Ny huvudsponsor i Björklöven

Bloggen kan som första media meddela att Björklöven skaffat sig en ny huvudsponsor inför den kommande säsongen, en sponsor som kommer göra allt för att synas i samband med Björklöven.

Vi pratar om Leos Lekland som genom sitt nybygge bredvid Beijers redan är mitt i en stor expansionsfas, men nu tar man mitt i det ytterligare ett kliv. -Vi ser det här som en jättemöjlighet samtidigt som Björklöven gör en liten nysatsning själv, säger bolagets VD Joakim Gunler. Initiativet att bygga nya lokaler i Umeå som kommer ligga bredvid Beijers och flytta verksamheten från Brännland är en del av en större satsning. Bolaget är inne i en expansiv fas och har nyligen gjort nya etableringar i både Sundsvall och Karlstad.

Nu tar man alltså nästa steg. Joakim utvecklar. – Eftersom jag själv är gammal hockeyspelare så har alltid tanken funnits i bakhuvudet att få ge namn till en Hockeyarena och förstås även klä den i Leo-konceptet. Det kommer ex bli rutschkanor som alternativ till trappor, klätterställningar och studsmattor där utrymme tillåts, exempelvis i hörnen under ståplatsläktarna.

Vidare kommer förstås Leo att besöka arenan vid olika tillfällen, men för den delen inte skuffa bort Löwe. – Nä, tanken är väl att de ska interagera med varandra på något sätt. På samma sätt kanske Löwe kan besöka Leos Lekland ibland, fortsätter Joakim. Namnet är förstås självklart. – Jo. Joakim Gunler Arena! säger Joakim och skrattar. – Nä, skämt å sido. Självklart blir det Leos Lekland Arena!

Här har bloggen även nåtts av uppgifter av en stundande s.k. bromance mellan Leo och Löwe, detta är dock inget som Björklövens nytillträdde VD Joakim Gustavsson, eller Nicklas Bornefjord på marknadsavdelningen vill bekräfta. De dementerar heller inte och menar ”att ifall det skulle bli nåt mellan dem vore det en stor seger för vår värdegrund och ännu ett sätt att visa att kärleken är gränslös och faktiskt även alla maskotars lika värde”.

Det är rätt snabba ryck och tanken är att ombyggnationen av T3 Center ska inledas redan till veckan. Björklövens VD Gustavsson är förstås nöjd med det nya avtalet. – Ja, självklart. Det här blir en milstolpe i svensk hockey och givetvis en snackis. Sen vore det väl inte fel att få avsluta med att kanske åka rutschkana från kontoret istället för att ta den gamla vanliga trappan, säger han skämtsamt och fortsätter. – Sen känns det skönt att vi kan ordna så att vår borg blir än mer barnvänlig då vi länge har önskemål om att få igång lekrummet igen och det här blir ju lekrum 2.0 minst sagt. Sen är det en bra ekonomiskt avtal som borgar för att vi som klubb kan expandera på samma sätt som Leos Lekland, avslutar han.

Men Joakim Gunler nöjer sig inte med detta, i hans drömvärld skulle Lövenspelarna kommande säsong vid entrén komma ut ur ett lejongap till tonerna av ledmotivet till Lejonkungen ”En värld full av liv” och han roas dessutom av tanken att domarna skulle döma i Leo-dräkter. Han har i sin iver ifall det är möjligt faktiskt undersökt möjligheterna med ligans VD Stepan Guiance samt förbundets domarbas Tomas Thorsbrink. Då de ännu inte kunnat lämna något definitivt besked, är tanken oavsett att hela personalen i sekretariatet kommer sitta med Leo-dräkter och samtliga publikvärdar med i vart fall ”Leo-inspirerande” jackor, vad som nu menas med det?

När bloggen får tag i Matchspeakern, Stefan Lindgren, vill han varken bekräfta eller dementera våra uppgifter och undrar främst vem som läckt ut dessa uppgifter: – Vem vare, vem vare som sare?! Det kunde vi så klart inte avslöja men om man läste lite mellan raderna lät han ändå rätt road av att sitta där i sekretariatet i en Leo-dräkt.

leos lekland arena

Tänkbar nytt utseende på T3 Center. (OBS, bilden är ett fotomontage)

Man jobbar också efter att omforma klubbmärket och i skrivande stund ser den nya loggan ut så här:

Leos (1)Mycket vatten lär hinna rinna under tegsbron innan ligapremiären för 2016/17 och till sist det återstår att se hur mycket av Joakim Gunlers planer som verkligen blir av. Helt klart finns det högt flygande planer iaf.. Annat kan man inte säga. Någon som sa nystart 2016/17?

7 thoughts on “Ny huvudsponsor i Björklöven

 • 1 april, 2016 kl. 08:13
  Permalänk

  Hade varit roligare skämt om ni hade skrivit att SkellefteKraft ville gå in som huvudsponsor för att de ville ha Sheleftyou och Löven i samma liga.

  Svar
 • 1 april, 2016 kl. 08:33
  Permalänk

  Löven leker… ?

  Svar
 • 1 april, 2016 kl. 12:23
  Permalänk

  Hade det inte varit 1 april så hade det i och för sig varit en passande sponsor. Är ju ungefär den nivån föreningen håller sig på, lite lek och bus.

  Svar
 • 1 april, 2016 kl. 12:50
  Permalänk

  Äntligen LEO-dräkt. Synd bara någon läckt infon. Skulle ju vara överraskning till premiären… ??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: