Ny motståndare i premiären?

Idag nåddes vi nyheten av att Karlskrona HK inte beviljas elitlicens och utesluts ur HockeyAllsvenskan. Beslutet är dock inte enhälligt utan kan överklagas till appellationsnämnden innan den 26 juni och något KHK kommer att göra.

Senast ett lag var i denna sits var IK Pantern som 2017 inte beviljades elitlicens, men räddades av nämnda appellationsnämnd, men gick mindre än två år senare i konkurs.

Degraderas KHK står Väsby, som är högst rankade lag i Hockeyettan redo att ta deras plats. – Det här kom inte som en chock, kommenterar Väsbys klubbchef Tom Tärnström beskedet om att förbundet tvångsdegraderar Karlskrona. Väsby skulle då kunna bli Björklövens premiärmotståndare kommande säsong.

Någon som dock backar upp KHK är självaste HockeyAllsvenskans styrelse som utrycker följande som en direkt kritik mot Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

I dag möts vi av budskapet från Svenska Ishockeyförbundet att Karlskrona HK inte beviljas licens för spel i HockeyAllsvenskan 2020/2021 samt att klubben nedflyttas i seriesystemet. Detta trots att Karlskrona HK för tredje året i rad uppvisar ett positivt bokslut. Diskussionen och överenskommelsen om hur Licensnämnden skulle utföra sitt arbete var annorlunda än hur den nu agerar. Hade klubben inte tvingats av Svenska Ishockeyförbundet att bygga om sin arena inför säsongen 2016/2017, för att klara det för tidpunkten gällande licensreglemente för spel i SHL, hade klubben idag kunnat uppvisa ett eget kapital på cirka 5 MSEK. skriver Hockeyallsvenskan i öppet brev på sin webbsajt.

Många vill göra gällande att KHK vetat om sin ekonomiska situation och visst är det på många plan så, men att fler och fler klubbar får problem med ekonomin måste på än fler plan visa att den svenska modellen med bredd och många lag är i farozonen. Vi kan inte tro att vi kan konkurrera med större ligor ekonomiskt och samtidigt vilja skapa bredd som vi vet med säkerhet skapar mer spets. Vi är inte NHL, KHL, NLA och alla andra ligor som bygger på helt andra principer än de svenska. Vi är med denna ekonomiska kapprustning på väg att döda svensk hockey, både på bredden och spetsen. 1+1 blir alltid 2. inte svårare än så.

Vare sig det blir KHK eller Väsby i premiären så hoppas jag att svensk hockey han hitta en väg där alla klubbar kan frodas och där vi kan få fram talanger. Med Arenakrav och pampar som inte kan se längre än sin egen näsa så bromsas allt detta. Är ordförande Anders Larsson en bromkloss i fordonet Svensk Hockey så demontera honom. Det är lika enkelt som 1+1.

Era tankar om Karlskronas degradering, Arenakraven och ekonomin i allmänhet i dagens hockey? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Ny motståndare i premiären?

 • 14 juni, 2020 kl. 12:49
  Permalänk

  Jag förstår inte hur ettan kan ha haft en segrare när inga andra serier fick det. Vad jag förstått så är inte ens hela kvalet till kvalet klart.

  Svar
  • 14 juni, 2020 kl. 16:09
   Permalänk

   Väsby besegrade Halmstad i finalen av HockeyEttan sida-mot, på så sätt rätt rimligt att de rankas bäst av lagen i HockeyEttan.

   Svar
 • 15 juni, 2020 kl. 11:17
  Permalänk

  1 grushög + 1 grushög= 1 större grushög. Tom det enklaste går att förvränga om man vill. Men självklart går matten inte ihop i längden om man förvränger saker…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: