Äntligen blev han då presenterad

Efter månader av väntan presenterades så Per Kenttä idag som Björklövens nye sportchef. Klubben skriver följande på hemsidan:

Björklövens sportchef för de kommande tre säsongerna blir Sveriges just nu kanske hetaste sportchef Per Kenttä. Kenttä, som precis avslutat firandet av SHL-platsen med sin tidigare klubb Oskarshamn, kommer idag till Umeå för att mer konkret inleda arbetet med Björklövens lagbygge.

 • Per har en profil som passar väldigt bra in i det vi behöver i Björklöven och vi är glada att vi lyckats knyta till oss honom på ett treårskontrakt. Vi gjorde en noggrann rekrytering under vintern och hade en tydlig kravprofil på vilken sportchef vi ville ha. Den kravprofilen matchar Per väldigt väl, säger Björklövens VD Anders Blomberg.

38-årige Kenttä, som under sin tid inom svensk hockey skapat mängder av positiva rubriker, inledde som assisterande tränare i Asplöven där han under tio års tid testade på de flesta roller som finns i en mindre förening, under flera av säsongerna hade han dessutom flera av rollerna parallellt. De två senaste säsongerna har Kenttä varit i Oskarshamn där det som bekant slutade med en sensationell SHL-plats för laget.

 • Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner. Nu väntar ett intressant och tufft jobb med att sätta den nya sportsliga organisationen med vissa nyckelpositioner. Därefter behöver spelartruppen kompletteras där det finns vissa luckor att fylla för att göra Björklöven ännu bättre nästa säsong, säger Björklövens nya sportchef Per Kenttä.

Som tidigare meddelats kommer Per Kenttä att presentera sina visioner och tankar för Björklöven imorgon 18.30 på Idun.

Vi hälsar Per Kenttä varmt välkommen till Umeå och Björklöven.

***

Löven4Ever vill fölrstås också passa på att hälsa Per välkommen till Umeå och Björklöven. Era tankar om att det äntligen blivit klart?

6 thoughts on “Äntligen blev han då presenterad

 • 10 april, 2019 kl. 14:55
  Permalänk

  Detta skulle varit gjort för längesen. Då hade nog Löven varit i SHL vid det här laget. Fattar inte att man tog Grönberg tidigare.
  Ge honom tid för att bygga detta nu.

  Svar
 • 10 april, 2019 kl. 15:01
  Permalänk

  Så jävla gött!!!

  Svar
  • 10 april, 2019 kl. 17:40
   Permalänk

   Som Petersson skriver. Om inte Käntää kan få ordning på Löven, vem skall då få det? Han har ishockey Sveriges svåraste utmaning fram för sig. Flosklerna från VD och andra gör inte saken lättare. Han tvingas vrida klockan tillbaka många år och få kostymnissarna att begripa kraven för framgång på isen. När varumärket bara är en dekoration fungerar inte idrotten. Sårtvättoch mycke bandage och plåster däremot fungerar. Täck och lov för Hellström i truppen. Han får visa vägen och sportchefen fyller förhoppningsfullt på med fler med mod och vilja. Säsongskortet skiter jag i så länge Fagerwall filosofi råder men kan Käntää övertyga mig om motsatsen är jag där igen.

   Svar
 • 10 april, 2019 kl. 15:45
  Permalänk

  Ingen press på denne man för han är väl mänsklig? Han har MYCKET att ta tag i i en förening i sportsligt fritt fall.

  Svar
 • 11 april, 2019 kl. 10:06
  Permalänk

  Föreningen och dess genetiska åkommor lär garanterat drabba Kenttä hårt. Varenda stackare som tar ett jobb i gröngult blir sämre, utvecklas baklänges och underpresterar grovt.
  Han är dessutom en hockeynördig sportchef, inte magiker eller hjärnkirurg. Nobelpris i trolleri till honom om han får laget att vinna några matcher i höst…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: