Ny center klar för Björklöven

Björklöven har hittat en ersättare till långtidsskadade Tobias Hage och hittar det i SHL-meriterade Lukas Eriksson.

Klubben säger följande på sin hemsida:

Björklöven har idag kontrakterat centern Lukas Eriksson. 29-årige Lukas Eriksson var med och spelade upp Leksand i SHL säsongen 15/16 och han spelade även med laget i SHL 16/17 där det blev tio poäng på 47 matcher. Eriksson har utöver säsongerna i Leksand spelat fem säsonger i Oskarshamn och två säsonger i Malmö i HockeyAllsvenskan. Totalt har det blivit drygt 400 matcher i allsvenskan och lite mer än 160 poäng.

– Vår skadesituation har gjort att vi ansett oss behöva ha in en center till. Detta då vi inte räknar med Tobias Hage i spel förrän efter nyår. I Lukas Eriksson får vi en storväxt och klok center som jobbar hårt. Han kommer göra mycket nytta för oss framöver, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

Kontraktet med Eriksson är skrivet säsongen ut men med en möjlighet för båda parter att bryta kontraktet vid årsskiftet.

***

Frågan är då givetvis om han deltar ikväll? Givetvis omöjligt att säga innan laget är släppt, men har var med på värmningen idag, är redan registrerad för Björklöven och kan således spela och då i nr 51 som blir hans nummer.

2 thoughts on “Ny center klar för Björklöven

 • 1 november, 2017 kl. 12:31
  Permalänk

  Helt ok värvning. Då Hage inte kommer tillbaka förrän efter jul-/nyår så behövs det ersättare. Lukas har ju rutin från den här nivån, så han gör nog inte bort sig. Konkurrenssituation ökar så det här var helt klart ett bra initiativ. Nu slår vi ”Bofors” ikväll !!

  Svar
 • 1 november, 2017 kl. 13:10
  Permalänk

  Tar väl ett tag innan han blir varm i kläderna…han är väl helt matchotränad i nuläget!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: