Ny vecka med nya möjligheter?!

Visserligen fyra raka hemma i T3 Center, men på bortaplan har vi inte vunnit sedan 7 oktober eller på sju (??) försök.

I fredags en ny förlust och jag vet inte ifall någon såg eller läste inlägget Repris på detta? och jämförde med vad Åkerblom sa på presskonferensen (länk) efter förlusten, nog är det lite skillnad alltid. Och då hade vi ändå vunnit 7-2 före första presskonferensen och som sagt precis förlorat i fredags.

Helt ärligt börjar man bli smått galen och tokless på att höra snacket om små detaljer, det går fort i dagens hockey, vi hade lite motstuds, kändes som stolpe ut samt att vi spelade bra nog för att vinna etc.

Johan Löf / AXELLÖF

Coachduon Jonsson/Åkerblom har en hel del att fundera på. Arkivfoto: AXELLÖF

Hockey är rätt enkelt egentligen.. puckdjäveln ska in i mål och ju färre man släpper in i sitt eget mål desto större chans att vinna matcher. Och vinna matcher gör man när man gjort fler mål än sin motståndare och då belönas man med tre poäng. Poängen sammanställs eftersom för samtliga lag i ligan och efter alla 52 omgångar får de åtta lagen med mest poäng drömma om och spela vidare mot SHL medans de två med minst poäng får försöka kvala sig kvar i ligan.

Egentligen inte svårare än så. Fast för att få in puckdjäveln och hindra motståndaren från det samma måste det finnas en effektiv och tydlig spelidé som spelarna förstår och köpt, det gäller även att spelarna dessutom visar attityd, energi och även ödmjukhet. Varje kille ska även varje byte, varje period och match jobba hårdare än sin motståndare. Man kan komma rätt långt på ett starkt kollektiv med de svettigaste tröjorna. Det här tänket gäller så klart även varje träning och även varje förberedelse för match.

* * *

Är då allt nattsvart.. njae, egentligen inte.. vi är ju bl.a:

 • Näst bäst i serien på att teka (51,34%)
 • Näst bäst offensive puck possession (51,73% i offensiv zon)
 • 3:e bäst i både PP och BP (21,30% resp 86,32%)
 • 3:e bästa publiksnittet (3 445 pers)

Men när det gäller publiksnittet kan man börja fundera kring hur länge det kommer hålla om inte resultaten både hemma men även borta börja komma.

Sedan finns det säkert minst lika många faktorer eller statistik man kunde peka där vi på samma sätt fast tvärtom utmärkt oss negativt. Men det spelar ingen som helst roll utan jag konstaterar bara krasst att vi parkerar på plats 10 med en poäng upp till slutspel men med bara fyra poängs marginal ner till negativt kval och faktiskt en jumboplats. Då känns det lite galet att likt en papegoja gång efter annan prata om små marginaler och vi spelade rätt bra. Bra nog för att vinna, men att motståndaren var bättre. Näe, då var det helt enkelt inte bra nog och det här är absolut ingen dålig liga.

Och även om vi har några utanför truppen skadade tvärtemot som då Åkerblom strax innan sändning senast aviserade fullt lag eller ordinarie mot Mora är det inte i numerära som det falerar nu. Jag vet inte ens om det räcker med den där åttonde backen där det nu tom. ska finnas ett namn eller en målvakt som på allvar ska konkurrera med #47 Lindskoug om spaden. För nio matcher sedan kom #7 Brock Trotter in som en rejäl injektion och även om han många gånger varje match gör sanslösa grejor som knappt lagkamraterna är med på, känns som karln lirar i en egen division, är trenden tyvärr lite dalande. Jag tycker inte alls Brock var lika framträdande mot Mora som i matcherna före den.

Johan Löf / AXELLÖF

#7 Brock Trotter in action Arkivfoto: AXELLÖF

Med det sagt eller skrivet att lösningen på våra problem, eller en rejäl vändning kanske inte enbart stavas den 8:e backen eller en till målvakt.. problemen verkar tyvärr vara fler och sitter nog djupare än så. Men vad som borde eller måste göras och framför allt av vem nu när alla sitter så lugnt i båten, Dalle både har förtroende för ledarna och känner det samma uppifrån. Tränarna och i bland spelarna pratar om små detaljer, lite som skiljer.

Det är så klart sant, men det är inte offerkoftan som ger oss fler mål, poäng eller en bättre tabellplacering. Här måste vi helt enkelt upp i ringarna och på alla fronter göra allt så mycket bättre än vad vi gjort hittills under säsongen.

Jag skulle i det här läget kunna påminna att vi fjol tom. vid årsskiftet låg nästjumbo med sex poäng upp till slutspel för att vid serieslut landa 6:a med sju poängs marginal till slutspel, men då avslutade vi sanslöst starkt och var nästintill oslagbara i tredjeperioderna. Känslan så här långt är inte alls att vi bygger samma goda vanor, det betyder dock inte att vi inte ska ta med oss vårt fina special teams, vår tekningsstatistik eller vår tid i offensiv zon. Men de små delarna räcker ändå inte.. ta Mora i fredags t.ex. 67% (2 mål i PP) samt 100% (6 min) i BP.. vad hjälper då det när Mora vinner i spel 5-5 med 3 eller 4-0 i fall vi räknar in sista i tom kasse?

Vi har absolut vissa moment att bygga vidare på och fyra segrar på de sju senaste är så klart bättre än åtta raka förluster, men med det lag vi har borde vi helt klart plockat fler poäng än 29 när vi läser 23 november i kalendern. Efter matchen på fredag mot Leksand är vi alltså halvvägs in på säsongen. Nu vet man ju inte vad som sägs i omklädningsrummet eller på taktiska genomgångar, men spontant kommer jag bara ihåg presskonferensen efter Timrå tror jag det var när TJ skämdes över inställningen och att motståndaren jobbat hårdare än oss. Möjligt att det sägs internt oftare, men utåt och för oss fans som köper biljetter och förväntas köpa souvenirer viktigt att sända rätt budskap även utåt. Att vi hela tiden känner att det ställs krav.

Klart det är viktigt med trivsel i gruppen, högt i tak och glädje till sporten. Men till syvende och sist när så många är privilegierade och fullt ut får jobba med de gillar bäst av allt, och allt räknas i mål och poäng, borde det möjligen gormas och skrika lite mer. Och högre. Just nu alltså bara plats 10 och efter Leksandsmatchen som sagt dags för delårsbokslut.

Nu hoppas jag bara att den där åttonde backen till sist kommer och att Kevin får en rejäl utmanare om spaden, om det sedan räcker för att vända skutan eller hur laget borde komponeras lämnar jag till coachduon. Jag vet inte vart skamgränsen går eller när förtroendet från vare sig ledning eller sportchef är helt förbrukat, men börjar det inte vända väldigt snart måste något hända. Så är det bara, men nu ny vecka och nya möjligheter. Känn ingen press bara.

Johan Löf / AXELLÖF

En dansande #47 Kevin Lindskoug Arkivfoto: AXELLÖF

Jag hoppas och önskar att den här veckan blir vändningen, jag vet inte vad som talar för det men jag vet att det är så mycket roligare som gröngul lövare när laget vinner matcher och Kevin likt ovan får dansa efter en seger. Det behöver eller får inte bli rutin varje gång, men vid vissa tillfällen, efter särskilt värdefulla segrar, vore det kul med danser igen. Nu blir jag faktiskt lite glad bara ifall vi börjar vinna. Eller glad, det blir iaf lite lättare.

* * *

Säkert för långt inlägg och på tok för tråkigt att läsa, men har du ändå läst så här långt kan du vill lika bra skriva en kommentar med dina tankar om läget och gärna kring mina tankar. Fältet som vanligt fritt.

8 thoughts on “Ny vecka med nya möjligheter?!

 • 23 november, 2015 kl. 08:30
  Permalänk

  Ett bra inlägg.

  Det är ju sant alltihop. Vet inte om det är samma person som skriver jämt här, men vill minnas att tidigare inlägg byggdes upp av att man tyckte det var så konstigt med allt negativt just nu från alla när vi trots allt vunnit 4 av 7 matcher….

  Denna artikel visar väl exakt vad alla inbitna lövensupporters som följt laget i ur och skur känner. Jag mår uppriktigt sagt dåligt över lövens situation. Ibland inser man att löven betyder mer för oss supportrar än för spelarna själv…….

  Så, ett grymt mkt bättre inlägg än att sitta och veta bäst och tycka det är konstigt att folk gnäller när snart halva serien spelats och vi tappar serien.

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 08:54
  Permalänk

  Det är så mycket som fattas från i fjol
  Och jag tänker på det varje jävla dag
  Var är den där sista forceringen????
  Finns inte några som helst tendenser
  att vända på nån match
  Vid underläge är det kört
  Bara att kasta in handduken

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 09:01
  Permalänk

  Mycket bra skrivet. Nu krävs en ”omstart” eller nytändning, kanske behöver H likaså.
  Kan vi inte kollektivt på H börja omstarten med att fylla läktaren så att man får höra speakerna göra uppmaningar att röra sig in mot mitten.

  Sedan sjunger vi så där högt så att barnföräldrarna letar fram hörselkåporna till barnen… Det har vunnit matcher förr och kanske är det en bra startsignal för ”omstarten”…?

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 09:18
  Permalänk

  Men en sak som vi löven fans är vana vid är motgångar. Nu vänder vi!!

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 09:52
  Permalänk

  Superbt inlägg. Svårt att komma med matchande kommentar ;). Men here goes : Alltid intressant med allt snack hur man vinner i hockey; dock ar val alltid receptet for att vinna alltid samma for alla andra lag. Typ. Men ett lag vinner ju alltid. Sanningen ar val att det ar kvaliteten pa spelarna samt hur tranaren far ihop det hela som ar skillnaden pa placering 1-8 o botten efter 52 matcher. Coaching biten kanns val inte direkt superhet/gedigen. Finns ju ett drös av spelare som potentiellt skall ligga i topp 25 av scoring listan. Jon Stefan Per Fredrik mfl… Istallet har vi EN i topp 25. Panyttfodde Lucas. Jattekul for grabben men han ar pa tok for ensam.

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 10:23
  Permalänk

  l
  Hemma
  Borta
  IF Malmö Redhawks 32 15 9 8 101 – 71 30 58
  Karlskrona HK 32 16 4 12 102 – 81 21 55
  VIK Västerås HK 32 16 5 11 88 – 74 14 55
  Mora IK 32 15 8 9 86 – 81 5 55
  Rögle BK 32 14 8 10 96 – 83 13 54
  HC Vita Hästen 32 13 7 12 83 – 78 5 51
  BIK Karlskoga 32 14 6 12 96 – 101 -5 51
  Almtuna IS 32 12 8 12 78 – 88 -10 46
  Södertälje SK 32 9 9 14 86 – 83 3 44
  Asplöven HC 32 11 7 14 80 – 89 -9 43
  IF Björklöven 32 10 7 15 64 – 85 -21 42
  AIK 32 10 7 15 79 – 95 -16 41
  IK Oskarshamn 32 9 9 14 77 – 89 -12 39
  Timrå IK 32 11 4 17 72 – 90 -18 38
  Tabell t.o.m omgång: « ‹ 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 › » Det här är alltså omgång 32.Inte ett dugg
  på fast mark.Tre poäng till kval.Fyra poäng till plats 8.
  Man ska faan leva emellan hopp och förtvivlan när man är Löven – fan

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 11:12
  Permalänk

  Jag tycker coachning är under isen, kolla vilka som var på isen vid Moras 4-2. Edblom som gjort 3 assist med 5 motståndare på isen och Felix M och ingen (?) av dessa spelar länge ordinarie vid PP. Visserligen var ju Trotter inne. Tycker även att Trotter-Öhman-Hutchings har gjort för lite poäng för att förtsätta ihop. Varför provar han inte Palmebjörk bredvid som kan slå en passning till skillnad från Hutchings. Den där kvällen var ju Palmebjörk het och passade iskallt till Sandström som fick öppet mål samt skymde målvakten vid det andra målet.

  Något är ju fel när man hela tiden för ett mål i baken när man tar ut målvakten och aldrig kvitterar? Nu spelade det ju mindre roll när det är 3 sek kvar, men hur många mål är det egentligen nu? Känns ju som det börjar närma sig tvåsiffrigt. Skulle vara trist om det blev en målskillnadshistora i slutet av serien. En bonuspoäng till inför kvalet hade ju gett ett slutspel med Modo. Fina pengar för föreningen om inte annat.

  Svar
 • 23 november, 2015 kl. 11:45
  Permalänk

  Klart det vänder nu.. ville ha en klass back en riktig försvarsgeneral som styr upp vårt obefintliga försvarsspel och vi får ett knallpulverskott från div 1.
  Nu fick vi vår 8:e back..
  Skrattretande.
  Ja ja nu är det grabbarna som ska kriga och kriga hoppas jag de gör, hoppas Wikström klarar av att styra upp försvarsspelet.
  Forza löven

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: