Öbbe om Öbbes debut

Fredrik Öberg debuterade igår med Clemensnäs i segermatchen mot Boden borta med 5-2 och Öbbe behövde bara 12 minuter på sig för att placera sig i målprotokollet via 1-0 i spel i 4 mot 5. Bloggen kollade givetvis läget.

Skönt att spela match igen? – Ja, det var det väl.

Slump eller planerat att debutera mot Boden? – Nä, ren slump. Visste inte ens om att det var Boden. De hade folk borta och undrade om jag kunde hoppa in. Lite tungt med bortamatch, men det gick bra. ; )

Blir det fler matcher? Det har vi inte pratat om. Jag fungerar som extraforward.

Det blev mål direkt. Hur gick det till? I boxplay sköt backen på mitt benskydd så jag kom fri. Satte den mellan benen på keepern.

Några "kompisar från förr" på läktaren? – Några få, men annars var det ju inget folk på läktaren. Dom sa 295  st, men det kan aldrig stämma. Det var som att lira på träningen.

Såg du matchen mellan CRIF och Löven (0-7)? – Nej, tyvärr. jag var på domarkurs i Norsjö och dömde även Norsjös match i division 2.

Hur är det att döma? Mycket snack från spelarna? – Det är riktigt kul och inget snack alls.

Har din syn på domaren domarens roll ändrats i och med detta? – Absolut. En domarkurs borde alla spelare få gå. Man får en helt annan förståelse för deras situation och att domartrion också är "ett lag".

Hur ser resten av säsongen ut? Blir det mer CRIF eller något annat? – Hoppar in när det behövs och sen har jag några andra grejer på gång.

Något du vill berätta om? – Nä, det tar vi när det blir klart.

Något nytt i din relation med Löven? – Nä, det är samma, som förut men det kommer nog börja hända saker till veckan.

+++

Noterbart från samma omgång är att Tobias Lundström fanns med i Kirunas laguppställning och vaktade båsdören med bravur när han bevittnade sin konkurrent hålla nollan i 12-0 segern över Kalix. Snart dubbelmöte (6-7 nov) med Kiruna i Umeå Arena och då lär Tobbe tas emot som den Kung han är, vare sig han vaktar kassen eller båsdörren. Jag tippar att han finns mellan stolparna.

+++

Förre storspelaren Tommy Pettersson verkar närma sig comeback i rinken. Han ska enlgit uppgift träna med Örnsköldsvik, men när första matchen blir är ännu oklart. Laget har just nu 6 poäng upp till en plats i Allettan. Tar man sig dit? Ja, med Tommy i laget blir man i alla fall rejält bättre. Kanske vi får se honom i Umeå Arena efter jul?

+++

Petr Tenkrat lämnade till slut SAIK. Inte oväntat. Han måste ju varit en av historiens bäst betalda fjärdelinalirare. Märkligt dock att de skedde när Foppa blir borta i upp till 8 veckor, men äktenskapsrådgiviningen har säkert pågått ett tag.

0 thoughts on “Öbbe om Öbbes debut

 • 15 oktober, 2010 kl. 16:20
  Permalänk

  Finns det nån chans att Tobbe Lundström hamnar i Löven? Vad görs på den fronten och vad kan göras?

  Svar
 • 15 oktober, 2010 kl. 22:33
  Permalänk

  Svar till JJ (2010-10-15 16:20)
  Personligen tror jag chanserna är mycket små,för att inte säga minimala. Han försvann under tråkiga former och lär inte ha ett gott öga till Löven, även om alla från den tiden är borta. Sedan sägs han ju sikta på spel utomlands samt att Jocke Fagervall försökt få honom till Perm, så hoppas inte för mycket.Vad som görs?Jens hade väl varit i kontakt med honom, men det gav väl som vanligt när det gäller Tobbe väldigt lite.Det enda som talar för Löven är att alla här vet hur han är och låter honom vara.I en annan klubb lär han lanseras som en f.d landslagsmålvakt och det kan bli jobbigt för honom.

  Svar
 • 16 oktober, 2010 kl. 09:05
  Permalänk

  varför måste du hela tiden hävda dig genom att kalla honom Öbbe bara för att du känt han personligen?

  beige..

  Svar
 • 16 oktober, 2010 kl. 16:25
  Permalänk

  Svar till johan H (2010-10-16 09:05)
  Det handlar definitivt inte om att hävda sig. Varför skulle det vara något speciellt att känna honom? Anledningen till att jag kallar honom Öbbe är på samma sätt som att jag brukar skriva Tobbe om Tobias Lundström, Svebba om Johan Svedberg, Danne om Daniel Wälitalo eller vem du nu än vill. En text blir lite mer levande om man inte skriver namnet på samma sätt när det återkommer på flera ställen.

  blå..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: