Nyberg: -Väldigt inspirerande!

Säsongen 14/15 gjorde han 29 matcher i Björklöven med ett mål och två assist som facit, men vad man kanske minns mest är hans enorma speed. En speed han förstås har kvar än i dag. jag pratar om Henrik Nyberg som i morgon möter sin gamla klubb för första gången. -Det ska bli väldigt inspirerande, berättar han för bloggen att återvända till Umeå och T3 Center.

Handen på hjärtat, hade du trott att ni(Södertälje) skulle inleda så pass bra som ni ändå gjort? Även om ni kanske inte är nöjda med senaste insatsen? -Bra fråga. Vi mötte bland annat AIK x2 på försäsongen, och vi kände väl att det inte var någon omöjlighet att slå dem efter två udda måls förluster. Men jag tycker 6 poäng på 3 matcher är bra utdelning sett till motstånd så här långt.

Vad tycker du är Södertäljes främsta styrka i år? -Jag tycker vårt försvarsspel har blivit bättre och bättre samt att vi har ett bra grundspel att luta oss tillbaka på när det offensiva låser sig. Sedan har vi två stycken stabila målvakter.
Skönt med ett lag med ett bra grundspel. Vad tycker du om din egen insats så här långt? Viktigt mål mot AIK bl.a?
– Indelningen har varit godkänd, men finns saker att förbättra absolut! Viktig vinst mot AIK och kul att få bidra med ett mål till vinsten.
Hur blir känslan att komma tillbaka till Umeå och möta Björklöven? -Väldigt inspirerande är väl bra beskrivet.
***
Henrik Nyberg gör 48 sekunder in på detta klipp 2-1 mot AIK på Hovet, en match som Södertälje till slut vann med 4-3. Henrik delar ledningen i Södertäljes interna poängliga efter tre matcher med två mål och en assist.
***
Jon Palmebjörk får enligt MrMadhawk en ny lekkamrat och det är killen som till säsongen 06/07 var aktuell för Björklöven, men som valdes bort för att han inte ansågs vara något att satsa på och heter Fabian Brunnström. Han ska tydligen vara klar för Rungstedt Seier Capital.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: