Ny serieledare… igen!

Kan man annat än älska hockeyallsvenskan, där drömmar föds varje dag? Fem serieledare på tre dagar talar sitt tydliga språk.

AIK, Björklöven, Oskarshamn, Timrå och nu Modo. Okej, det där såg kanske bättre ut i skrift än i verkligheten. Logiskt sätt ska du inte kunna ha en ny serieledare mer än varje omgång, men ordet omgång är en sak som mer och mer närmar sig formen av en amöba mer än en fast form. Wikipedia anger: Fast form, även solid form, är ett av de fyra fundamentala aggregationstillstånden och innebär att ett ämne inte är vätska, gas eller plasma.

Nu känns de högre serierna i svensk hockey vara helt anpassade till det mer sociala (och billigare alternativet TV och Stream) än att i själva verket besöka platsen för den aktuella eventet och därmed sprider man ut matcherna som de högre herrarna behagar och en ”klassisk omgång” likt förr där du verkligen kunde utläsa vem som låg på varje plats är omintetgjort! Därför är det i dagsläget mer eller mindre omöjligt att utläsa en tabell såsom det var tänkt i dess begynnelse.

Jag gör ett försök med SHL.

Och efter ikväll ser ändå tabellen hyfsat OK ut. Inga tre matchers skillnader, men vi kör:

Blev utfrågad: Hur ser SHL-tabellen ut?
-Jaa, Färjestad leder..om nu inte HV vinner hängmatchen?
Men HV ligger trea?
-Jo, nu ja, om nu inte Skellefteå, Djurgården, Malmö, Örebro och Frölunda vinner sina hängmatcher..då kan HV ligga typ sjua.
Aha…Men hur ser det ut i botten?
-Rögle ligger ju sist och sen ligger Brynäs och Mora ovanför, fast om de vinner sin hängmatch, så går de om Linköping, Luleå och Karlskrona.
OK, då vet jag…typ..eller inte..

Hockeyallsvenskan är mer rakt på sak. Visst har vi hängmatcher men inte på samma sätt. Det beror väl å andra sidan att C More som bestämmer över allt bara ansett att Hockeyallsvenskan är mindre intressant än flaggskeppet SHL och visst ska det vara så. Ett lands näst högsta liga SKA aldrig kunna konkurrera med en högsta. Det är väl bara patetiskt tänk och fånigt…eller? Dock säger ju publiksiffrorna en annan sak.

Den hockeyallsvenska tabellen ser ut så här i kväll.

En hängmatch som spelas på måndag.

Fast när den högre ligan sätter sig på så höga hästar att man tror att man närapå ska kunna konkurrera med NHL, KHL och NLA, ja, då finns verkligen marknaden öppen för en liten aktör som Hockeyallsvenskan.

Att pumpa upp lönerna i SHL på det sätt som gjorts de senaste säsongerna och att vara tvungen att matcha biljettpriserna därefter har skapat det scenario vi i dag har i svensk hockey. Överbetalda hockeyspelare i SHL som inte kan leverera i paritet med de löner de lyfter kontra de biljettpriser som krävs för att ro lönerna i hamn. Få är intresserade att betala de biljettpriser SHL-klubbar idag tar ut för att kunna njuta av tillställningen.

Frågan är vilken klubb som vågar ta första steget mot ett lönetak, vilket är ett första steg om att inse att den produkt ni säljer inte i ett förstaläge (och aldrig har varit) är gentemot företag, för de i grund och botten är inte genuina utan bara ute efter vinst i gengäld, utan mot gemene hen, vi som dag ut och dag in går och ser er utan för egen vinnings skull. Skäl och hjärta har alltid vunnit i Sverige och kommer aldrig att besegras. Finns inga pengar som kan köpa det.

Inledde med en kärlek till hockeyallsvenskan och slutade i lönepolitik i SHL, men kanske går de hand i hand? Vad tycker du? Skriv en kommentar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: