Nedräkning inför 19/20 – Wasa

Med bara en knapp halvtimma kvar till säsongspremiären borta mot Karlskrona HK tänkte sajten Löven4Ever fortsätta räkna ner och ta pulsen på ett antal gröngula fans för att höra tankar och stämma av förhoppningar inför säsongen. Nu dags för nästa möte, legenden ”Wasa” Anderson..

Lite snabbfakta

Namn/alias: Tommy ”Wasa” Andersson

Ålder: 62 år

Bor i: Umeå

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Haft ett behov av att hävda sig ända sedan 1620 då alla andra socknar längs övre norrlandskusten fick stadsrättigheter, men inte Skellet.

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Lövenfanatiker sen 55 år tillbaka. Sökt hjälp för det, men det går inte att bota säger läkarvetenskapen. Fick en fribiljett av Roger Nilsson 1964 och på den vägen är det.

En lite bonusfråga till dig Wasa berätta gärna lite kring gamla forumet tcim.. bakgrund, några härliga anekdoter osv. Det skulle vara helt magiskt! – Kan väl nämna lite om tillkomsten. Det började egentligen med en förlust mot Oskarshamn på hemmais med 1-4 säsongen efter vår senaste säsong i Elitserien. Jag var riktigt deppad efter torsken, men min son var ännu deppigare. Minns att han gick raka vägen in i pojkrummet, drog ner persiennerna, låste dörren och meddelade att han skulle gå i säng. Klockan var strax efter åtta.

Själv skrev jag av mig på dåvarande klubbforumet. Måste ha formulerat mig någorlunda vettigt eftersom jag blev kontaktad av andra personer med intresse i föreningen.

Det gick en tid, och av någon anledning så gick klubbens forum ner, och förblev nere, något som flera tydde som att klubben inte ville ha debatt om föreningens färdriktning osv. Någon frågade mig om man inte kunde göra något åt det där, och jag svarade kort och spontant – vi kan starta upp ett eget forum.

Snabbt reggade vi en domän och spånade om ett namn, och eftersom vi hade bråttom blev det The Club Is Mine, som man kunde förkorta till Tcim. Allt detta skedde egentligen på ett par timmar en eftermiddag och utan budget eller ens en dedikerad server startade vi upp – jag hade Tcim bokstavligen vid mina fötter i 15 år.

Möjligen Sveriges sämst bevarade hemlighet i vintras, men hur ser du nu på den gröngula hockeyframtiden med Per Kenttä som vår sportchef? – Jag har väntat på Per i flera år, kan vara den vettigaste värvning klubben har gjort sen Virus Lindberg kom från Brynäs

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Tyvärr brände ju föregående sportchef en hel del pengar på spelare jag personligen inte skulle ha värvat. Dessutom på i flera fall alldeles för långa kontrakt. Av vad jag kan förstå har Per Kenttää fått en lägre budget att röra sig med men ändå lyckats över min förväntan med truppen.

Dina tankar om den trupp tränarna Fagervall och Kimby i dag har att förfoga över? – Vi har ett bättre målvaktspar i år, och en betydligt stabilare backsida än senast. Rent offensivt saknar vi lite bredd, samt ett par riktigt duktiga målskyttar som jag ser det, men mot bakgrund av förutsättningarna så har PK gjort ett bra jobb med truppen

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Försäsong är försäsong, och egentligen ska man väl inte fästa så stor vikt vid resultaten. Däremot tycker jag att spelet jämfört med motsvarande tid förra säsongen ser lovande ut.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Cannata ser stabil ut.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Så gott som alla.

Ska dock erkänna att fjolåret skolkade jag en hel del, framförallt på slutet. Har som sagt sett Löven under drygt 50 år, men nog aldrig sett en så färglös upplaga som fjolårets. Orkade helt enkelt inte se skiten på slutet.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Åker på det jag orkar.. Förr kunde man turnera runt halva Sverige, men ålder och reumatisk sjukdom begränsar resandet numera.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven på plats 6 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Försöker vara realistisk i mina tips och säger att vi blir åtta. Vi har en mindre spelarbudget än förra säsongen, men kommer ändå att skrapa ihop mer poäng.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Cannata, backarna, sen tror jag Pontus Andreasson kan bli årets överraskning.

Stort tack att du tog dig tid Wasa, nu blickar vi fram emot premiären mot KHK.. hur tror du förresten den matchen slutar? – Var väl elva år sen vi vann en seriepremiär senast, är väl dags då kanske? Optimisten i mig säger 1-3, sista i öppen bur av Hutch efter 19,12 i tredje.

*

2:an i premiären, respektive 1-3 ligger just nu i oddsen 2,40 respektive fina 17 ggr hos Coolbet.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: