallsvenskans absolut hetaste kedjor och då finna bara en plats för Talaja och det är tillbaka till Fredric Andersson och Alex Hutchings, även om jag tycker att den enda positiva det gick att få ut av dessa förändringar var att se om Mattias Granlund fortfarande kunde påverka 13 och 90 i positiv riktning och det tycker jag vi fick se i viss mån. Nu kan Fagervall rimligtvis inte skicka Talaja bakåt till fjärdelinan och därmed återkommer vi till frågan. Varför gjorde man alla dessa rockader pga. Lukas Erikssons frånfälle? Var det bara för att testa nytt mot ett dokumenterat dåligt bortalag, för att motverka en lika dokumenterad reaktion efter Modomatchen, eller vad?

Era tankar kring detta?

5 thoughts on “Och nu då?

 • 20 november, 2017 kl. 16:23
  Permalänk

  Känns inte bra just nu. 2 bortamatcher stundar med stor risk för förluster. Då är vi plötsligt inblandad i botten igen. Trodde inte det efter Modo matchen men..men hoppas jag har fel så vi får se en uppryckning.

  Svar
 • 20 november, 2017 kl. 18:08
  Permalänk

  Hage är ju tillbaka snart också.Så nog tror jag Fagervall blandar och ger;))
  Hehe nä skämtåsido.
  Roopes spelstil passar ju bättre i första femman.Lindkvist ärju mer finurlig och kan ge
  Ottoson och Farley bra pass.Så dåligt val av Fagervall!!
  Varför gå ifrån bra kedjor som vunnit och spelat bra??
  Gör gärna en intervju med Fagervall!!

  Svar
 • 20 november, 2017 kl. 18:47
  Permalänk

  Normalt brukar man kasta om i kjedor för att få igång spelet….. det funkar i ett lag med bra självförtroende och väcker spelarna. Jag tror tanken var att få spelarna att snäppa upp efter modo matchen. Men i Löven verkar det bara skapa osäkerhet istället för den väntade reaktionen. Vilket jag tolkar som att spelarna inte riktigt har fått tillräkligt med självförtroende och en tillit till ”systemet”. Hoppas bara att det här inte genererar till sämre självförtroende och mer osäkerhet. Hoppas man går tillbaks till kjedjorna där spelarna känner sig trygg och att de kan spela lika bra borta spel som mot tälje. Heja Löven

  Svar
 • 20 november, 2017 kl. 19:02
  Permalänk

  Bra inlägg Löven4ever! Tänkte precis samma sak innan match o instämmer till 100%. Såg ju allmänt rörigt ut vid mängder av tillfällen under matchen. Tolkar det som en följd av att spelarna inte hade samma trygghet i vem man spelade med och visste vem som skulle göra vad…

  Svar
 • 20 november, 2017 kl. 22:04
  Permalänk

  Jag undrar om Fagervall förankrar sina beslut hos spelarna? Om inte blir det inte bra i slutändan som vi alla kunde se.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: