– Nu knyter vi näven och tar hem detta!

Efter 1-1 i finalserien mellan suveränen Timrå IK och Björklöven pausades serien pga corona-utbrott i båda lagen. Nu snart dags att återuppta spelet på isen igen, sajten kollade läget med sportchef Per Kenttä.

Sportchef Per Kenttä Arkivfoto: Löven4Ever

Hej Per, hur har det här ofrivilliga avbrottet varit?Självklart inget vi önskat och hade velat. Nu är det som det är och då är det bara förhålla sig till situationen.

Men snart dags för tredje finalen mot Timrå, ni har 1-1 i matchserien hur går tankarna kring de två inledande matcherna? Vi tänker inte så, nu är det fullt fokus på den första matchen och sedan tar vi det byte efter byte. Vi ser riktigt spelsugna ut och det gäller att våga göra sakerna vi är bra på ute på isen, gör vi det så har vi goda chanser att vinna den här serien.

I den andra finalen bl.a. två tacklingar som därefter gav avstängningar, något du vill säga kring situationerna eller de beslut som DN fattade?Nej, det har vi lagt bakom oss. Vi rättar oss efter disciplinnämndens beslut och fokuserar all vår kraft på det som vi kan påverka.

Nu då ett längre avbrott pga corona i båda lagen, hur tror du att det påverkat de båda lagen inför de avslutande fem matcherna i serien på relativt kort tid? – Svårt att säga hur det påverkar lagen, framförallt fysiskt och längre fram i matchserien. Vi har en bred trupp att nyttja och det har också tagit oss fram till final och jag hoppas att det också kan vara en avgörande faktor.

Finns det något i dag du vill säga kring status gällande spelare som är tillgängloga för spel respektive de som ev. är indisponibla? Nej, vi släpper vår laguppställning två timmar innan match som vanligt. Förhoppningsvis har vi de flesta tillbaka i spel.

Har ni haft någon koll på Timrås förehavanden under avbrottet, antal smittade osv? Inte mer än den information som kommunicerats utåt. Vi fokuserar som sagt på vårt.

Vad ser du som nycklarna inför fortsättningen på finalserien, hur ska vi kunna ta tre matcher till från Timrå?

– Målvaktsspelet

– Special teams

– Disciplin i spelet och gällande utvisningar

Kan vi bocka av dessa som ”gröna” då har vi en stor möjlighet att gå segrande ur striden.

Annars så klart en väldigt speciell tid för dig som sportchef, Detta då du inte vet för vilken liga du ska bygga ett lag till. Hur tänker du kring den utmaningen när de lag som spelat spelat färdigt redan kunnat påbörja sina lagbyggen inför säsongen 21/22?Sitter rätt lugn i båten, har vi nu väntar så länge så spelar en vecka till ingen roll. Självklart har vi krokar ute oavsett serietillhörighet kommande säsong.

Utan att säga antal eller konkreta namn, finns det förlängningar du gjort eller förvärv som skrivt på kontrakt men som ännu inte presenterats? – Vill inte säga nåt mer än det jag nyss sa.

Har du någon hälsning till alla gröngula fans som kommer kastas mellan hopp och förtvivlan under dessa avgörande finalmatcher?Nu knyter vi näven och tar hem detta!

Kommentarer, tankar eller reflektioner.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

6 thoughts on “– Nu knyter vi näven och tar hem detta!

 • 6 maj, 2021 kl. 18:25
  Permalänk

  Underbar intervju!!
  Verkar vara ganska uppåt i laget!!

  Svar
 • 6 maj, 2021 kl. 19:22
  Permalänk

  Hoppas Kenttä får rätt. Håller tummarna.

  Svar
 • 6 maj, 2021 kl. 19:57
  Permalänk

  Det är bara att hoppas att alla killarna som varit sjuka är friska och kan spela, hur det slår fysiskt i det tuffa matchprogrammet som det har blivit kan bara framtiden ge svar på. Men jag tror att det är i år som vi måste ta chansen att ta klivet upp, nästa år kommer det att vara betydligt svårare.
  Så som sagt, hoppas att att killarna är redo att ta sig an Timrå och har ork och kraft att köra över dom.
  Men det viktigaste av allt och långt viktigare än en SHL plats är att alla killarna i båda lagen som varit sjuka blir helt friska igen.

  Svar
 • 6 maj, 2021 kl. 20:44
  Permalänk

  Med tanke på hur förra säsongen slutade borde revanschlusten och motivationen att ta hem denna finalserie vara monumental i vårt kära Björklöven. Hoppas hoppas vi får chansen att tvåla till Marklunds nästa säsong Timrå får gärna ta HV71.

  Svar
 • 6 maj, 2021 kl. 22:58
  Permalänk

  Det jag är rädd för är att vi ska få se samma typ av match på Söndag som sist.
  Att någon spelare i Björklöven skadar en annan spelare (oavsett om det är med flit eller dålig tajming) & att vi får en nyckelspelare avstängd. Tänker på Olle Liss. Visst, vi lever inte och dör med Olle, men jag är ändå orolig. Det har man rätt att vara.

  Svar
 • 7 maj, 2021 kl. 14:11
  Permalänk

  Jag är mest orolig över att om både Deilert o Wiken inte är med.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: