Nytt avgörande från Disciplinnämnden

I dag ett nytt avgörande från Disciplinnämnden gällande Kari Sihvonen i serieledande Tingsryds AIF. Detta efter en incident i matchen mot AIK i onsdags.

Pressmedelande Hockeyförbundet

Namn: Kari Sihvonen

Förening: Tingsryds AIF

Adress: Torggatan 32, 36230 TINGSRYD

Matchdatum: 2015-12-02

Mellan: Tingsryds AIF – AIK, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare Patric Bjälkander

Avstängningsperiod 2015-12-03 – 2015-12-15 (5 matcher)

Böter 6 000:- betalas senast 2016-01-03 (1 match)

BESLUT

Efter matchstraff i mellan Tingsryds AIF och AIK, Hockeyallsvenskan, den 2 december 2015, åläggs Kari Sihvonen, Tingsryds AIF, följande straff för tackling mot huvudet:

 1. Avstängning fr.o.m. den 3 december 2015 t.o.m. den 15 december 2015.

Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

 1. Böter om 6 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 6 matcher, varav 1 match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan och ett yttrande från Kari Sihvonen.

Av anmälan framgår i huvudsak följande: I samband med att Kari Sihvonen och en motspelare håller i varandra vid blålinjen, när spelet är på väg ner i Tingsryds försvarszon, utdelar Sihvonen en kraftig crosschecking där kraften träffar motspelaren i ansiktet. Blodvite uppstår men motspelaren fortsätter matchen.

Kari Sihvonen har uppgett i huvudsak följande: Jag och deras spelare har en ”situation” nere i AIKs Zon. Utanför AIKs spelarbås fortsätter AIK spelaren att sätta klubban flera gånger uppe mellan mina ben. Jag blev irriterad och ville få han bort och tryckte då bort han med klubben som olyckligt och utan min mening träffade AIK spelaren under hakan. Jag hade icke någon som helst avsikt att skada AIK spelaren. Jag blev irriterad då hans klubba flertal gånger var uppe mellan mina ben på väg ut ur zonen utanför domarens synfält.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Att aktivt föra klubban mot motspelarens huvud på det sätt Kari Sihvonen gjort är vårdslöst och förenat med stor skaderisk och bör därför föranleda en avstängning. Nämnden bedömer att förseelsen, som även är utanför spelet, är av så allvarlig karaktär att den bör omfattas av den straffskärpning som nämnden infört med innevarande säsong för allvarliga fall av huvudtacklingar. Med hänsyn härtill finner nämnden att Kari Sihvonen ska stängas av en tid motsvarande sex matcher inklusive den automatiska avstängningen. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. HockeyAllsvenskan.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 124.

3 thoughts on “Nytt avgörande från Disciplinnämnden

 • 4 december, 2015 kl. 17:57
  Permalänk

  Tycker de ar lite weird i Sverige hur all info laggs ut..var han bor osv. Ar inget alls sekretessbelagt idag i Sverige ? Det gar ju enkelt o se hur mycket vem som helst tjanar..hans / hennes skulder mm. Samtidigt lagger man ut en fantombild med suddigt ansikte pa en skitfarlig person som springer runt med yxa.

  Svar
  • 4 december, 2015 kl. 21:48
   Permalänk

   Jag förstår och inser hur du tänker dan kakmonstret 2,0.. men och hur allt funkar runt sekretess etc. så är inte detta rätt forum. Men jag eller vi gillar ändå din kommentar och ännu ett inlägg i debatten.

   Svar
 • 5 december, 2015 kl. 00:45
  Permalänk

  Kakmonstret; Om du syftar på adressen som står i pressmeddelandet från hockeyförbundet så är det inte spelarens bostadsadress utan Tingsryds kansli adress.
  I övrigt så håller jag med dig ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: