Nollades av jumbon

Till sist en rätt klar men också smärtsam förlust i en återigen rätt målsnål tillställning hemma mot Vita Hästen med 0-2 i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-0, 0-1, 0-1), skotten 34-16 inför 4 250 betalande i A3 Arena den här lördagen.

Tungt att efter övertidsvinsten senast borta mot MODO återigen inte få vinna en match. Sedan då dessutom nollade återigen i A3 Arena.. en otroligt slätstruken insats och att detta brukar komma efter derbyt mot MODO inte ovanligt, här borde man lärt sig sin läxa och lastat in både hus och hem på en tvåa..

Men jag trodde, eller hoppades iaf, att tabelläge och kampen att försöka nå slutspel skulle vara motivation nog. Tydligen inte, därtill sanslöst mycket avslut utanför kassen (både över och vid sidan av) och sedan fastnar ju som vanligt en del i block. Sedan är känslan fortfarande att vi inte riktigt är där när det är vissa lag vi ställs emot.. om man sedan benämner det underskattning eller pratar om energilöst, inte riktigt där, eller inte med från start spelar väl egentligen mindre roll..

Det såg bara för djäkla illa ut.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #

Sedan denna gång Cody Murphy (skadad), samt kvartetten Hardy Häman Aktell, August Tornberg, Erik Rainersson samt Filip Cruseman just nu utanför laget.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jakob Stenqvist

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

4 Jonas Emmerdahl – 7 Alexander Hellström

49 Simon Backman

Forwards:

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson –22 Jacob Petersson – 29 Alexander Wiklund

40 Sebastian Selin – 77 David Lindquist – 53 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

10 Emil Norberg

Där extrabacken Backman fick 11 byten (06:57 min) medans Norberg noterades för fyra byten och 02:35 min.

Arkivfoto: Lövenbloggaren

* * *

Matchen som sådan?

En rätt väntad matchbild, sedan så otroligt tydligt hur beroende vi är av att få första målet. Inte minst mot denna typ av lag som backar hem, krymper ytor, låter oss hålla puck och då även gärna på utsida. Sedan vet vi att de har ett vasst PP, nu visade vi upp rätt bra disciplinn.. men hälften av deras mål kom likförbaskat på deras enda PP.

Nämnde det ovan, allt för många avslut dels i fel lägen och sedan då såväl högt över som långt vid sidan av. Näe, inte på långa vägar tillräckligt bra.

Special teams?

Björklövens PP i kväll % (10:25 min) och i kväll var vårt BP 0% (01:30 min)

Detta är väl ett av säsongens stora sorgebarn, inget nytt och även om vi kan börja se lite positiva intentioner så är det långt ifrån tillräckligt och kostar poäng varje match. Så är det tyvärr.

Mer statistik

Tekningar: 40-23, alltså en klar hemmaseger men i kväll föll vi även i block via 1-4 ävn om vi vann grenen noterade tacklingar via 5-1.

Mest istid?

 1. #26 Stenqvist, 22:46 min
 2. #28 Åkerström, 21:18 min
 3. #37 J Andersson, 21:04 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Första målet. Alltid viktig för vårt Björklöven
 • Special teams. Brukar avgöra dessa möten.
 • Målvaktsmatchen. Ingen uppenbara misstag idag, tack.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Tyvärr inte alls, sedan är vi som sagt så satans beroende av att få första målet. När vi inte får det så blir vårt possession och vårt skottövertag ofta rätt missvisande, vi har visserligen pucken och tar en del skott.. men oftast är vi i ofarliga områden och chanserna kan knappast klassas som kvalificerade. Lägg därtill då den bristande skärpan eller ineffektiviteten när vi väl får lägen…

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Näe, inte mer än att det snart är dags för match igen och då SSK som just nu ligger sex poäng före oss. Nu börjar det på allvar.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 16 matcher (maximalt 48 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#20 Granlund, återigen rätt nyttig och visar lite vilja.

två loggor

#19 Söder, visar även han vilja och belönas även med PP.

en logga

#49 Backman, vår troligen stabilaste back som bara måste upp i istid.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Vita Hästen i kväll.

HÄR då den rätt tighta tabellen.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

16 thoughts on “Nollades av jumbon

 • 12 januari, 2019 kl. 19:34
  Permalänk

  Så misshandlar Löven och Fagerwall sitt lags största tillgång. Sina fans. Insatsen får alla på läktaren att skämmas. Det är inte nya spelare vi behöver. Vi behöver en tränare som kan ställa krav och få ut det spelarna är anställda att göra. Dax för Fagerwall och hans noll kompetens vapendragare att kliva åt sidan. Dessa har bevisat att de inte är vuxna uppgiften. Men det vågar väl den fega styrelsen inte besluta. Det blir väl som vanligt. När katastrofen är ett faktum kliver styrelsen av med fickorna fulla och inget ansvar. Kan man betala en spelare som inte ens får byta om 60 000 i månaden är ingenting omöjligt i Löven. Använd pengarna som fansen samlat in och skaffa en målvakt som klarar syntestet för ett svenskt körkort så kanske chansen finns att vi överlever serien i år igen men det finns inga garantier, Det vi sett hitintills av årets upplaga får många av oss att skämmas. 6 perioder i vår Borg utan ett mål. Förmodligen ett bottenrekord som blir svårslaget. Känner mig förbannad och djävulskt sviken. 35 år på läktaren och ingen ljusning i sikte. Tack Fagerwall men nu räcker det.

  Svar
  • 12 januari, 2019 kl. 21:19
   Permalänk

   Du har helt rätt. Det är fantastiskt med denna publiksiffra att så många bryr sig men blir pissade på match efter match. Skönt man slapp se denna=eget val.

   Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 19:52
  Permalänk

  Ur intervjuer i VK:

  Fagervall efter matchen:
  – Den är riktigt svag. Det finns inget bett idag. Man tog för lätt på det här. Jag har ingen förklaring.

  Fagervall innan matchen:
  – Spelar vi bara konsekvent vårt spel har vi en otroligt stor chans att vinna.

  Say no more..

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 20:03
  Permalänk

  Ja med många år sen -70 talet på läktaren så är nog Lövens botten napp idag likställt med lövenklacken som buar åt sitt käraste lag när det behövs som bäst!!

  Svar
  • 12 januari, 2019 kl. 21:15
   Permalänk

   Det är helt rätt av fansen att kräva resultat. Utan sponsorer och fans inget löven.

   Svar
  • 12 januari, 2019 kl. 21:26
   Permalänk

   Buandet kom först/framförallt efter slutsignalen. Sällan befogat att bua, men: Tror du verkligen spelarna tycker att det var värre än insatsen och inställningen? I så fall har de verkligen oerhört fel inställning och förväntan om vad elitidrott innebär är därmed på fel plats.

   Tvärtom har Lövenklacken blivit bättre på att låta bli att bua under match. Men att vid dessa enorma bottennapp bua efter slutsignal visar mest på krav. Krav som spelarna borde ha minst i samma omfattning.

   Kort sagt, är spelarna inte mer bedrövade över lagets kollektiv insats än över några burop efter slutsignalen bör de rannsaka sig själva.

   Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 22:56
  Permalänk

  Fagervall måste sparka sig själv, finns i inget alternativ längre

  Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 23:13
  Permalänk

  Håller helt med om att Simon Backman ska spela mycket mer och ingå i någon av de 3 backparen eftersom han är en av de stabilaste backarna.

  Svar
  • 13 januari, 2019 kl. 11:50
   Permalänk

   Håller med om att Backman ska ha mer speltid och bland annat Stenqvist mindre. Men det är inte på backsidan det huvudsakliga problemet ligger vi gör ju för tusan inga mål. Och gör man inga mål vinner man inga matcher känns som en ganska enkel logik.
   Löven vann skotten med 34 – 16, har drygt 8 minuter i PP samt 64 % puckinnehav men lyckas inte göra ett enda mål !!!! Det är egentligen helt galet !

   Svar
 • 12 januari, 2019 kl. 23:50
  Permalänk

  Löven har en styrelse som gärna uttalar sig i frågor både vått och torrt. Hörs inte ett ljud från dom nu. Känns som att det är nu dom skall kliva fram. Ställa krav. Uttrycka sitt stöd för Fagerwall eller inte. Komma med en åtgärdsplan. Få sponsorer och fans att tro på mirakel. Men icke……

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 00:23
  Permalänk

  Kanske är dags att fokusera mindre på värdegrundsdokument och andra filosofiska frågeställningar och fokusera mer på kärnverksamheten, dvs att få ett lag som inte överarbetar allt och spelar i slowmotion

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 09:46
  Permalänk

  Jag vet inte hur detta ska vändas. Värva in en sniper? Vi måste ju komma ini zon och sätta upp honom i lägen. En ny målvakt, absolut men gör vi inga mål så. Vi har (tror jag) fortfarande psykologer anställda, vad gör dom för att skruva till psyket på spelarna. Vem har tid/kompetens att verkligen gå igenom spelarmarknaden för att hitta fynd?
  Publiken kommer att svika, A3 arena kommer inte att vara vårhemmaborg.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 10:06
  Permalänk

  Det skriks efter nya spelare.. målvakt och spets.
  Nu måste klubben satsa för i ettan ..inget intresse längre, lika bra att man börjar om. VÅGA

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 10:28
  Permalänk

  Denna förening är ett skämt. Fagervall är en totalt usel tränare och sc. Han är orsaken till detta komplett klappkassa lag. Allt, precis allt talar för kval neråt. Att gå ut och tigga mer pengar efter att ha visat sin inkompetens är bara fruktansvärt pinsamt. Blev ju knappt nått extra alls till supporterspelaren efter det mailet. Det är sååå jävla viktigt med värdegrunder och annat trams, se till först och främst nån jävla gång att lägga fokus på en riktig tränare och laget. Titta bara på skitspelet vi presterar på isen, de ska ju skämmas allihop. PP och BP är ju rena parodin. Man byter målvakt stup i ett, är ju ännu ett bevis på sin inkompetens. Vi har aldrig haft ett så dåligt lag. Är sååå in i helvete trött och less på denna klubb, fy faan.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 12:19
  Permalänk

  Tittade lite på SSK som är ungefär i samma sits som Löven…historia,publiktryck,förväntningar och storlek.
  Dom började lite risigt men gjorde något åt saken och går nu som tåget, dom har under säsongen värvat in 7 nya spelare samt lånat 1.
  Löven har värvat 1 och lånat 1 och hackar på…våga bryta mönster och gör något.

  Svar
 • 13 januari, 2019 kl. 14:02
  Permalänk

  Är Fagervall fortfarande kvar?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: