Nyårsafton

I dag är det 2009 och i morgon 2010. I dag ska vi reflektera över det som varit och hänt under året och samtidigt blicka fram emot ett nytt spännade och oförutsägbart år. Nytt år, nya möjligheter som den alltid lika positive försöker tänka och intala sig.

I kväll kommer många att avge nyårslöften och lova att redan i morgon påbörja sitt "nya liv". Jag vet inte hur många som kommer följa Atkinsson, GI, räkna points efter Viktväktarnas metod eller laga mat och följa recept från Lowcarb, Southbeach eller kanske LCHF. Många kommer lösa träningskort på gymmen och de som redan löst kommer med nufunnen energi att kämpa och svettas, för att om möjligt komma i form till beach 2010.

De som inte börjar träna eller de som kanske både tränat och rökt kommer att köpa på sig nikotinplåster för att lindra det allra värsta suget. Ett av de mer klassiska nyårslöftena torde väl ändå vara att det är slutrökt och fimpat för gott eller bara slutsnusat? Vad som är viktigt för mig kanske inte är viktigt för dig, men kan vi inte alla bara lova varandra att 2010 kommer bli ett så helvettes mycket bättre år??

Vi ger inga löften vi kommer bryta i februari eller mars, vi skiter i fall beach 2010 och kanske även 2011 är rökt men vi kanske kan göra något gemensamt för varandra? Tänk om vi kunde visa mer kärlek och omtanke för våra medmänniskor, tänk om respekten och integriteten kunde öka något? Jag vill inte att alla ska leva som att sista dagen vore den sista, men det vore väl skönt ifall några fler kunde försöka leva mer i nuet och ta tillvara varje besök, händelse och situation på bästa sätt??

Visst det kanske lät väl pretentiöst, men i varje fall jag kommer kommer göra mitt bästa.. det är trots allt ett nytt år med nya möjligheter! Jag tycker bara att alltför många främst ser till sitt eget i mer än första hand, missunsamheten och avundsjukan lyser i ögonen och avslöjas i tonfallen genom samtal. Nä, njut av stunden och livet i sig. Omge dig med människor du tycker om och visa vad du verkligen tycker om dem. Tala om hur betydelsefulla de egentligen är och försök samtidigt respektera och gädja och glädjas med alla andra på samma sätt.

När allt kommer omkring kanske det inte är hela världen att Löven gjort en pissäsong?? De har visserligen varit helt under isen, men livet handlar om så mycket mer än allsvensk hockey.. trots detta önskar och hoppas jag innerligt att hockeyåret 2010 blir bättre. Det kan då inte bli så mycket sämre!

+ + +

Det är nyårsafton och bloggen kommer oavsett försöka bjuda på så mycket som möjligt av det som behövs för att den här dagen och kvällen ska bli så bra som möjligt. Bli inte förvånad om vi bjuder ett smaskigt menyförslag eller några nödvändiga dryckestips för att göra kvällen lyckad.

Under kvällen ska ni inte heller bli förvånade om grevinnan och hennes betjänt eller Jan Malmsjö tittar förbi och håller ett klassiskt nyårstal. Som sig bör kanske det dessutom komma att bjudas på lite raketer och smällare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: