Ny finsk back till Löven

Björklöven presenterade nyss en ny back och det blir finskt x2 när man signat 33-årige backen med det svenskklingande namnet Simon Backman.

Björklöven berättar följande på sin hemsida.

Finske backen Simon Backman har skrivit på för säsongen 17/18.

Björklöven har idag kontrakterat finske backen Simon Backman. 33-årige Backman har gjort 14 säsonger och mer än 700 matcher i finska högstaligan. De nio senaste säsongerna har han spelat i SaiPa varav de sex senaste som assisterande lagkapten. Under flera av säsongerna i SaiPa var Backman lagkamrat med Mikko Pukka som han nu återförenas med i Björklöven.

– I Simon Backman får vi en erfaren back som gjort massvis med matcher i SM-liiga och han har fina ledaregenskaper. Det är en stabil tvåvägsback som är rörlig och placeringssäker och passar perfekt in i vårt system även han, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall om sin senaste nyförvärv.

Kontraktet med Simon Backman är skrivet på ett år. Backman ansluter till laget så snart som möjligt.

Här ser ni en underbar assist av Backman i CHL ifjol.

***

Detta kommer förstås till då Jonas Emmerdahl tvingades till en operation i somras, som bloggen kunde berätta häromdagen. Då lät det på Jonas som att det inte var någon fara, även om det var svårt att träna för fullt, men tre månader av en säsong är inte ankskit om du frågar mig. Operationen gör då att Emmerdahl inte kommer kunna gå på is förrän om cirka 3 månader och självklart har signingen av Simon med detta att göra.

6 thoughts on “Ny finsk back till Löven

 • 3 augusti, 2017 kl. 14:31
  Permalänk

  Känns lite som det kan bli både bra och dåligt detta. Tittar man på hans stats så har han under dom nio säsonger han varit i SaiPa haft minus i statistiken fem av säsongerna. Men man ska väl också betänka att SaiPa bara tagit sig till slutspel fyra av säsongerna och i tre av dom hade han + i statistiken. Någon större poäng görare verkar han inte heller vara som bäst 15 p på spelade 53 matcher.

  Men jag litar till 100 % på att Fagervall vet vad han gör och vad Simon går för så jag tror ändå att detta blir bra, speciellt när Emmerdahl är tillbaka.

  Var ni på plats under testet idag så det kommer någon rapport ?

  Tack för allt jobb och engagemang ni lägger ner på bloggen, det är guld värt för oss alla Löven fans spridda över hela landet / världen.

  Svar
 • 3 augusti, 2017 kl. 14:41
  Permalänk

  Glömde att skriva att Simon är ingen bjässe heller, 175 cm och 82 kg men han kan ju spela ”fysiskt smart” ändå förhoppningsvis, typ Sebastian Aho.

  Svar
  • 3 augusti, 2017 kl. 14:59
   Permalänk

   Som K-J LUndström som ju heller inte var en bjässe. Vi får lita på Fagge och Pukka som säkeert har en del i denna signing att göra.

   Svar
 • 3 augusti, 2017 kl. 16:40
  Permalänk

  När Pukka värvades ansågs ju inte han heller vara något framåt, men framstod i slutet som en av de bättre framåt. Så hoppas att Backman kan ha samma utveckling.

  Svar
 • 3 augusti, 2017 kl. 17:38
  Permalänk

  Hoppas att Simon B är en back som kommer att stärka upp defensiven och bidra till att försvaret och målvakterna blir tryggare till skillnad mot föregående säsong då det var en enda stor hönsgård. Hoppas och tror även att Fagervall har bättre koll på den biten än sina föregångare. Vill så gärna också tro att Adam W tagit ännu ett kliv, han har onekligen talang och potential.
  Förbannat tråkigt med Jonas E.
  Vågar man hoppas på att Farley blir en hyfsad poängmaskin för det skulle onekligen behövas och minska pressen på Alex H.
  Önskar också att Kim hittar rätt med allt som varit och kan hålla full fokus på spelet.

  Svar
 • 8 augusti, 2017 kl. 14:11
  Permalänk

  Simon vill spela med nummer 49. Är det någon som har haft det numret förut i A-laget?

  Och så en liten fråga som ni kan jobba med när ni får tid över:
  Nr 9, 17, 23 och 27 är ju pensionerade i Lövens A-lag.

  Finns det några nummer som aldrig har använts?
  kan tänka mig att ingen skulle dra på sig nummer 99 i något lag, men finns det fler ”oanvända” nummer.

  Inget som ni måste skynda er att få fram och kanske inte världens viktigaste fråga. Men det vore kul att veta!

  🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: