Norbe: – Jag och min familj trivs jättebra i Umeå och Löven är en proffsig klubb!

I kväll spelas fjärde semifinalen och vi fortsätter ta pulsen på några spelare inför det som komma skall. Möt här backen #92 Daniel Norbe för att ta del av bl.a. hans tankar gällande Umeå, Björklöven, den egna säsongen så här långt och då kvällens fjärde semifinalmatch mot BIK Karlskoga.

92 Daniel Norbe Foto: Lövenbloggaren
Tjena Daniel, hur är känslan så här i slutspelstider?
– Hej, det är bara bra, slutspel är den roligaste tiden på säsongen.
Vad säger du generellt om din egen säsong så här långt?
– Jag tycker den har varit bra, känner själv att jag kunnat prestera lite bättre och jämnare än vad jag gjort men överlag godkänt.
Men apropå din egen säsong, i fjol en väldigt stor roll i KHK och du avslutade säsongen med HV71.. hur ser du på konkurrensen i Löven denna säsong?
– Ja, jag hade en större roll i Karlskrona än vad jag haft i år, och det enkla svaret på den frågan är att det är betydligt hårdare konkurrens här i löven. I Karlskrona spelade jag 20-25 minuter varje match och hade en stor offensiv roll med mycket spel i powerplay. Vi har seriens bästa backsida så konkurrensen är väldigt hård.
Efter då att ha varit ordinarie under grundserien, hur tufft var det då att sitta vid sedan av i kvartsfinalerna mot Mora och första mötet BIK Karlskoga?
– Det har varit väldigt tufft att sitta på läktaren. Man har väntat hela säsongen på att slutspelet ska börja, så det är klart det har varit tufft att vara utanför laget.
Hur har du försökt att hålla humöret uppe och försökt kriga dig tillbaka in i matchtruppen?
– Även fast det har varit väldigt tufft så har jag försökt att vara så positiv jag kan, tränat hårt och försökt vara så redo som möjligt när chansen kommer.
Hur trivs du annars generellt i både Umeå som stad som klubben Björklöven?
– Jag och min familj trivs jättebra i Umeå, tyvärr så är det tufft när läget är som det är med covid så man har fått vara ganska försiktig med vad man gör. Björklöven är en stor och proffsig klubb, jag trivs väldigt bra här.
Nu har ni 1-2 i serien mot BIK, vad ser du som främsta anledningarna till att ni ligger under i den serien?
– Det är små marginaler i slutspel, båda matcherna vi förlorat har varit i OT, förra matchen förtjänade vi absolut att vinna, tycker vi skapade lägen för att göra minst 3-4 mål.
Hur skulle du annars vilja beskriva BIK Karlskoga som lag?
– Karlskoga är ett lag som alltid kör väldigt hårt, gillar att checka hårt och vara lite grisiga i sitt spel, har en del vassa offensiva forwards man får se upp med.
Nu då fjärde mötet mot BIK, vilka ser du som de viktigaste nycklarna inför kvällens match?
– Dem har kommit ut hårt i första perioden de 2 senaste matcherna, tycker väl inte vi riktigt kommit upp i nivå då, så gäller att vi är med från start och sätter tonen i matchen direkt. Gör vi det och spelar vårat spel har vi stora chanser att vinna.
Vågar du dig på att gissa kvällens resultat?
– Jag säger inget resultat, det enda jag säger är att vi ska vinna och köra över dom.

Det låter bra, stort tack Daniel och lycka till i kväll mot BIK Karlskoga!
– Tack så mycket!

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Norbe: – Jag och min familj trivs jättebra i Umeå och Löven är en proffsig klubb!

  • 10 april, 2021 kl. 12:19
    Permalänk

    Ja nu är det snart dags att börja producera fler mål än motståndaren annars blir det respass. Vi får dock troligen möta HV71 nästa säsong frågan är bara med vilka spelare. Mer än halva laget inkl målisarna lär lämna.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: