Norske backen Christian Bull näste förvärv

Under dagen ett PM från Björklöven att man kommit överens med unge backen Christian Bull (född -96) från Storhamar i Norska GET Ligaen. Christian har under säsongen noterats för 42 matcher i grundserien och 13 slutspelsmatcher med Storhamar som gick till semifinal. Laget gick även till åttondelsfinal i CHL där han svarade för 6 poäng på 8 matcher. Kontraktet gäller för säsongen 16/17.

Enligt hemsidan beskriver sportchef Daniel Johansson Bull på följande sätt: – Christian är en ung back med stor potential. Han har bra skridskoåkning, bra spelförståelse och är ambitiös i sin satsning.

Dalle fortsätter: – Han har redan spelat drygt 100 ligamatcher och gjort landskamper i både junior och A-landslag. Det är spännande spelare som jag tror har bra möjligheter att ta nästa steg och fortsätta sin utveckling i Björklöven.

Det här innebär att spelartruppen just nu ser ut enligt följande:

Målvakter
#? Adam Werner

Backar
#4 Jonas Emmerdahl
#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#42 Emil Wikström (17/18)
#57 Stefan Andersson (17/18)
#? Jacob Andersson (17/18)
#? Christian Bull

Forwards
#6 Kim Karlsson
#10 Jesper Thörnberg
#15 Pär Edblom
#21 Fredrik Hetta
#22 Nicklas Johansson (17/18)
#28 Lucas Sandström
#34 Jon Palmebjörk
#74 Stefan Öhman
#? Joakim Högberg
#? Marcus ”Messy” Jonsson
#? Axel Ottoson (17/18)

Ett lite intressant men samtidigt oprövat namn på backsidan om även om nu Christian inte är tänkt som den där fysiske generalen känns det som vi nu behöver få in lite mer muskler och attityd. Gärna ett lite etablerat namn som den där andra tvåvägsbacken, varför inte Rasmus Bengtsson och sedan då Pavel eller något liknande som VK spekulerar kring på den sista platsen.

Det vore iaf en rätt intressant backsida att börja säsongen med, sedan tror jag även att det då skulle kunna finnas lite ekonomiskt utrymme kvar att förändra ifall den inte skulle visa sig hålla riktigt i något avseende. Vid en första anblick då bättre balanserad jämfört med ifjol, dels två fysiska och sedan då även en rätt ung men intressant backsida med framtiden för sig.

* * *

Men hur går annars dina egna tankar kring nyförvärvet Bull och vilka karaktärer eller namn vill du se på de två sista platserna i vår defensiva uppställning? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

3 thoughts on “Norske backen Christian Bull näste förvärv

 • 20 april, 2016 kl. 19:52
  Permalänk

  Dalle lär väl låna ut en del spelare!!
  Finns mycket pengar i penningpungen kvar än.
  Vi måste in med muskler.Så hundra kilo Pavel kanske är bra
  Om nu han är aktuell

  Helt klart redan bättreän ifjol Banvell Ekelund Edström borta

  Svar
  • 20 april, 2016 kl. 20:27
   Permalänk

   Menar du att Get-ligan är mer meriterande än AHL?

   Nu går du ju på facit mot pappret. Finns nog gott om utrymme för att juniorerna inte ska kunna axla ansvaret i HA. Kanske någon riktigt vass juniormålvakt kan få dig att känna dig mer trygg i försvaret än med Lindskoug men jag hade nog föredragit Kevin.

   Svar
 • 21 april, 2016 kl. 03:11
  Permalänk

  Fattas bara 1 st Bill o en elak j-a Måns så blir det nog bra ??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: