Nya fystränare för juniorverksamheten

Björklöven presenterade idag nya fystränare för sin juniorverksamhet dvs. U16, J18 och J20. Dessa två är Mikael Junglind och Robert Nilsson, där den förstnämnde är mest känd för att varit Anja Pärsons tränare som inte obekant svarade för 42 världscupssegrar, 1 OS-guld, 7 VM-guld och totalt 19 mästerskapsmedaljer.

Björklöven berättar följande på sin hemsida.

Björklöven har gjort klart med en lösning för U16, J18 och J20 där Mikael Junglind och Robert Nilsson kommer finnas med som nya fystränare.

– Tanken har varit att höja nivån på fysträningen på juniorsidan och med Jesper Jägers hjälp kunde vi knyta till oss Mikael Junglind och Robert Nilsson, säger Joakim Fagervall.

– Då vår engagerade och kompetenta ungdomsverksamhet alltid genererar talanger får vi på juniorsidan ständigt bra råmaterial att arbeta med. Men talang i sig är ingen garanti för att bli seniorspelare i Björklövens a-lag. Det behövs kompetent, målinriktad och hård träning varje dag för att fortsätta utvecklas för att för att de till slut ska bli spelare i Björklövens representationslag.

– I Mikael och Robert får vi två ytterst kompetenta fystränare som är vana att handskas med eliten i Sverige inom den alpina världen och det känns som en bra garanti för högkvalitativ träning, säger Björklövens General Manager Joakim Fagervall.

***

Bloggen hälsar de bägge varmt välkommen till Björklöven.

3 thoughts on “Nya fystränare för juniorverksamheten

 • 21 augusti, 2016 kl. 00:11
  Permalänk

  Ny fystränare löser knappas om juniorerna idogt väljer att hoppa över fysträningarna utan att Jäger ens känner till det
  U16 bredd rimmar illa mot den vision Fagerwall har utlovat.Var finns kravställarna i föreningen, det håller inte i en hockeyallsvenska att alla lag nedanför blockas för att ingen törs ta beslut om att alla inte kan vara med. Ta även bort alla som inte tränar, det hjälper föreningen

  Svar
 • 21 augusti, 2016 kl. 14:56
  Permalänk

  Med nya tränare nytt upplägg bättre förutsättningar roligare träningar etc.etc.Kommer vi förhoppningsvis att få juniorer som känner glädje och vilja att träna

  Svar
 • 22 augusti, 2016 kl. 14:31
  Permalänk

  Hasse) det handlar inte i U16 elit om att behöva motivera spelare att träna då kan man lika gärna lägga ner sin juniorverksamhet och bara ha representationslaget! konflikter måste tas och krav måste ställas att tränar man inte som sagts så lämnar man föreningen och nya får plats liksom Skelkefteå gjorde då de vände till det man är idag! löven gör samma fel om igen lär sig inte att sportslig framgång bara kan nås genom krav krav krav på alla imblandade

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: