Nedräkning inför 19/20 – Marcus

Med en liten dryg vecka kvar till säsongspremiären borta mot Karlskrona HK tänkte sajten Löven4Ever fortsätta räkna ner och ta pulsen på ett antal gröngula fans för att höra tankar och stämma av förhoppningar inför säsongen. Nu efter Deven nästa möte, Marcus..

Lite snabbfakta

Namn/alias: Marcus (Andersson)

Ålder: 37 år

Bor i: Umeå

Tänker om Skellefteå och Marklunds: Hävdelsebehov

*

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – Bor med mina tre barn och sambo i ett radhus på Marieberg. Dock uppväxt på det lite finare öfvre Mariehem, mittemot Mariehemsängarna.

Min pappa var under uppväxten hockeyintresserad men som höll Löven lite för sig själv, mest för att slippa skada mig för livet, tror jag så här i efterhand i alla fall. Istället var det en barndomskompis till mig, tillika skridskovirtuos, som under småskolan drog med mig (no.95 på forumet) och på den vägen är det.

Tränade mycket (gymnastik) vilket gjorde att jag inte kunde vara på plats under Lövens matcher så mycket som jag ville, utan då sprang jag alltid ut och ringde till VK-telenytt under vätskepauserna för att få mig en uppdatering. När jag var 18-19 år slutade jag, och då tog hockeyintresset ännu mer fart då jag började involvera mig i Björklöven och framförallt Green Devils styrelse och supporterfrågor, något som jag fortfarande tycker är väldigt viktigt. Inte minst så för att få folk till hallen, den elektriska stämningen som kan uppstå i ladan, och bevara ”vi-mot-världen”-känslan. Jag är inte involverad längre, förutom att jag tycker till de som drar i det nu, på avstånd.

New York Islanders & Umeå FC är de övriga lagen jag håller väldigt kärt, så därför kan man sammanfattningsvis säga att det var längesedan jag fick uppleva någon sport-eufori, 2013 undantaget.

Möjligen Sveriges sämst bevarade hemlighet i vintras, men hur ser du nu på den gröngula hockeyframtiden med Per Kenttä som vår sportchef? – När det händer bra saker kring Löven blir jag ofta skrämd över att det ska gå åt pipan, för det har ofta gjort det när man börjar tro och då har man blivit bränd. Kenttä känns för bra för att vara sann. Därför var jag från början väldigt restriktiv eftersom alla andra var så uppe i varv. Men efter att ha sett vad han lyckats värva med vad jag förstår, små medel, så är jag förhoppningsfull.

Att tälja guld i Asplöven & Oskarshamn går inte att jämföra med att hitta guldet i denna förening. Det är här ett helt annat tryck utifrån och enormt mycket mer krav. Inte för jag har någon inblick i de föreningarna, men det är min gissning. Även om han själv säger att han får den största pressen från sig själv, så har säsongen trots allt inte börjat ännu. Han känns som en väldigt skön jordnära och avslappnad person något som jag tycker ha behövts en längre tid på den rollen. Att han dessutom verkar ha ett grymt kontaktnät verkar inte göra saken sämre. Jag hoppas att vi hittat vår sportchef nu som skapar möjligheterna och som får laget och föreningen sakta men säkert att lyfta igen.

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Avskyr Silly Season, då försöker jag zooma ut. Men kring spelarna som lämnat, så det säger ganska mycket att en stor del av spelarna vi sagt nej tack till, har gått till ligor som Storbritannien, finska andraligan, och lagt skridskorna på hyllan. Jag tycker det har begått ett enda misstag där, det var att inte behålla Granlund. Han kändes som den nya Nicke J i sin intensitet och sitt BP-uppoffrande spel. Förståeligen ska sägas, var att hans kontrakt löpt ut och att vi satt och sitter på många andra långa kontrakt där spelstilen är liknande.

Kring de nytillkomna spelarna så känns det väldigt spännande på alla håll och kanter. Har stora förhoppningar över Cannata, speciellt då jag har är en liten sucker för målvakter. Han känns trygg och lugn, men samtidigt explosiv när det behövs. Deilert och Andreasson är två andra jag tror mycket på.

Dina tankar om den trupp tränarna Fagervall och Kimby i dag har att förfoga över? – En mer avig trupp än föregående säsonger där vi har mer olika roller och inte en grå massa. Sedan gäller det att få ihop det också, innan seriestart. Det vore fantastiskt härligt ifall vi lyckades i år, på något vis. Inte minst för Fagervall som jag har den största respekt för och som gjort oerhört mycket för klubben genom åren.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Som man kan förvänta sig av den trupp som vi har, förutom att Modo-matchen rann iväg lite för lätt. Hoppas det bara var ett tillfälligt hack i maskineriet då vi såg rätt passiva ut direkt det började gå emot. SCA-cupen känns väldigt trött.

En idé som jag tror skulle funka, är att skapa Norrlandscupen, där Luleå, Skellefteå, Björklöven, MoDo, Timrå & Brynäs möts i en cup (dvs i dagsläget, tre allsvenska lag och tre SHL-lag). Det gäller dock att lägga den tidigt på året då CHL konkurrerar för SHL-lagen.

Jag tror att vid en sådan intensiv cup så skulle intresset höjas samt så skulle det vara matcher av lite mer betydelse för publiken, och på så sätt skulle det generera mer pengar samt en bra matchning för alla lag. Exempelvis så skulle man år ett dela på det så att Luleå & Skellefteå är matchstäder, år två Umeå, Övik, år tre, Timrå & Gävle. Dessutom så skulle då en match mot Skellefteå inte bli lika fokuserat

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Aktell ser ut att ha skött sommarträningen med bravur. Känns som en helt ny spelare. De få matcher Deilert fått spela skvallrar om en ny nivå i det offensiva backspelet. Viklund ser i vanlig ordning stark ut, bara hoppas att det lossnar för honom.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong? – Så mycket jag har möjlighet till. Gissar på runt 15 st.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – De är lätträknande nu förtiden, men jag brukar försöka komma iväg på en bortamatch per säsong. Vid ett kval så skulle det se annorlunda ut. Annars ser jag via C More.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven på plats 6 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Har tippat oss som femma

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Cannata, Deilert & Andreasson blir säsongens utropstecken

Stort tack att du tog dig tid Marcus, nu blickar vi fram emot premiären mot KHK.. hur tror du förresten den matchen slutar? – 1-3 där Deilert gör första Lövenmålet i PP.

*

2:an i premiären ligger just nu i oddset 2,65 hos Coolbet.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: