Nystart 2.0!

Frågan är vad man egentligen borde kalla just den här nystarten, men för en gångs skull gillar jag faktiskt den.

Lövenbloggaren skrev i går om att vi var "Åter vid tangentbordet" och även om det nu blev tidigare än beräknat så är det bara att erkänna att man är helt satans såld på det här laget, nästan oavsett vad som händer och hur djävla besviken man emellanåt än blir. Det må vara ett gift, men det är gift man inte vill vara utan. Men i dag och just nu ser vi fram och upp, vi får glömma det som varit och även om vi är stolta över vår historia så får eller måste vi inse faktum. I dag och kommande säsong är vi bakgården och staplar runt på nån oskottad ojämn isplätt rätt so far away från de stora och ens små arenorna.

Men nu gäller det att försöka tycka till lite om de senaste dagarnas nyheter. Att Jens Hellgren inte fortsätter kommer inte direkt som nån blixt från en mulen himmel. Att det funnits visst missnöje har Stevie Wonder med lätthet sett på ett antal intervjuer och på nått sätt har Jensa aldrig fått igång vare sig offensiv eller powerplay trots att det var just den lagdelen som på förhand eller med färdigt lagbygge som kändes starkast. Om sedan Håkan Wirtala är rätt man har jag absolut ingen aning om, men jag gillar oavsett tanken på att skynda långsamt och bygga ett lag på lokala förmågor.

Johan Engman har under säsongen kommit in som en mycket stark och ständigt blåsande fläkt och frågan är om inte det varit klubbens starke man under en tid. Sedan kanske det egentligen spelar mindre roll vem som sköter rodret eller håller i rattarna så länge klubben har en klar och tydlig plan, det håller inte att varje gubbe ska göra sin egen plan och helst uppfinna hjulet på nytt. I höstas fick vi läsa en tämligen vidlyftig och inte särskilt realistisk affärsplan, men på nåt sätt kände sig kanske den nya styrelse bara tvingad att presentera nåt som både fans och sponsorer alltid krävt?

Jag har personligen bara träffat Johan vid ett par tillfällen, men hittils har han gjort ett mycket sympatiskt och seriöst intryck. Om han lyckas få klubben dit han vill så tror jag på en framtid, men sedan gäller det bara att alla runt omkring inser och köper idéen om att framtiden ligger framför oss.. om än inte i morgon.

+ + +

Mycket har hänt och det är i bland svårt att få ner alla tankar på ett snabbt och effektivt sätt, hoppas och tror ändå att jag på nåt sätt lyckats. Men oavsett vilka spelare som bär den gröna tröjan i höst kommer jag vara där, jag tror på nåt sätt på nystart 2.0 eller vad vi nu ska kalla den.

Gör du?

0 thoughts on “Nystart 2.0!

 • 24 mars, 2011 kl. 10:23
  Permalänk

  Ja, jag tror på den här satsningen jag med. Det tråkiga är att det blivit någon allmän missuppfattning om att Björklöven inte siktar mot Allsvenskan längre. Det som sas från styrelsens sida när Wirtala presenterades var att man inte ville sätta onödig press på laget genom att säga att man måste gå upp nästa säsong. En viss skillnad eller hur?

  Svar
 • 24 mars, 2011 kl. 16:40
  Permalänk

  Frågan är om det är en missuppfattning eller inte från allmänheten, det kan vara journalistens sett att tolka svaret eller att Löven vill lägga sig på rygg och få oss alla att inse att det inte är någon räkmacka att ta sig upp, det kräver att varje supporter, varje ev. sponsor tar sitt ansvar, man kan inte längre tycka att någon annan ska tillföra Löven pengar i form av sponsring eller matchbiljett. Tror också detta kan bli bra med då måste alla förstå att vill man vara med på resan får man betala biljetten, det håller inte att åka snålskjuts, då står man ensam på perrongen och det kom inget tåg att åka på för det blev inställd pga för få resenärer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: