Ny ligalogga och plats 83

Det har tyvärr varit lite för tyst gällande ny målvakt eller komplettering av ledarteamet under veckan. Däremot bl.a. en ny logga för ligan HockeyAllsvenskan.

Spontant ser den väl helt okej ut, det är mer att alla loggor börjar se likadana ut och utan Hockey Allsvenskan hade iaf inte jag haft en aning om att det var just loggan för vår liga.

Ligan har tagit fram den nya loggan med den grafiske designern Alexander Norrthon-Westerlund som förklarar logotypen mer i detalj på detta sätt:

– HockeyAllsvenskans akronymer ”HA” är i logotypens centrum och bildar ett monogram med två hockeyklubbor i varsin riktning. Detta ackompanjeras av en uppåtriktad pil i A:ets mitt för att visa de HockeyAllsvenska klubbarnas riktning och nedanför har en puck placerats för att skapa en känsla av match. Logotypens grafiska element är i vit färg med ljusa kontrasterande skuggor och har placerats på en mörkblå sköld som likt de ljusa inslagen går i två toner. Färgvalet föll på vitt och mörkblått för att skapa en klubbneutralt intryck som samtidigt känns institutionellt, tidlöst och vinterkvällsaktigt, precis som HockeyAllsvenskan.

ina egna tankar, skriv gärna en kommentar i fältet nedan..

*

Ståplats H Foto: Lucas Norlin

Något annat som hänt i veckan var att den årliga rankingen kom från Hockey Archives som återigen rankat de 250 bästa lagen i Europa.

Ända sedan millennieskiftet har de gjort en årlig ranking av de 250 främsta herrlagen på vår kontinent. Listan baseras på poängen i ligan och resultat i eventuellt slutspel samt en bedömning i förhållande till hur stark respektive liga är.

På listan rusade Löven rätt rejält sedan i fjol, numer 83 och har förbättrat sig 45 platser jämfört med i fjol. Löven dessutom föga överraskande rankat högst av de HockeyAllsvenska lagen.

Några andra lag vi kan jämföra oss med:

81) Leksands IF
83) IF Björklöven
86) IK Oskarshamn
89) Modo Hockey
92) Timrå IK
98) BIK Karlskoga

Helt klart en intressant ranking och även den ger lite extra bränsle kring det vi spekulerat kring, hur hade ett kval mellan två lag från HockeyAllsvenskan och SHL egentligen slutat.

Ni vet sedan tidigare hur sajten Löven4Ever resonerat, men detta är iaf ännu ett tecken på att förra säsongen hade kunnat sluta med avancemang om säsongen 19/20 hade fått avgöras på isen.

Men det är vad det är, nu får vi sikta fram emot säsongen 20/21 i stället..

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Kankse nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Ny ligalogga och plats 83

 • 5 juni, 2020 kl. 22:01
  Permalänk

  NEJ! den ser inte ut, tänk dig själv om Björklöven spelade i SHL och du så den loggen!?
  Säriöst, säg inte att du skulle säga att det ser bra eller ok ut! Det är en skam att man nu gör en ny logga för hockeyallsvenskan likt SHL, och att man vil se mer internationell ut och så kommer den här!

  Skulle detta vara mtt företagslogg skulle jag ge sparken till han som kom med denna ide!

  Man måste verkligen tänka vad man menar, det är som en tavla som en kändis har gjort man måste se på den i flera minuter och sen kan man försöka komma på vad den liknar, pinsamt HA!

  Svar
 • 5 juni, 2020 kl. 22:10
  Permalänk

  se på loggen till NHL och så fattar man vad jag menar, det är som att dom är NR-1. En sköld där också.
  Men man behöver knappast gissa eller se så väldigt länge på den, innan man fattar som utsider vad det stårför!!

  Vem fan kommer att se att det här är en logg för HA förutom du och alla andra som får veta att det är det????????

  Svar
 • 6 juni, 2020 kl. 00:16
  Permalänk

  Helt ointressant med den här loggan, det viktiga är hur det går för Björklöven.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: