Nytt avgörande i Disciplinnämnden

Ännu ett avgörande från Disciplinnämnden under dagen gällande HockeyAllsvenskan, denna gång Brock Montpetit i Leksands IF som fick fyra matcher (3+1) för en huvudtackling i matchen mot Sundsvall i lördags.

Pressmedelande Hockeyförbundet

MegazoneBESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Brock Montpetit

Förening: Leksands IF

Adress: Arenavägen 9, 79323 LEKSAND

Matchdatum: 2016-02-20

Mellan: IF Sundsvall Hockey – Leksands IF, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare: Pierre Schilken

Avstängningsperiod: 2016-02-20 – 2016-02-26 , 3 match(er)

Böter: 6 000:- betalas senast 2016-03-24, 1 match(er)

BESLUT

Efter match penalty i mellan IF Sundsvall Hockey och Leksands IF, HockeyAllsvenskan, den 20 februari 2016, åläggs Brock Montpetit, Leksands IF, följande straff för tackling mot huvudet.

  1. Avstängning fr.o.m. den 20 februari 2016 t.o.m. den 26 februari 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
  2. Böter om 6 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms, inklusive den automatiska avstängningen, motsvara 4 matcher, varav 1 match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Brock Montpetit samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: En Sundsvallspelare kommer med pucken framför eget mål. Han tappar kontrollen på pucken och sträcker sig efter den. Brock Montpetit kommer i detta läge från Sundsvallsspelarens högra sida och tacklar honom i huvudet.

Brock Montpetit har i huvudsak uppgett: Tacklingen tar på Sundsvallsspelarens axel, vilket gör att han snurrar runt så på isen. Hade den tagit i huvudet hade Sundsvallsspelaren inte snurrat runt så och definitivt inte spelat nästa byte.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Nämnden finner inte skäl att frångå domarens bedömning att tacklingen träffar huvudet. Tacklingen är vårdslös och att förseelsen ska därför medföra en avstängning. Straffvärdet är sådant att Brock Montpetit bör stängas av en tid som, inklusive den avstängning som automatiskt följer på ett match penalty, motsvarar fyra matcher. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. HockeyAllsvenskan.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 124.

* * *

Nu var det ett tag sedan vi körde bötes- och lönelistan så det är väl snart dags igen, i morgon onsdag mot Mora igen men på torsdag eftermiddag nog dags för en uppdatering igen. Som sagt, en del tjänar för bra och en del klart prisvärda om nu dessa löner stämmer någorlunda. Listan ger helt klart ett humm i alla fall..

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: