Ny storsponsor?

 Bloggen har under veckan fått uppgifter att en bekant är på resande fot i Asien och har bl.a. besökt Brunei, där man med jämna mellanrum får möjlighet att skaka hand med Hassanal Bolikiah, mer känd som Sultanen av Brunei, tillika en av världen rikaste män, som tjänar bortåt 50 miljoner dollar…per dag!

Erik*, som vi kan kalla honom, berättar att efter tre långa timmars köande kom vakter fram till honom och sa att han inte kunde ha t-shirts. Så gick det med bloggens beställda "VI FINNS ÖVERALLT"-bild.

Något vi snart får se?

Nåväl, han gick tillbaka nästa dag med skjorta, skor och sandaler. Givetvis såg han till att ha Lövenstrumpor och en pin på bröstfickan. Efter själva handskakningen fick han en gul låda med en massa godis och ett kort på sultanen. Sultanen undrade då varför vår kille var så glad, var så mån om att märket skulle synas i bilden och vad det var för märke han hade på både tröja och strumpor. Erik berättade att det var klubbmärket på ett forna storlag i hockey. När Sultanen hörde att det var i Sverige blev han glad som ett litet barn i en godisbutik. Han började prata om hur han gillade den tafatta svenska kungen som han träffat vid ett par tillfällen och som inte fick bestämma någonting i sitt land.

Han gick sen snabbt in på att han gärna hjälpte till om det fanns något han kunde göra. Efter att Erik förklarat att allt egentligen handlar om ekonomi svarade Sultanen: – Jag har fotbollsslag, cricketlag och hästpololag, men inget hockeylag, så det skulle inte vara några problem med pengar. Han gillade att ha småhobbys runt omkring i världen som han kunde lägga en dagskassa eller två på. Sen undrade han inte om det var väldigt kallt att åka på is och föreslog att han nog även kunde bygga en byggnad ovanför isen.

I gengäld ville han att Björklöven skulle komma och introducera sporten hockey i Brunei och att han redan i gång med att bygga en ishall för ändamålet och att ett samarbete ska påbörjas så att svenska spelare kunde komma dit och lovande Bruneispelare ska ges möjlighet att visa upp sig i Sverige. Vid det här laget var kön bakom mer än lovligt irriterat. Vem var den vite mannen som fick tilltala självaste sultanen? Nu räckte det med en blick från den omtalade diktatorn för att folket skulle lugna sig. De vet att det väntar fängesle för de som tycker olika.

Ärendet är nu överlämnat till Lövens styrelse, men vi hoppas givetvis att samarbetet kommer igång så fort som möjligt och det tror vi efter Johan Engmans spontana kommentar: – Visst är det här kontroversiellt, men samtidigt en unik företeelse som man bara inte kan låta glida klubben ur händerna utan vidare utredning. Vi får givetvis helt skeppa idén med yngre och hemvävt, men samtidigt kan vi kanske plocka hem exempelvis 87-kullen? Sultanen har även lovat att inte lägga sig i utan ska enbart ses som en extern finansiär och det känns tryggt. Att vi sen kan förlägga träningsläger där nere och sprida hockyns budskap kan kanske ena hans land, vem vet? Nu måste styrelsen rent praktiskt föra detta i hamn innan vi kan ropa hej.

Vi beslöt att checka läget en en rad Lövenprofiler kring detta och när vi anländer till kansliet hittar vi Niklas Bornefjord hoppandes jämfota med bägge skinkorna på stolen sägandes: – Vi ska till Brunei, vi ska till Brunei! Peder Bejegård är av förståeliga skäl mer återhållsam: – Jaha, man lämnar skeppet i helt fel läge…suck.

Veteranbacken Martin Johansson tycker det låter märkligt, men tycker samtidigt att det är en otroligt resa att vara med om: – Ja, som lagkapten bör man väl vara den förste som får åka ned. Tänk om jag gör något fel, blir jag kastad i fängelse då?

Jimmy Blixt är inne på att nog missar resan eftersom han knappast kan åka ned och lära ut trashtalk i ett sånt land: – Nä, då ligger man nog risigt till, he he.

Hockeyfestivalgeneralen och tillika kräftskivearrangören Johan Björk är minst lika excalterad som övriga. – Snakka om fantastist. I höst hoppas jag dessutom vi kan bjuda in spelare från planerade hockeyklubben HC Bandar Seri Begawan till festivalen. Även om de lär vara klart mycket sämre än Lanza Chiefs blir de ett exotiskt inslag och jag hopppas de drar lite extra folk.

Trots att Bloggen tidigare lovordat den av klubben förkunnade målsättningen med tålamod, långsiktighet och inte minst strategiska satsningen mot Allsvenskan genom ungt och lokalt kittlar det ändå lite extra när det ryktas om en storsponsor av sultanes kaliber. När Erik* kort nämnt om klubbens bilar till spelarna hade sultanen nästan fnyst och på stående fot lovat Rolls Royce åt killarna. – Det finns inget annat märke. Allt ska vara av det bästa och värsta slaget. När han hörde om det dyra billotteriet med en halvsunkig BMW som förstapris kom ytterligare ett löfte. Nästa år kör vi med billiga lotter och bilar till alla.

* Erik heter egentligen något helt annat.

0 thoughts on “Ny storsponsor?

 • 1 april, 2011 kl. 10:22
  Permalänk

  Säg att det inte är 1:a april. SNÄLLA!!!

  Svar
 • 1 april, 2011 kl. 10:27
  Permalänk

  Ha ha ha…kunde ju ha varit sant iallafall om man tog någon annan oljeshejk som sponsor än Sultanen av Brunei ..:)

  Svar
 • 1 april, 2011 kl. 10:43
  Permalänk

  hahahaha kul april skämt grabbar 🙂

  Svar
 • 1 april, 2011 kl. 10:53
  Permalänk

  Hahahahah… Hade varit ett drömscenario!

  Svar
 • 1 april, 2011 kl. 12:12
  Permalänk

  Är det inte lite osmart att lägga ut en sån här stor nyhet IDAG??!

  Svar
 • 1 april, 2011 kl. 12:21
  Permalänk

  Fan, va häfftit alltså.. Helt schuukt!

  Svar
 • 1 april, 2011 kl. 17:17
  Permalänk

  Detta är inget aprilskämt iallafall. Vist kanske inte låter mycket men jag har från denna länk dragit in en hel krona till Löven utan att det kostat mig ett öre.Kan hundra till göra lika dant per dag så har vi snart dragit in en ansedlig summa till löven http://www.sportklicket.se/ifbjorkloven/

  Svar
 • 3 april, 2011 kl. 11:58
  Permalänk

  Sponsorhuset har ju funnits länge, varför har inte det blivit nån succe? På vilket sätt är Sportklicket bättre. Om det är bra kanske bloggen ska marknadsföra detta, ni når ju ut till rätt många läsare.

  Svar
 • 4 april, 2011 kl. 23:57
  Permalänk

  Jaj.
  Jag vet inte varför folk är så negativa att inhämta gratis pengar till föreningslivet. Men än så länge har sponsorhuset salmat in över 4 milj kr till svenska föreningslivet. Upp till var å en att göra det till en succe eler inte. Jag gör vad jag kan å min femma per dag i snitt är iallafall jag stolt över att skänka til löven

  Svar
 • 4 april, 2011 kl. 23:57
  Permalänk

  Jaj.
  Jag vet inte varför folk är så negativa att inhämta gratis pengar till föreningslivet. Men än så länge har sponsorhuset salmat in över 4 milj kr till svenska föreningslivet. Upp till var å en att göra det till en succe eler inte. Jag gör vad jag kan å min femma per dag i snitt är iallafall jag stolt över att skänka til löven

  Svar
 • 5 april, 2011 kl. 02:36
  Permalänk

  vet inte om jag får göra denna reklam men för dig sandwich borde denna sidan bloggas om. Här ser du vad en person kan göra för sin klubb. Alvesta tennisförening är nog utan att gissa allt för mycket väldigt glada för denna killen i sin förening

  http://www.sponsorhuset.se/alvestatk/varakop/

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: