Nästa säsongs #3 Hellström?

Redan inför denna säsongen hade jag farhågor kring backsidan, detta behandlades bl.a i DETTA inlägg när jag skrev att det fanns frågetecken kring fysiska backar. Säsongen 14/15 hade vi som ni känner till bl.a. #3 Hellström, #5 Lundström samt den skadebenägne men otroligt fysiske #40 Harty i vår trupp.

Johan Löf / AXELLÖF

Fjolårets försvarsgeneral #3 Acke Hellström, vem blir nästkommande säsongs? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Nu står vi med facit och när Alexander Hellström t.o.m. utmärkte sig som försvarsgeneral i SHL och med Örebro Hockey genom fysiskt och uppoffrande spel förstår vi vilken betydelse han hade för vårt lag och vårt fina resultat förra säsongen. Kollar man in noterad statistik över bl.a. tacklingar finns det ett gäng backar i ligan som tydligt utmärker sig i det fysiska spelet. Här finns bl.a. Uotila (VIK Västerås), Engsund (IK Oskarshamn), Borgman (VIK Västerås), Frögren (Leksand), Svensson (Almtuna IS), Lesund (Mora IK) eller Jacobsson (Leksands IF).

När det gäller den sistnämnde har han dessvärre en särdeles förmåga att utöver dela ut tacklingar även en märklig förmåga att skada sina motspelare, avsiktligt eller inte, men det är iaf inte den typen av backar vi behöver. Men en eller möjligen två Acke tycker jag vår kommande trupp skulle må bra av. Detta inte minst ifall det skulle bli en lång säsong, med slutspel och ev. kval uppåt. Då anser jag absolut det behövs att par fysiska fyrtorn som håller rent framför den egna målvakten i egen zon. Det kanske även är bra med ett par välväxta pjäser som skulle kunna stå upp vid situationer likt den med nyss nämnde Jacobsson och #6 Karlsson.

Då skulle iaf undertecknad känna sig mer trygg eller bekväm och jag har absolut inget emot när någon står upp för en lagkamrat och inte lägger några fingrar mellan vid sådana situationer. Det sänder dessutom rätt signaler både till egna laget, de man möter och alla fans runtomkring. Apropå #skuldravidskuldra

Nu tänkte jag lista tre namn som möjligen skulle kunna vara nästa säsongs #3 Hellström.

Möjligen med Elias Granath (Herning Blue Fox) som en liten bubblare, visserligen 30 år fyllda, men en tämligen erfaren och f.d. lagkapten med Timrå IK i SHL skulle garanterat göra stor nytta i nya och möjligen unga Björklöven. Elias skulle garanterat kunna bli en ny stor gröngul publikfavorit.

Först tog jag kontakt med utlånade Jon Palmebjörk som spelar med Victor den här säsongen och som ni vet tidigare spelat med Acke Hellström. Först kanske du kan beskriva Alexander Hellström och vikten av att ha en rejäl försvarsgeneral. Hans styrkor och gärna då betydelsen för vår förra säsong?

– Acke är en kille som med sitt driv och sin vilja får med sig grabbar som tvivlar. När han är först in i varje situation med 100%, då är man härföraren som alla lag behöver. Vet sina egenskaper och begränsningar, det är kanske den bästa egenskapen hos en hockeyspelare enligt mig. Otroligt viktig bit i ett lag, sätter skräck i motståndaren och du vet alltid vad du får av honom, varje kväll. En stor del i vårt försvarsspel och trygghet ifjol helt klart.

Sedan har jag sett att du lirar med Victor Panelin Borg som tidigare spelat under tre säsonger i HockeyAllsvenskan med Rögle. Skulle det möjligen kunna vara en gröngul försvarsrese kommande säsong..? – Det tror jag absolut, stor stark kille som är lagomt elak och likt Acke väldigt resolut.

Men skulle du kunna beskriva Victor och hans spelstil, styrkor etc.och rollen i erat Sparta Sarpsborg. – Victor är stor, stark och bra på rören. Distinkta passningar, uppoffrande spelstil. Våran stora backbjässe här borta vill ingen möta i sarghörnen eller framför mål.
Varför och på vilket sätt tror du Victor skulle kunna vara en tillgång för Björklöven kommande säsong?Stora starka killar med stort hjärta är svåra att hitta. Är dom lite småelaka på isen och bästa killen utanför så är det ju ännu bättre. En lagspelare.
Finns det någon annan stor, stark och fysisk back i ligan du skulle kunna tipsa oss om?Jag gillar Mikael Tam i vårt lag, otroligt snabb. Rör sig bra men spelar fysiskt och ger alltid 100%. Inte så stor som Acke men använder sin kropp på en bra sätt
..och varför skulle just då Mikael eller killar som han kunna var en tillgång för oss kommande säsong? – Killar som är på jobbet varje dag är precis vad Löven behöver. Vältränade och rejäla. Tam har otroligt bra skridskoåkning så han är upp i anfallen och sätter dit nån ibland men med sin skating är han ändå först hem.

Johan Löf / AXELLÖF

#34 Jon Palmebjörk tycker till om bl.a. nämnde Hellström och Panelin Borg. Akivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Jag kollade även med Tomas Sandlin som den här säsongen tränat Niklas i Kiruna. Först kanske du kan skriva några ord om Alexander Hellström och vikten av att ha en rejäl försvarsgeneral. Hans styrkor och gärna då betydelsen för vår förra säsong?Jag tycker att det är viktigt att man har minst en spelare med Ackes kvalitéter, som sätter prestige i att hålla rent i området framför egen målvakt samt att agera lite som polis så att lagets producerande spelare får vara i fred.
Sedan har jag noterat att du har en rejäl pjäs i form av Niklas Pavel i ditt Kiruna.. Niklas har visserligen kontrakt för kommande säsong men skulle han möjligen kunna vara en gröngul försvarsrese kommande säsong..?Niklas har haft precis den rollen i Kiruna, tror dock att han behöver nått år till i ettan innan han är redo för HockeyAllsvenskan.
Skulle du kunna beskriva Niklas och hans spelstil, styrkor etc. och rollen i Kiruna. – Niklas är en fysiskt stark och vältränad, spelar väldigt enkelt med snabba och enkla förstapass. Lite småful samt tuggar med motståndarna hela tiden han är också en grym fighter så bra att han oftast inte behöver gå en fight, motståndarna brukar dra sig undan.
Varför och på vilket sätt tror du Niklas skulle kunna vara en tillgång för Björklöven i HockeyAllsvenskan kommande säsong? – Inte nu, men i framtiden definitivt..
Finns det någon annan stor, stark och fysisk back i Division 1 ni stött på under säsongen som du skulle kunna tipsa oss om? – Jorå, men dom namnen håller jag för mig själv.. he he.

* * *

Hur tänker du som läsare kring fysiska backar likt #3 Hellström och vem eller vilka hoppas du själv på till kommande säsong? Fältet som vanligt fritt.

Megazone

2 thoughts on “Nästa säsongs #3 Hellström?

 • 15 mars, 2016 kl. 11:01
  Permalänk

  Den bästa beskrivningen av vad vi behöver jag läst på hela säsongen. Kopiera och skicka till praktikanten som har sportchefsjobbet i Löven. Han vet det inte garanterat.

  Svar
 • 15 mars, 2016 kl. 17:21
  Permalänk

  Personligen så är jag väldigt nyfiken när det gäller vissa spelare. Hur ser det ut angående Hutchings? Är det pågående förhandlingar med honom/agenten? Är det klart att Wille ej får nytt kontrakt? Hur ser det ut angående Trotter? Nu tror jag inte att han blir kvar, men försöker man ens att fixa det? Har ni vänliga själar någon koll på detta? 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: