-När jag ökar pulsen jag får huvudvärk!

Han fick en rejäl smäll som Leksand ifjol som höll honom borta från spel resten av den säsongen, men det ville sig inte bättre än att han fick en ny smäll i sista träningsmatchen mot Modo och nu är det osäkert när eller om Kim Karlsson kommer tillbaka i spel.

20161004_182627

Kim under uppvärmningen senast mot Modo. Foto:Lövenbloggaren

-Jag vet inte riktigt hur det står till allt är väldigt ovisst, berättar han för bloggen. Han förklarar att han försöker få dagar att gå utan att få huvudvärk och att han tar väldigt små steg framåt. -I vardagen har jag aldrig strul utan det är när jag ökar pulsen jag får huvudvärk. Plugga och annat går utmärkt utan känningar.

Vi som har sett honom på is ett par gånger han förstås hoppats att det rör sig om steg 4 i hjärntrappan, men tyvärr är det inte så långt gånget. -Nä,det är bara för känslan skull. Jag brukar vara på med målvakterna innan laget kliver på, inget pulshöjande. Cyklade idag på 60% och ska göra de tre dagar innan jag ökar! förklarar Kim.

Han förklarar vidare.– Alltså nu har de gått så otroligt lång tid sen första smällen mot Leksand i januari så det känns som jag kan min skalle ut och in, därför vet jag vad som är bäst för mig. han förklarar att han nu kör en modifiering av trappan och är kvar på stegen veckovis istället för dag till dag. -Allt för att veta att jag ska klara det steget innan jag tar nästa, fortsätter han. Någon respons på sitt nya upplägg kan han inte riktigt uttala sig om. -Jag har ingen aning, i somras gick det väldigt fort när jag väl kunde börja öka pulsen. Förhoppningsvis är det samma nu!

Någon hälsning till dina fans för att lugna dom? -Hälsa och tacka alla gröngula där ute för stödet!

***

Vår tolkning av det Kim säger är han alltså i bästa fall är en månad bort. Frågan är om det inte nu är dags att klubben börjar se sig om efter en ersättare? En spelare av Kims kaliber måste ersättas, inget snack!

Sportchef Daniel Johansson är dock av en annan åsikt. -Kim, precis som dom andra skadade spelarna tar hela tiden kliv framåt i deras rehabilitering så i dagsläget letar vi inte ersättare. Parallellt håller vi givetvis koll på marknaden.

***

Detta är hjärntrappan:

Steg 1
Hjärnvila. Initialt ska idrottaren vila helt från både fysisk och psykisk anspänning – »hjärnvila«. Detta begrepp betonar vikten av minskad stress på hjärnan, en stress som uppkommer vid såväl psykisk som fysisk belastning. Hjärnvilan pågår fram till dess att alla symtom har försvunnit. Följaktligen innebär detta att man ska avstå från exempelvis TV-tittande, datorarbete, läxläsning och liknande hjärnpåfrestningar. I steg 1 ska all fysisk aktivitet som ger en pulsstegring undvikas. Lugna promenader är dock tillåtna.

Steg 2
Lätt aerob träning. Sådan träning påbörjas när idrottaren varit besvärsfri i 24 timmar. Det är lämpligt att använda en ergometercykel, som ger en bra överblick av träningens intensitet, då belastningen lätt kan beräknas och justeras. Idrottaren bör anpassa ansträngningsgraden till maximalt 12 på en 20-gradig Borgskala, vilket innebär träning utan känsla av mjölksyra.

Steg 3
Grenspecifik individuell träning. Joggning, skridskoåkning, friåkning alpint och liknande grenspecifik träning kan ingå i detta steg. Intensitet och mängd anpassas efter individens »normala« kapacitet.

Steg 4
Grenspecifik träning utan kroppskontakt.Teknik- övningar tillsammans med laget, med full fysisk belastning, ingår i steg 4.

Steg 5
Grenspecifik träning med full kroppskontakt. Kroppstacklingar inom ishockey och nickningar inom fotboll tillåts i steg 5.

Steg 6
Återgång till match och tävling.

(Källa: Läkartidningen.se)

5 thoughts on “-När jag ökar pulsen jag får huvudvärk!

 • 6 oktober, 2016 kl. 16:35
  Permalänk

  Mer än välkommen tillbakas .
  Men hälsan är viktigast för Kim och bara önska att han kryar på sig!!

  Svar
 • 6 oktober, 2016 kl. 16:45
  Permalänk

  Kim är ju lövens bästa lirare. Att inte ersätta han är hu stort tjänstefel. Ser inte hur löven ska kunna klättra i tabellen. Lagets 2 bästa spelare är inte med i år. Kim och Kevin. Skulle vara kul att höra från någon om alla rykten om att Kevin skulle vara ”omöjlig” att ha i laget verkligen stämmer. Har svårt att tro det är så illa.

  Svar
  • 6 oktober, 2016 kl. 17:50
   Permalänk

   Kan vi inte sluta tjata om Kevin. OM han vore så bra som många säger, varför har han då inget lag att spela med just nu? Han kanske håller sportsligt, men i en lagidrott så är det inte hela bilden.

   Missförstå mig inte, jag tycker att Kevin är en bra målvakt, men återigen…något gör att ”allsvenskans bäste målvakt” inte för tillfället har ett kontrakt, och det räcker för mig att från ”skitläktaren” tvivla på om det är rätt häst att satsa på…det finns ju till synes ett par andra hål att täppa igen….

   Svar
 • 6 oktober, 2016 kl. 16:47
  Permalänk

  Jäkligt bra att ni intervjua han. VK verkar ju ha noll koll när det gäller sånt. Stor kram till er.

  Svar
 • 6 oktober, 2016 kl. 23:01
  Permalänk

  Hoppas du kryar på dig Kim .. Du saknas !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: