Nedräkning inför 19/20 – Der Alte

Med ett knappt dygn kvar till säsongspremiären borta mot Karlskrona HK tänkte sajten Löven4Ever fortsätta räkna ner och ta pulsen på ett antal gröngula fans för att höra tankar och stämma av förhoppningar inför säsongen. Nu efter Evelina nästa möte, Der Alte..

Lite snabbfakta

Namn/alias:chris33

Ålder: 47 år

Bor i: Umeå

Tänker om Skellefteå och Marklunds: För alltid Lillebror

*

Lite snabbfakta

Namn/alias: Der Alte
Ålder: Dryyyygt 59
Bor i: I en förort
Tänker om Skellefteå och Marklunds: Vad sa du dom hette ????

..och om du helt fritt får presentera dig själv, hur låter då en sådan presentation? – En idrottsnörd som gillar nästan all sport ( även curling vart fjärde år ) men framförallt ishockey, fotboll, rally och F1. Stor Löven supporter ända sedan klubben bildades.

Mina största hockeyminnnen är naturligtvis SM guldet -87 och OS finalen i Lillehammer då jag satt bakom målet där Foppa satte sin straff, det glömmer jag aldrig inte ens om demensen skulle börja smyga sig på.

Möjligen Sveriges sämst bevarade hemlighet i vintras, men hur ser du nu på den gröngula hockeyframtiden med Per Kenttä som vår sportchef? – Man kände väl spontant att äntligen en sportchef värt namnet. Per verkar vara en skön kille med glimten i ögat men jag tror han kan vara rätt hård om det behövs och viker sig inte från den väg han stakat ut för att nå framgång. Men frågan är, kan han gå på vatten?

Hur tänker du spontant kring årets silly season, både de spelare vi tappat och de som tillkommit? – Av dom vi tappat vi skulle det möjligtvis vara Messy med sitt lövenhjärta och Jakob Andersson som man velat haft kvar. Kenttä har lyckats bra med dom spelarna han tagit hit, bättre än jag vågade hoppas på med tanke på vad jag kan förstå en begränsad budget.

Dina tankar om den trupp tränarna Fagervall och Kimby i dag har att förfoga över? – Med tanke på den ”ryggsäck” som Kenttä fick överta så har han fått ihop en bra trupp, det jag liksom alla andra saknar är en spetsig första center. Även om Linkan gjort det bra på försäsongen så är min åsikt att han ska spela på en kant. Blir också roligt att följa Kimby, tycker han sett väldigt engagerad ut i båset på försäsongen och tror också det var bra för Jocke att få in en ny kraft och nya tankar bredvid sig.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Försäsongen känns som en enda lång transportsträcka där det viktigaste nog är att få ihop gruppen och hitta grunderna i spelet. Det är nu på fredag som poängen börjar delas ut och alla resultat före seriepremiären är ointressanta.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Pontus Andreasson och Cannata har sett mycket bra ut.

Du är ju från stan och kanske därför ser mest hemmamatcher, hur många matcher brukar du se live på en säsong?

– Jag ser alla hemmamatcher live, tror jag missat typ 2-4 hemmamatcher sedan återkomsten till allsvenskan.

Brukar det bli några bortamatcher live eller hur följer du laget när de spelar och du inte kan vara på plats? – Modo borta missar man inte och det blir kanske någon resa till Timrå i vinter, alla andra bortamatcher följer jag på C-more.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven på plats 6 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Jag tippar dom som fyra, men lite orolig blir man då dom är med som topplag i dom flestas förhandstips, det brukar inte båda gott.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Löven, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Pontus Andreasson blir spännande att följa, jag tror han kan få en resa motsvarande Jacob Petersons förra säsongen. Målvaktsparet blir nog nyckelspelare, speciellt spännande att se Cannata då allvaret börjar. Sedan hoppas jag att några av fjolårets frågetecken ? snäppar upp och blir säsongens utropstecken ! fast jag har inte några större förhoppningar om det.

Stort tack att du tog dig tid Der Alte, nu blickar vi fram emot premiären mot KHK.. Hur tror du förresten den matchen slutar? – Tack själv och tack till er alla tre för att ni orkar lägga ner all tid ni gör på Löven4Ever, jag följer sajten med glädje. Man riktigt längtar till matchen nu och jag tror på Löven-vinst, säger 1-3 med sista i öppen kasse.

*

2:an i premiären ligger just nu i oddset 2,40 hos Coolbet.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: