-När man har upplevt det förstår man!

Sommaren är ett minne blott och ispremiärerna avlöser varandra runt om i landet. Det finns ett par gamla löv som ännu inte gjort klart med någon klubb. En av dessa är Jonas Emmerdahl. Vi tog ett snack med honom om framtiden, om sommaren och hans tid i Björklöven.

Jona Emmerdahl valde bort Björklöven för nya äventyr. Foto:Löven4Ever

Hej Jonas. Du står just nu utan klubb. Hur ser läget ut för din för den kommande säsongen? Något på gång?
-Ja, det finns gott om alternativ, så inom några veckor lär något blir klart. Just nu håller jag igång på is med min moderklubb Segeltorps IF, så det känns härligt nostalgiskt!

Du lämnar Björklöven efter fyra säsonger. Hur känns det?
-Det känns väldigt tudelat. Jag hade rotat mig väl i staden och har många goda vänner här. Sedan är jag besviken över att vi under de här fyra säsongerna inte kunde prestera bättre hockey och göra den där riktiga pushen mot SHL. Jag kände efter den här säsongen att det är läge för mig att testa något annat än Allsvenskan. Hade hemskt gärna gjort det i SHL med Löven, men eftersom det alternativet tyvärr inte finns så lockar spel i utlandet.

Var det du som ville lämna eller blev du inte erbjuden förlängning? -Efter säsongen ville både Fagervall och Kenttä ha mig kvar, men Kenttä satte en deadline till i början av maj. Jag kände mig inte mogen att ta beslutet så tätt inpå en besvikelse till säsong, och då hade inte Löven tålamod att vänta och som jag skrev tidigare, kände jag att det var läge att se sig om efter något nytt efter tio säsonger i Allsvenskan.

Du pratar om något nytt, du nämner utlandet. Något land eller liga som ligger närmare än andra? -Jag vill spela i en så bra liga som möjligt. Så mycket kan jag säga. Sen låter jag agenten sköta det, så sköter jag träningen.

Hur har sommaren annars varit? -Sommaren har varit bra. Det här är första sommaren på tio år som jag helt kan fokusera på det som gör mig själv bättre som hockeyspelare. Var uppe i stan på Granlunds bröllop häromveckan, något som sammanföll med sommarens varmaste dag. Strålande kostymväder…

Det blev totalt 128 matcher i den vackraste av tröjor. Vad minns du bäst av den tiden? -Att få åka in på hemma- respektive bortais och känna Lövenklackens stöd är mäktigt. När man har upplevt det förstår man hur djupt rotad hockeyn är i Umeå.

Någon match som sticker ut mer än de andra? -Det är klart att matchen mot Västerås (när vi undvek negativt kval) sticker ut, men jag måste nämna min första match i löventröjan. Vi mötte Skellefteå på hemmaplan och det var så varmt inne i hallen att det knappt gick att se från blå linje till blå linje. När Lucas Sandström avgjorde matchen såg vi knappt att pucken gick in i mål. Det var först när publiken började jubla som vi vågade jubla i båset.

Något minne som du helst inte vill minnas? -Det är bara att dra lärdom av allt, men förlusterna är redan glömda.

Någon sista hälsning till dina gamla fans? -Det har varit en ära att få representera Björklöven! Fortsätt att stötta laget, även om det stundtals går tungt. Jag är övertygad om att klubben, staden och kanske främst supportrarna har kraften att nå SHL.

Vi tackar Jonas för dessa säsonger och attt han alltid varit så tillmötesgående och trevlig gentemot Löven4Ever. Vi önskar honom all lycka till vart hockeyn än bär honom. #förevigtföralltid

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “-När man har upplevt det förstår man!

  • 12 augusti, 2019 kl. 20:31
    Permalänk

    En mycket seriös och ödmjuk spelare/person. Trist med skadorna som förstört mycket. Hoppas han får det kanonbra i nästa lag, tack Jonas.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: