Ny seger mot MODO

Gröngula Björklöven kunde i försäsongens sista match och därigenom vårt genrep återigen besegra det f.d. SHL-laget MODO. Hemmalaget kunde inte ta revansch för sudden-förlusten i tisdags där man föll med 2-3, i kväll till sist 3-4 (1-1,2-2,0-1) efter Lövens mål av nyförvärvet #7 Lindquist, #90 Joakim Högberg, #7 Lindquist igen och till sist #28 Lucas Sandström.

Foto: Barfotagraf (Erik Sandin)

Foto: Barfotagraf (Erik Sandin)

Till sist alltså återigen en ”derby”-seger mot MODO vilket gör att vår försäsong kan summeras till fyra segrar (en på OT) och två förluster. Sedan tidigare vet ni att vi placerat gröngula Björklöven på plats sju i vårt tips, men vars och MODO kommer hamna i bloggens tips ännu så långt okänt för er läsare. MODO tycker vi dock borde placera sig högre än så i tabellen, inte minst med tanke på ”fallskärmen” från SHL.

Sedan ska man såklart ta genrepet för vad det är och det är först i kommande vecka vi återigen spelar om poäng och placeringar i tabellen. Men då det var vårt Björklövens sista match inför premiären mot IK Oskarshamn gav det förhoppningsvis en del sköna besked kring vars laget står men även måste jobba vidare på. I kvällens match saknades forwardsduon Fredrik Hetta och Nicklas Johansson och sedan satt norske backen Christian Bull som extraback.

Kvällens match visade iaf att det kommer kunna bli lite derby-feeling mellan lagen, en del av spelarna i lagen känner varandra sedan tidigare. När det gällde hemmalaget MODO var det väl främst förstakedjan som återigen utmärkte sig.

För gästande Björklöven var det nyförvärvet #7 Lindquist som poängmässigt utmärkte sig genom 3 p (2+1), sedan svarade väl #50 Lundström redan nu för säsongens räddning när han räddade det ”öppna målet” i en 1-2 där hemmalagets Molin nog räknat in den kassen under den tredje perioden vid ställningen 3-3.

Kort om special teams:

PP; 0 % (8 min)

BP; 100 % (10 min)

..och lite om Simon Fredrikssons debut: +2, 2 min på botbänken och det var väl tyvärr allt man kunde ut från swehockeys statistik från matchen. Jag tror nämligen inte att bl.a. vare sig Emmerdahl. LEJ, kvällens poängbäste Lindquist eller rivhjärnet Messy Jonsson lirade non stop i första perioden. Eller klockade du så?

Men helt klart kommer ändå Fredriksson (även om han kommer lira i #55 denna säsong) bli en tillgång, i kväll alltså Bull utanför laget som extraback och i fall Tommys tanke om att lira på sex backar och hur laget matchats så här långt under försäsongen torde det vara #12 Pavel, #42 Wikström och nämnde #51 Bull som slåss om den sista tröjan.

Men Fredrikssons debut stabil, rejäl och trygg i sitt spel. Sedan då bara ett pass, en värmning med laget och sedan lirade vi dessutom på sju backar och därigenom olika partners. Men om de ovan tre ska slåss om platsen tycker jag nog att det vore lite fräckt med Pavel med på sex backar, även om nu inte Mr X eller vad trollet hette tyckte att Niklas någonsin hittar bladet. Jag tycker tvärtom och utöver attityd, energi och en hel känslor finns det dessutom en del skills. Och skulle de nu ”slåss om platsen” tror jag både Christian och Emil backar. Med alla speldugliga backar och både #12 Pavel och #55 Fredriksson iaf en helt klart mer balanserad backsida än tidigare.

Det är väl möjligen det här att vi rullade på sju backar i genrepet som känns lite sådär, nu kom Simon in väldigt sent på försäsongen och även om det är en lång säsong med 52 omgångar och 156 poäng att spela om borde vi haft ett än mer sammanspelt lag klart lite tidigare under försäsongen, och gärna inför den riktiga.

Bloggen återkommer framöver med ytterligare inlägg angående matchen, men HÄR hittar du så länge allt om matchen.

Ytterligare två träningsmatcher i kväll kopplade till HockeyAllsvenskan, där fick vi följande resultat:

IK Pantern vs IF Troja/Ljungby, oklart

AIK vs Almtuna IS, 1-5

Vad har du själv för tankar efter derbysegern och vilka tyckte du utmärkte sig mest i vårt gröngula Björklöven i kväll? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

2 thoughts on “Ny seger mot MODO

 • 9 september, 2016 kl. 00:09
  Permalänk

  Men 0% i PP? Ett mål gjorde vi åtminstone vad jag såg!

  Svar
  • 9 september, 2016 kl. 00:23
   Permalänk

   Det har du helt rätt i Olof, men vår statistik utgår från swehockeys representanter och hur dom kunde missa att vi satte 1-2 med 50 sek kvar i PP övergår mitt förstånd. Förvisso försäsong för dem med, men allvarligt?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: