Nye VD:n Blomberg på plats: – Det hade varit derbynas derby!

I veckan har inte bara laget återsamlats efter den egna träningen, i går installerade sig även Björklövens nye VD Anders Blomberg på sitt kontor. Bloggen tog så klart pulsen på Blomberg för att kolla läget så här efter de två första dagarna.

Hej Anders, grattis till jobbet som ny VD och hur är läget efter första dagen på nya kontoret? – Tack! Bara fint, skönt att komma i gång efter sommaren och se att isen börjar komma på plats i A3 Arena.

..och hur har denna sommar egentligen varit, hur har du själv gjort för att uthärda värmen och samtidigt laddat de berömda batterierna inför hösten och kommande säsong? – Sommaren har varit mycket bra, fantastiskt väder och bra avkoppling på landet. Har försökt klara av värmen med lite bad mellan varven.

När du presenterades som ny VD för Björklöven så pratade man från klubbens sida om bl.a. en kombination av idrottsligt intresse och med en bred erfarenhet av affärslivet på olika sätt. Vilka fem främsta egenskaper eller erfarenheter gör att du tycker dig vara som klippt och skuren för uppdraget som ny VD? – Jag har ju varit i klubben som konsult så jag känner organisationen och verksamheten väl, i den rollen även fått möjlighet att bygga bra relationer med många av våra partners. Min bakgrund inom näringslivet tar jag med mig ett stort nätverk, erfarenhet från att utveckla företag samt att strukturera och organisera verksamheter. Tror jag fick med fem där..!?

Du efterträder nu Jocke Gustafsson som gjort ett väldigt bra jobb på den här positionen under ett par år, nåt från Jockes arbete du gärna vill ta med och fortsätta värna om? – Ja verkligen, Joakim har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla klubben, ökat intäkter och lett klubben på ett föredömligt sätt. Jag vill fortsätta på Joakims bana om att ta väl hand om- och skapa bra relationer till våra partners, jobba hårt med försäljningen och utöva ett tydligt och bra ledarskap.

Även om du nu inte varit anställd har du de senaste åren jobbat nära klubben genom nätverket 40-klubben, något du själv kan berätta lite mer om? – Jag har på konsultbasis ansvarat för affärsnätverket 40-klubben som totalt har drygt 70 medlemmar. Tillsammans med övriga i klubben har vi jobbat med att utveckla affärsnätverket för att skapa bra möjligheter till affärskontakter och göra intressanta event. Det är roligt att se att så många gör affärer och att kundnöjdheten är hög inom nätverket.

Då har du även på nära håll kunnat följa klubben och den resa man gjort, nu positiva resultat på sista raden de fem senaste åren. Inte direkt vardag för klubbarna i HA. Vilka ser du som de främsta nycklarna till det ekonomiska utfallet? – Främst vill jag lyfta fram att vi har en väldigt bra organisation där alla verkligen jobbar stenhårt för att vi ska nå resultat. Sen är det hårt och fokuserat arbete på försäljning och att skapa intäkter samtidigt som vi har en god kostnadskontroll.

..och då är det även så klart de områden du främst ser att möjligen värnar om och vill bibehålla, även om det möjligen finns områden att utvecklas inom? – Vi måste hela tiden utveckla oss på alla plan för att kunna fortsätta resan framåt och uppåt. Vi har en bra grund att utgå ifrån och vi vill fortsätta bygga vidare på den b.la. genom att öka upplevelsen i samband med våra matcher och skapa bra värden för våra partners.

Klubben har även med sina värdegrunder som bas bl.a. jobbat mot att sprida budskapet de rätta färgerna och nu senast Gröngul kompis. Hur ser du på dessa kampanjer och hur viktiga är de för att dels höja intresset för laget men även sätta Björklöven på kartan i ett större perspektiv? – Jag tycker det är otroligt viktigt att vi jobbar med dessa frågor. Björklöven engagerar så många människor och framförallt många unga och spelar på så sätt en viktig roll i samhället. Och där ska vi ta initiativet och sprida goda exempel och få andra att bli bra förebilder.

De senaste säsongerna, ett ständigt ökat publiksnitt. Vad ser du som spontant som anledningarna till det och hur kommer ni jobba vidare för att bibehålla och helst öka snittet under 18/19? – Jag är otroligt stolt och tacksam över den fantastiska publik vi har och det engagemang som finns för Björklöven. Organisationen jobbar hårt för att locka publiken till arenan vilket är något vi naturligtvis ska fortsätt samtidigt som vi vill stärka upplevelsen stärka upplevelsen kring matcherna.

När du presenterades sa du i ett PM att du vil bygga ett team med god sammanhållning, där alla är med och bidrar, du nämnde även att du är driven och med hög energinivå och på så sätt även vill vara med och skapa en vinnarkultur. Vad menar du med denna vinnarkultur och hur skapar man den rent konkret? – Vi är en professionell ishockeyklubb och samtidigt ett företag, vi ska se till att vi har en miljö där vi har en tydlig vision och där alla jobbar mot samma mål. Där alla är med och ger 100% varje dag på jobbet, såväl inom den sportsliga delen av organisationen som i den administrativa.

Konkret handlar det om komponenter som tydlighet, ansvar, mod och framförallt skapa en positiv miljö runt allt vi gör. Vi ska inte vara rädda för att förlora, vi ska älska att vinna, oavsett om det är en hockeymatch, ett träningspass i Bräntbergsbacken eller att landa ett avtal med en kund.

Den 14:e augusti möter vi ett lag från Norra länsdelen i en träningsmatch, brukar så klart alltid bli mycket folk och säkerligen fina pengar på kontot. När tror och hoppas du att vi möter dem i riktiga tävlingsmatcher igen?Det kommer bli otroligt roligt att spela match den 14 augusti. Jag ser verkligen fram emot dagen då vi spelar mot SAIK i SHL, det kommer att bli derbynas derby. Även om vi inte tävlar med samma ekonomiska förutsättningar givet de skillnader som råder mellan HA och SHL så tror jag att en sådan match inte ligger i en allt för avlägsen framtid om vi fortsätter på den inslagna vägen.

Har du någon hälsning eller uppmaning till alla gröngula fans runt om i landet och världen? – Jag vill passa på ett rikta ett stort tack till alla fantastiska gröngula fans i så väl Umeå som i övriga Sverige och världen. Våra fans är vår största tillgång och det ska bli otroligt roligt att tillsammans med alla i och omkring klubben jobba med att ta Björklöven vidare på resan framåt och uppåt.

Stort tack att du tig dig tid Anders, grattis till nya jobbet och nu börjar vi ladda för säsongen på allvar.. inte sant?Tack själv, absolut.. Det gör vi verkligen!

Spontana kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på Blombergs svar..? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: