Ny derbyseger (4-2) mot MODO

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt skön seger med 4-2 borta mot MODO Hockey i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 4-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1, 1-1, 0-2), skotten 26-29 inför 6 163 betalande i Fjällräven Center den här kvällen.

 

Våra målskyttar i tur och ordning: #28 Åkerström, #37 J Andersson. #13 F Andersson och slutligen #20 Granlund.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu bara har en liten lista över indisponibla i hemkallade #31 Masiello, avstängde #12 Pavel samt skadade duon #42 Wikström och #14 Murphy.

Sedan denna gång backen #57 S Andersson samt #22 Johansson som extraspelare, här noterades backen Andersson för mindre speltid än vanligt (tot tio byten och 8:21 min) medans Nicke totalt fick tre byten.

Laget borta mot MODO Hockey:

Målvakter:

Adam Werner (Marcus Evertsson)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Jonas Emmerdahl

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Stefan Andersson

Forwards:

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Lukas Ericson

Isak Stenlund – Ädelgran – Tobias Hage – Roope Talaja

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Mattias Granlund

Extra: Nicklas Johansson

* * *

Matchen som sådan?

Den här matchen långt i från utsåld även om inramningen ändå vid ”derbyt” höll rätt hög klass och det var dessutom en hel del känslor även på isen.

Matchen hade lite olika ansikten där hemmalaget MODO inledningsvis kändes ha momentum, men där vi efter Granlunds propp som gav upphov till kvittering gav oss mycket energi. Det gav oss luft och för en stund var det vi som dikterade villkoren.

I den andra två nya backmål där vi likt vid deras andra som vid första spelar väl mjukt och försiktigt vid egen kasse, här måste vi kunna stå upp bättre för Werner på ett helt annat sätt och hänsynslöst försvara egen kasse där vi ändå har folk hemma men ändå tyvärr bara tittar på.

Sedan står det lite och väger och hade #5 Walfridssons kasse till 3-2 blivit godkänd tror jag inte vi fått med oss några poäng hem, nu dömdes det bort för spelare i målgården och i matchens slutskede två till gröngula mål och helt välförtjänt fick Granlund sätta befriande 4-2.

Här dessutom ett litet extra ekonomiskt tillskott då sambon som alltid tippar gröngult med 4-2, så stort tack för den Mattias med blott 17 sek kvar!

Special teams?

Björklövens PP i kväll 33% (4:00 min) och i kväll var vårt BP 100% (4:00 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #26 Stenqvist, 21:18 min
 2. #8 Pukka, 20:59 min
 3. #13 F Andersson, 19:52 min

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 50%
 2. #18 Ottosson, 40%
 3. #11 Vikström, 36%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 29-26, föll i grenen tekningar med 25-36, däremot seger med klara 12-6 i viktiga grenen blockade skott även om vi slutligen fick torsk i grenen tacklingar via 3-6.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Enkelt spel i egen zon. Aldrig något kladd, utan enkla snabba förstapass eller bara chipp ut.
 • Stabilt målvaktsspel, heta vid våra målchanser samt helt nödvändigt ett effektivt special teams.
 • Värdera lägena, checka eller styra? Sedan som vanligt är det misstagen man vinner eller förlorar på.

..och hur gick det?

Spelet i den egna zonen ofta klart mycket enklare, bl.a. kändes #26 Stenqvist spela med ett skönt lugn vilket möjligen kan förklaras av de senaste matcherna med Frölunda? Sedan var både #35 Werner trygg i kassen som vi visade upp ett effektivt special teams, på ett härligt sätt minimerade vi våra misstag och var effektiva nog för tre nya derbypinnar.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

En hel del.. bl.a. ny derbyseger, bruten tråkig bortasvit och sedan då vårt special teams. Bäva månde Vita Hästen på onsdag!

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 22 matcher och hela 66 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

Till duon #20 Granlund & #33 Jonsson som båda krigade förtjänstfullt matchen igenom, otroligt nyttiga och utöver bidragande till mål krigade de som man vill se en nyttig en fjärde ska göra vilket bl.a. ständigt ger tekningar i anfallszonen för vår 1:a lina,

två loggor

#37 J Andersson, den unge backen som i kväll noterades för bl.a. tre poäng och även kändes ovanligt aktiv i det offensiva spelet utan att för den skull slarva i defensiven.

en logga

#13 F Andersson, den nyttige kaptenen som äntligen inte ska hämmas av handleden längre spelade bl.a. mest av forwards, tekade allra bäst och satte även det avgörande 3-2 som gav oss nödvändig energi och luft.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot MODO Hockey i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Ny derbyseger (4-2) mot MODO

 • 30 december, 2017 kl. 21:39
  Permalänk

  Gott nytt år löven!!
  Tack för den segern:)

  Svar
 • 30 december, 2017 kl. 22:11
  Permalänk

  Andersson and Andersson. Vilken tur att inte alla Andersson kom igång.
  För 3 år sedan hade det blivit ohyggligt förvirrat. Om Andersson och Andersson hade spelat med Andersson som var het då.

  Kul att sambon har bra magkänsla, själv tänkte man väl mer att det var nog dags för Löven att förlora eftersom dom vunnit så många raka mot Modo och att Modo skulle vara mer desporados. Max kryss så hjärnan men hjärtat tror alltid på seger. Särskilt när det vankas 3 gånger pengarna. Hämtgurka. -:)

  Man ser ju att det är två lag utan självförtroende och massa lag som bara kör, hade kört över båda lagen i kväll.

  Trots all bedrövelse eller vad man ska kalla det? Så kommer det kunna se ok ut i tabellen om Löven tar hand om Hästen och SSK på ett bra sätt.
  Men tabellen är tätt och det finns ingen rast och ingen ro, även om vi suger på alla karameller vi får, så länge vi kan. Gott nytt år Bloggen och alla andra!

  Svar
 • 30 december, 2017 kl. 22:30
  Permalänk

  Exakt som jag förutsåg… nu blir det inga poäng mot VH.

  Svar
 • 31 december, 2017 kl. 01:45
  Permalänk

  Åkerström måste vara värd lite beröm och dessutom vara med på top 3 här. Bara assisten till Jacob A är själv värd detta.

  Sen visar grabbarna stort hjärta idag och på nåt sätt känns Fredrik A som ett av de bästa nyförvärven på åtminstone 10 år. Vilken kapacitet den killen har. Känns lite
  Halvslö ibland, men kanske bara är hans stil, annars helt överlägsen i laget tillsammans med,en för tillfället lite kallare Farley, och en naturbegåvning som Ottoson. Känns som den sistnämde kan bli hur bra som helst! Tack för ikväll grabbar! Idag var alla värda lövet på tröjan ??????

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: