Nyttigt!

Jag har lite svårt att summera intrycken från matchen. Vissa stunder kändes våra gröna killar lite mjuka och vilsna, nästa stund kändes det som att det berodde på Kirunas styrka snarare än vår svaghet. Jag var faktiskt rätt impad av Kiruna i eftermiddag, det kändes som att de flesta av backarna var kompis med trissan och många spelade med ett stort lugn. De har ju en rätt vass kedja i den första och det finns fler med klass även i den offensiva linjen. Därtill ett betydligt vassare PP än det vi visade upp så nog var det en nyttig match alltid.

Hur bra bra är då Löven just nu? Vinst och tre pinnar kan man ju inte klaga på, vi hade visst manfall i form av Eriksson, Molin, Bergmark och Larsson men nog behöver laget förstärkas och formtoppas för att säsongen ska sluta lyckligt. Vissa av spelarna gör gärna något extra med pucken och vill gärna vara överkonstruktiva i varje läge. Inget fel på lir, men ibland ska man och måste man bara lira enkelt och sarg ut. Sedan upplever jag att mycket av det spel som fanns i början på säsongen inte är lika tydligt i dag, på tok för mycket pucktransport och många gånger tar man inte hjälp av kamraterna i tid. Något som däremot var bra och intressant var att matchen liknande ett riktig match på så sätt att båda lagen anföll och det blev ett mer böljande spel och inte lika statiskt med konstant snurr i anfallszonen.

Skit samma, vi tar med oss poängen och laddar för morgondagens retur. Matchfakta hittar du här och visst var det lite småmysigt med värmande och välkomnande eldar utanför Arenan? Få se, var det någon som tippade 3-1.. visserliegn inte Waldehagen, men helt klockrent blir det inte varje gång.

+ + +

Johannes Pettersson var inte direkt matchens profil, eller jo på ett sätt.. negativt. Mindre koll och sämre känsla går nog inte att hitta på den här nivån. Jag vill tillbaka till Allsvenskan.. nu och snabbt. Överlag var det mycket tjuvsmällar och en hel del rackartyg på isen, det beror ju inte bara på Johannes.. men han hade inte koll och ett tag kändes det som att det skulle braka lös när som helst. Det kankse blir i morgon?

0 thoughts on “Nyttigt!

 • 6 november, 2010 kl. 21:02
  Permalänk

  Eldar är coolt! Direkt efter slutsignalen så tackade domartrion för dagen. Faktiskt riktigt trevliga. På frågan om JP dömer imorgon så kan jag avslöja att svaret blev nej.
  Så ny domare imorgon dvs en till anledning för att komma till ladan.

  Svar
 • 6 november, 2010 kl. 22:41
  Permalänk

  Svar till Matchspeakern (2010-11-06 21:02)
  Härligt Matchspeakern att du oxå gillar eldar. Jag betvivlar inte att JP var eller är trevlig, men jag tror inte att han själv heller var nöjd med dagens match. Kan nog bli bra med ny domare till i morgon.. för allas bästa.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: