Nedräkning inför 19/20 – Deven

Med en liten dryg vecka kvar till säsongspremiären borta mot Karlskrona HK tänkte sajten Löven4Ever räkna ner och ta pulsen på ett antal gröngula fans för att höra tankar och stämma av förhoppningar inför säsongen. I dag det första porträttet..

Lite snabbfakta

Namn/alias: Deven Löveneke

Ålder: 38 år

Bor i: Umeå

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Ett lag som har en nedåtgående trend. Där fansen har Sveriges största släktträff varje hemmamatch.

Jag undrar också om dom fortfarande har geografilektioner i Skellefteå. Sista jag satt i skolbänken så lärde läraren ut att AIK kommer från Solna.. Jag tycker det är konstig strategi att dom skulle spela sina hemmamatcher i Skellefteå.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En sportnörd som har ishockey i blodet sen dag 1.. Med hjärtat på rätt ställe.

Möjligen Sveriges sämst bevarade hemlighet i vintras, men hur ser du nu på den gröngula hockeyframtiden med Per Kenttä som vår sportchef? – Skönt att Kenttä kom till oss trots förra säsongens missär. Jag var inte säker på att jag skulle köpa säsongskort kommande säsong då jag var arg och less på att se hur klubben i mitt hjärta missköttes och att vi återigen var på väg att slås i spillror. Samtidigt var det ingen som tog ansvar för dunderfiaskot som säsongen var både sportsligt och ekonomiskt.

NÄR Kenttä blev klar så kom han in i rätt läge. Äntligen kom en positiv nyhet och lite framtidstro på klubben! Kenttä är ingen frälsare men en duktig sportchef som lägger ner väldigt mycket hjärta och själ i sitt jobb.(kanske den bästa utanför Elitserien).

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Spännande mix på nyförvärven. Skulle gärna haft en till naturlig målgörare. Förhoppningsvis faller värvningen av Cannata väl ut vilket kanske är det enskilt viktigaste pusselbiten för att denna säsong ska bli lyckosam.

Dina tankar om den trupp tränarna Fagervall och Kimby i dag har att förfoga över? – Jag skulle vilja ha in en 1:a center som kan leda laget! Jag tycker laget ser mer balanserat ut än tidigare årgångar. Vi har dessutom fyra rightbackar! Vet ej om det har hänt tidigare i Lövens historia. Jag saknar dock en ”gris” som kan stå upp för målvakterna å rensa framför eget mål..

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Ärligt talat så spelar det ingen roll hur det går på försäsongen då det inte delas ut några poäng redan nu.. Det viktigaste är att spela ihop kedjorna och få en ”Vi” känsla och få ihop gruppen. Så att alla förstår och accepterar spelsystem och spelidén.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Pontus Anderasson han har haft en härlig klubbteknik å fart på rören.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Målet är att se alla hemmamatcher å någon bortamatch. Förra säsongen såg jag 19 av 26 hemmamatcher.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Förhoppningen är att se minst en bortamatch live varje säsong annars följer jag alla bortamatcher via Cmore hemma i tvsoffan.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven på plats 6 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Jag tror och hoppas på en 4:de plats, men det hänger mycket på om vi får en bra start och om målvakterna att vinna några matcher på egen hand. Då kan detta bli en kul säsong… Förra säsongen var det få matcher som laget fick något gratis utan laget fick kämpa för varje centimeter.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Oliwer Larsen tror jag mycket på men även Pontus om han får chansen i topp två femmorna. Jag hoppas också att dom ”gamla” kan visa en revanschlusta och kan bevisa att man kan bättre än förra säsongen..

Stort tack att du tog dig tid Deven, nu blickar vi fram emot premiären mot KHK.. hur tror du förresten den matchen slutar? – Matchen slutar
3-4 efter sudden.

Sjung högt – Sjung stolt! /Deven

*

Krysset i premiären ligger just nu i oddset 4,20 hos Coolbet.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll eller senare.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: