Nedräkning inför 19/20 – Navid

Löven4Ever fortsätter att ta pulsen på ett antal gröngula fans för att höra tankar och stämma av förhoppningar, glöd och lust inför säsongen 19/20 . Nu efter ett atntal fans är det dags för nästa nämligen Navid Diehl.

Lite snabbfakta

Namn/alias: Navid Diehl. Saknar tyvärr alias. 
Ålder: 38 år
Bor i: Just nu i en flyttkartong mellan Nacka och Stockholm
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Min goda uppfostran förbjuder mig från att yttra de ord som kommer till mig här. Haha! Men generellt tycker jag att rivaliteter är viktiga för supporterskapet och jag tycker vår rivalitet med Skellefteå mattats av på ett tråkigt sätt på senare år.

*

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation?-En relativt pessimistisk lövensupporter. Född och uppvuxen i Umeå, men har spenderat de senaste tretton åren i Stockholm. Varit galen i Björklöven sedan 1986. Jag när ett brett idrottsintresse med tonvikt på hockey, trots att jag själv inte haft någon strålande hockeykarriär. La skridskorna på hyllan som ytterst medelmåttig 13-åring, för att istället fortsätta med fotboll och handboll. Jobbar med att sända livesport.

Möjligen Sveriges sämst bevarade hemlighet i vintras, men hur ser du nu på den gröngula hockeyframtiden med Per Kenttä som vår sportchef? -Som nästan alla andra lövare har jag suktat efter Kenttä sedan han trollade med knäna i Asplöven.

Björklöven har generellt fått ut relativt blygsamma sportsliga resultat per spenderad lönekrona genom åren, och just hockey per krona känns som Pers spetskompetens. Jag ser såklart inte positivt på framtiden – det gör ingen äkta lövare enligt mig – men jag tror att Kenttä är den bästa sportchef vi haft på väldigt länge.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? Dina tankar om den trupp tränarna Fagervall och Kimby i dag har att förfoga över? -Sillyn har varit så bra den kan vara, sett till den trupp Kenttä fått ärva. Nyförväven känns som en bra mix mellan etablerade spelare och lite mer oprövade kort. Jag hade såklart gärna haft kvar Messy och Granlund istället för de spelare som kommer axla deras roller denna säsong. Men med tanke på att vi spelade med fyra fjärdelinor förra säsongen och fortfarande sitter fast i många av de kontrakten, förstår jag att det var omöjligt att behålla spelare av den typen. Hoppas vi får se båda två i Björklöven i framtiden.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? -Jag försöker, för min mentala hälsas skull, att INTE följa försäsongerna så noggrant. Generellt burkar de inte säga så mycket om hur säsongen kommer gå ändå. Men helt kan jag ju inte gömma mig. Det jag framförallt snappat upp denna höst är väl att förra säsongens ineffektivitet i målskyttet sitter kvar en aning. Jag har dock upplevt för många hockeysäsonger för att orka oroa mig över sådant i början av september.

Du bor ju i Stockholm och kanske därför ser mest bortamatcher på plats, hur många matcher brukar du se live på en säsong? -Jag jobbar en del kvällar och helger vilket stoppar mig ibland. Men är jag ledig brukar jag försöka pricka in alla matcher i Stockholm, Uppsala, Södertälje och ibland Västerås.

Utöver det har jag haft en tradition med några barndomsvänner att ta en helg i Malmö/Köpenhamn i samband med att Löven spelat borta mot MIF eller Pantern. Får se om vi kan hitta något substitut till det nu när vi – ÄNTLIGEN – slipper Pantern i Hockeyallsvenskan. Gissar att jag lyckas se i alla fall sju bortamatcher per säsong.

Brukar det bli några hemmamatcher live i A3 Arena eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? -Det är klart att jag försöker tajma mina hemresor med att Löven lirar. Hemmapremiären missar jag sällan, men de enda gångerna jag åker hem ENDAST för att se Löven är när det vankas måstematch, typ VIK i omgång 52 för några år sedan. Matcher jag inte kan se på plats ser jag på tv. Om jag jobbar kan jag oftast ha matchen på i mobilen, även om jag kanske inte kan se med full uppmärksamhet då.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven på plats 6 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? -Jag brukar inte tippa, men för en klubb som Björklöven är en placering utanför topp åtta oacceptabel. Det sagt med vetskapen att vi allt som oftast lyckas med bedriften att placera oss lägre än så. Tvingar du ur mig en placering säger jag väl åtta då.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven, nyckelspelare och säsongens utropstecken? -Både Deilert och Hutchings är ju klass på den här nivån, så det är klart att jag förväntar mig mycket av dem. Sedan har jag sett många såga Linkans försäsong, i sociala medier. Jag gillar dock honom, så väljer att tro att han blir vår positiva överraskning.

Stort tack att du tog dig tid Navid, nu blickar vi fram emot premiären mot KHK.. hur tror du förresten den matchen slutar? -Tack själv! Vi har väl inte vunnit en seriepremiär sedan vi kom tillbaka till Hockeyallsvenskan? Läge för en pessimist att tippa torsk då kan man tycka. Det känns dock statistiskt omöjligt att vi ska kunna förlora ännu en premiär så jag väljer att vara segerviss. 1-2 efter OT. Cannata står på huvudet och Deilert trycker dit en PP-kasse under ordinarie speltid. Sedan avgör David Lindqvist i den fjärde övertidsminuten.

Ett kryss i premiären ligger just nu i oddset 4.20 hos Coolbet.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Nedräkning inför 19/20 – Navid

 • 17 september, 2019 kl. 23:42
  Permalänk

  Mycket bra intervju med en riktig lövare.

  Svar
 • 18 september, 2019 kl. 06:28
  Permalänk

  Detta var ju en av de bättre intervjuerna med en RIKTIG lövare.

  Uppseendeväckande låg förväntning.
  Men det är klart: Slipper du bli besviken i april Navid.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: