Ny vecka, nya möjligheter

Måndag morgon, alltid lika kul och trevligt som ett skavsår på foten eller punktering på cykeln. Dessutom två inledande förluster av två möjliga för vårt gröngula Björklöven, är allt då nattsvart?

Johan Löf / AXELLÖF

Än är det många poäng att göra upp om. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Njae, inledningen så klart sämre än väntat och de här förlorade poängen får vi aldrig någonsin igen. Det är väl mest på det sätt vi förlorat som svider mest. Med ledning tre gånger om med två mål borde vi så klart haft fler poäng än noll.

Jag tycker dock det är på tok för tidigt att ropa ”avgå alla” och säsongen är redan körd.

För er som såg bloggens intervju med Dalle Johansson vet att farhågan inför säsongen var att vi ska vinna med hårt jobb och bra special teams. Med 0% i PP och drygt 83% i BP kommer vi framöver få det rätt tungt.

Här måste effektiviteten upp, men vi måste utöver att kunna stänga matcher även hitta ett kreativt spel med puck där vi skapar målchanser. Nu mäts inte allt i skott på kassen, men att vi lyckades skjuta bara tre skott mot mål i 3:e perioden mot Tingsryd inte okej någonstans.

Men vi har trots allt ett halvt nytt lag, killarna inkl. ledarna måste ges chansen lite längre. Trots allt bara sex perioder så här långt och fortfarande många poäng att spela om.

Sedan när det gäller spelidé, hur man vill spela i olika lägen är det så klart GM Fagervall som ska få frågan ställd. Den kommer han även att få, hittills tycker jag varken att någon av tränare eller sportchef Johansson lyckats eller ens försökt förklara med mer än att checka högt och alltid sätta press på puckföraren.

Jag rundar av med de klassiska sitt ner i båten, fortfarande mycket kvar att spela om. Redan i veckan två nya möjligheter till poäng, i morgon på Hovet mot AIK och sedan då SSK hemma i T3 Center på fredag.

* * *

Hur tänker du själv kring inledningen och även på de sätt vi förlorat? Finns det nåt tålamod etc. Fältet som vanligt fritt…

5 thoughts on “Ny vecka, nya möjligheter

 • 19 september, 2016 kl. 07:34
  Permalänk

  Två riktigt sura uddamålsförluster men härligt att man får känna sig levande iaf…

  Många klagar på backarna och att dem är otillräckliga. Själv tycker jag att spelsystemet har en stor brist och det är att 3de man i offensivzon alltid går för djupt. En ”hög” 3a hade avstyrt flera omställningar i bägge matcherna. Backarna tvingas att safe:a genom att backa hemåt tidigt och därför skapas stora ytor i neutralzon. Alternativt är att stå upp på blå och bli överspelade.

  I egen zon håller Pavel, Emmerdahl och viss mån Fredrikssom bra klass. Pavel använder sina kropp riktigt bra och spelar alltid det enkla och snabba passet, är mäkta imponerad av honom. Fredriksson behöver använda kroppen bättre men annars stabil.

  Nu tvålar vi till 2×08!!!

  Svar
 • 19 september, 2016 kl. 12:24
  Permalänk

  Ja, det är väl därför Öhman spelar i 4:e linan, för att han vägrar släppa defensiven?
  Man blir väl påmind om hur många poäng Kevin räddade åt Björklöven.
  Därmed inte sagt att dessa två är dåliga.

  Intressant med Waltin på fredag.
  Får väl se hans motdrag, för han lär ju se Aik-matchen.
  Undrar hur många tvåmålsledningar han kommer släppa under denna säsong?

  Svar
 • 19 september, 2016 kl. 12:46
  Permalänk

  Jag tycker att man ska komma ihåg att Björköven LEDDE serien tidigt förra säsongen, trots att spelet var dåligt. Då talades det om att det är en ”styrka” att vinna matcher utan att spela bra. Vi vet hur det gick sedan…

  Säsongen har med andra ord fått en smakstart 🙂

  Svar
 • 19 september, 2016 kl. 14:31
  Permalänk

  Är Jacob A en ny Edström? Alltid lika strålande på försäsong för att sen bli usel i de riktiga matcherna i Löventröjan….
  LEJ var ju oxå tongivande i pp, liksom Axel o David. Vad har hänt på dryga 2 veckor?
  Mental Låsning?
  Jaja, förhoppningsvis lossnar knutarna denna vecka

  Svar
 • 19 september, 2016 kl. 20:24
  Permalänk

  Nu har det ju inte spelats så många matcher av säsongen, men med tanke på SSK’s start kan man undra hur det gått med Waltin vid rodret.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: