Nytt avgörande från Disciplinnämnden

I dag damp det då ned två nya avgöranden, ett gällande Diving och Michael Lindqvist i AIK (mötet med Tingsryd för en vecka sedan) och det andra gällde Adam Burish i Växjö Lakers. Bara det första renderade något straff.

Pressmedelande Hockeyförbundet

Namn: Michael Lindqvist

Förening: AIK

Adress: Evenemangsgatan 31, 16970 SOLNA

Matchdatum: 2015-12-02

Mellan: Tingsryds AIF – AIK, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare: Patric Bjälkander

Böter: 5 000:- betalas senast 2016-01-08,

BESLUT

Efter match mellan Tingsryds AIF och AIK, HockeyAllsvenskan, den 2 december 2015, åläggs Michael Lindqvist, AIK, följande straff för filmning (diving):

Böter om 5 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan ett yttrande från Michael Lindqvist samt filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår i huvudsak följande: I samband med att Michael Lindqvist skär in framför mål får han en holding från en Tingsrydsspelare, Michael Lindqvist förstärker holdingsituationen genom att slänga sig framåt. På isen utdöms utvisning för diving.

Michael Lindqvist har uppgett i huvudsak följande: Hans högra skridsko högg till vilket medförde att han tappade kontrollen över åkningen. I ett försök att undvika en kollission med målvakten försökte han parera den höga farten genom att hoppa och ”rulla” undan.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgiften i anmälan att Michael Lindqvist gjort sig skyldig till diving. Förseelsen är av sådan karaktär att den bör leda till bestraffning. Påföljden bestäms till ett måttligt bötesstraff.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 14 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 138.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: