Ny Twittercanadick!

Bloggen fick pressinfo för en liten stund sedan i vilket Björklöven förkunnat att man kontrakterat den kanadensiska backen Russ Moyer som närmast kommer från AaB Hockey i den danska förstaligan. Russ har riktigt skapliga stats och en djävla skäggväxt så det här kan nog bli riktigt bra. Russ beskrivs som en offensiv spelskicklig back som med fördel borde kunna nyttjas i powerplay.

Visst var det Bajen som köpte och körde på videojuggar för en massa år sedan? Tror de står sig rätt slätt mot våra Twittercanadicker Michel och Moyer. Twitter känns bara så 2011, eller? Men ingen hade väl egentligen missat att Russ själv redan avslöjat att han var på ingång. På hans twitter har följande gått att läsa:

– 48 hours til I get on the plane for Umea, can´t wait for the next step in my career.

+ + +

Säkert skönt och kanske nödvändigt för Tylor också att få in en landsman.. Very welcome Russ!

+ + +

Trots signaturen av Russ är det inte omöjligt att det kommer mera som Hegerfors en gång ledde i SVT. Enligt säker källa har Wågström ännu INTE tackat nej till Löven. Spännande att se hur backsättningen till slut kommer se ut. Hoppas förresten att Russ lirar på lördag mot Vaasa..

0 thoughts on “Ny Twittercanadick!

 • 28 augusti, 2011 kl. 18:18
  Permalänk

  Hur kostsam kan denna spelare vara? Vad är anledningen att väljer Löven före 1a ligan i Danmark? Har han varit långtidsskadad eller är det något annat som spökar? Hoppas och tror i alla fall att detta är bevis på bra scouting från Löven.

  Svar
 • 28 augusti, 2011 kl. 22:29
  Permalänk

  Svar till Clabbe (2011-08-28 18:18)
  Om vi gör en liten jämförelse: Asplövens poängkung ifjol Eric Przepiorka gjorde under sin säsong i danska ligan 27 poäng på 32 matcher. Sen kom han till Asplöven ifjol och gjorde 73 pinnar på 38 matcher. Russ har snittat 21 poäng på 34 matcher. Det kan säga en hel del, back som han är, men samtidigt inte säga ett smack. Allt handlar om mentalitet och hur du kan smälta in i en grupp. Skadad har han i alla fall inte varit vad jag vet. Tror det här blir bra, jäkligt bra!

  Svar
 • 28 augusti, 2011 kl. 23:12
  Permalänk

  fan va skönt de skulle va om Wågström också skulle komma, fan så bra de skulle vara! men skönt att vi har fått in en poängstark och stabil back iallfall 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: