Ny bortaseger mot Sundsvall Hockey

Till sist seger med 3-2 i kväll borta mot IF Sundsvall Hockey i Sundsvall Energi Arena efter periodsiffrorna (0-1,1-1,1-1) inför 829 åskådare.

Skotten totalt 18-25, vi föll för övrigt i momentet tekningar 30-22, men när man kollar blockade skott och tacklingar inser man att tomtarna återigen nickat till. Totalt 5-5 i blockade skott, men inte en enda tackling registrerad. Rätt så pinsamt och sedan lite svårt att använda just den statistiken när man antingen räknar så olika eller som här inte alls.

Dessutom 14,29% i PP och 75% i BP

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #16 LEJ, #86 Wargh, #22 Johansson samt #62 Lavander. Sedan blev då glädjande nog #94 Tessier spelklar. Han gick i en lina med #7 Trotter och #19 Quist precis som qwe tidigare skrivit om i en kommentar här på bloggen. Som extraspelare hade vi denna gång #11 Grundstöm, Gustav noterades dock inte för någon istid.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #90 Hutchings, #32 Edström och sedan då #90 Hutchings igen.

23497723576_b12ef4e018_z

Coach Jonsson har alltjämt en hel del att fundera över. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Vi kom för övrigt till spel med följande manskap i kvällens möte med IF Sundsvall Hockey:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#4 Jonas Emmerdahl – #8 Kalle Ekelund

#24 Jesper Lindgren – #42 Emil Wikström

Forwards

#28 Lucas Sandström – #6 Kim Karlsson – #10 Jesper Thörnberg

#19 William Quist – #94 Kelsey Tessier – #7 Brock Trotter

#54 Felix Maegaard-Scheel – #15 Pär Edblom – #90 Alex Hutchings

#21 Fredrik Hetta – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

#11 Gustav Grundström

* * *

Matchen som sådan då?

Jag tror buss-Urban väckt killarna i tid för det var ett helt annat Löven som kom ut jämfört med senast mot Timrå. Första PP redan efter 79 sek och bara minuten senare ny hemmautvisning sedan Sundsvall fuskat och spelat 6 man. Ledning med 1-0 sedan #90 Hutchings nätat i PP även om Sundvall hann få in sin första gubbe. Perioden helt okej, och bortsett från några individuella misstag rätt stabilt.

Andra perioden inte lika bra eller gröngul, det var rätt rörigt och det kändes även som vi saknade lite av energin vi visade upp inledningsvis av matchen. Vi ryckte upp oss något av senare delen av perioden, kul att #32 Edström fick sätta säsongens första balja. Känslan så långt dock att vi borde fortsätta försöka stå upp och föra spelet inte att spela på resultatet och främst värna poängen.

Avslutningen till sist så där gastkramande som det kan bli, först dock en 3-1 puck signerad #90 Hutchings (numer 15 baljor och 7:a i målligan) och där borde det varit klart. Men då man redan släppt kommandot och försökt säkra hem poängen kändes det inte avgjort på långa vägar. Hemmalaget reducerade rätt väntat med 5 min kvar och när kapten #74 Öhman blev utvisad med ca 2 min kvar kändes det ärligt rätt jobbigt.

Sundsvall spelade dock återigen med för många isen, och även om Lyth med kollegor uppfattade det efter kommentatorerna så blev avslutningen rätt lugn.

Otroligt skönt med andra raka trean borta och nu alltså poäng i fem raka matcher.

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Målvaktsmatchen. Det är nu Kevins ska kliva fram som han gjorde i fjol
 • Inga onödiga utvisningar och att vi vinner kampen i special teams
 • Seger till varje pris

..och hur gick det?

Målvaktskampen vann vi, sedan borde vi nog satt än hårdare press och prövat Sundsvalls #35 Olsson betligt mer. Kevin sysslolös långa stunder och på så sätt en rätt otacksam uppgift. Onödiga utvisningar och special teams, fortfarande tar vi några som kostade ett mål och även den i slutet hade kunnat kosta än mer. Även om special teams i kväll slutar 1-1 så förlorade vi den matchen även om vi så istället borde glädjas åt 2-1 i spel 5-5.

Seger blev det och det som redan tidigare nämnts otroligt skönt.

* * *

Matchens Björklöv

Vi fastnade till sist för keepern #47 Lindskoug, sedan då debuterande #94 Tessier som osar klass lång väg och även då tvåmålsskytten #90 Hutchings.

Matchens?

Var det månde vad vi behövde för att på allvar kunma börja drömma om slutspel? Nu alltså 6 poäng av 6 möjliga under 2016, vi har plockat poäng i fem raka matcher och på torsdag kommer Mora på besök till T3 Center.. kan vi rida vidare på dett aoch positionera oss än bättre?

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

9 thoughts on “Ny bortaseger mot Sundsvall Hockey

 • 5 januari, 2016 kl. 22:49
  Permalänk

  Mot bättre lag tar det nog stopp på bortaplan. Om man inte rycker upp sig dvs.

  Glädjande nog var Palmebjörk, Björkarnas Konung i form och räddade Spartas 1000-års-kamp. 0-3 innan Jon Palmebjörk steg in i handlingen. Vem annars? Spartas fans sänder nog en tacksam tanke till TJ & Co.

  Svar
 • 5 januari, 2016 kl. 23:14
  Permalänk

  Kevin skulle kunnat ta båda målen.

  Svar
 • 5 januari, 2016 kl. 23:44
  Permalänk

  Vad ar ett normslt snitt tacklingar i svensk hockey pa elit niva ? Ofta verkar det som vi maktar med typ N O L L tackling i en hel match. Hur ar det ens mojligt. Trodde det var nage som hor till hockey. Ar vi samst i hela serien pa tacklingar ? Mysko. Ar det ett gang fjollor eller ar det weird coaching ?

  Svar
  • 6 januari, 2016 kl. 00:02
   Permalänk

   kakmonstret kan inte annat än hålla med , är ju minst sagt sorgligt att se ! så dåligt lag man möter och lyckas vinna med en hårsmån . Är ända på backsidan problemen finns ,varit så från start till nu !! Förstår inte varför man värvar en klasspelare som tessier när vi ända kommer att läcka bakåt . Och framåt ser det ut som vanligt ,fast tessier kändes ändå som injection som bidra med mkt framåt . men som skrivits otaliga gånger så en försvarsgeneral och en som bidra framåt på ngt sätt . Idag finns inte en back som kan göra ngt framåt .

   Svar
  • 6 januari, 2016 kl. 00:13
   Permalänk

   Har själv diskuterat detta med tacklingar med mina ishockeyintresserade arbetskamrater. Jag har följt Löven och hockey i 35 år men dock aldrig spelat själv. Däremot har jag i lika många år spelat innebandy och gör så ännu en gång i vecken med mitt kompisgäng. Har alltid fått höra att hockey är den riktiga och tuffa sporten och att innebandy är den………….ja, nått annat. De senaste säsongerna har det dock svängt ganska rejält. Många tycker att man knapp får stöta i varann utan att det resulterar i utvisning och jag håller med, ibland undrar man ju vad domarna fått för förhållningssätt att följa i en sport som borde vara fysisk. Själv har jag årskort på Karlstads herrar i innebandy och fler av mina hockey vänner har varit med och kollat och de är sannerligen positivt förvånade hur fysiskt spelet kan och får vara. Att inte en fysiskt lagd spelare ska kunna använda sin fysik bara för att man åker ut för minsta lilla är inte ok i en sport som ishockey. Ishockeyförbundet, domarna o.s.v måste ta tag i detta på nått vis samtidigt som då spelarna absolut måste respektera motståndarna och spela tufft, tackla och kunna använda sina kilon utan att utsätta nån för alla dessa förbenade huvudskador. Alla måste ta ansvar men hockeyn måste få tillåtas att bli mer tacklingstillåten igen. Detta är något som vi är flera som tänkt på och diskuterat runt fikaborden på jobbet.

   Svar
  • 6 januari, 2016 kl. 17:25
   Permalänk

   Statistiken i vissa matcher är ett skämt!
   I gårdagens match räknade jag till minst 10 taclingar. Ingen registrarades….

   Svar
 • 5 januari, 2016 kl. 23:48
  Permalänk

  Bra att vi vinner även om det inte är något skönspel 🙂 Hoppas spelarna växer med dom här ruskigt viktig poängen. Härligt

  Svar
 • 5 januari, 2016 kl. 23:55
  Permalänk

  Nja, vad ska man säga. Blev ”tvungen” att gå in på sparta.no och läsa om Jon. Ett mål, ett målgivande pass och en straff i mål (som resulterade i seger för dem) för Herr Palmebjörk. Jag undrar varför det inte fungerade för honom i Löven men går väldigt bra i ett annat lag……

  Svar
 • 6 januari, 2016 kl. 12:04
  Permalänk

  Förtroende , spelglädje och självförtroende Mårthen

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: