Några tankar kring centertröjan

Sedan #15 Pär Edblom lämnat för MODO vet vi att sportchef Daniel Johansson söker en center till lagbygget och där har han även lanserat några olika alternativa spår, en rutinerad likt Edblom, en med framtiden för sig eller så skulle ha gå all in på en winger.Johan Löf / AXELLÖF

#94 Kelsey Tessier en av våra centrar under föregående säsong. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Lite oklart där med alternativ tre vad som skulle hända med centerplatsen, men om vi ser till förra säsongen inledde vi ungefär på detta sätt..

 1. #74 Öhman
 2. #15 Edblom
 3. #6 Karlsson
 4. #26 VEJ

Av dessa rätt många och stora frågetecken i dag kring uppställningen då kaptenen själv föll i hierarkin och på slutet efter att ha vänt i den fjärde linan avslutade något högre upp och möjligen med lite större förtroende. Sedan har vi då tappat Edblom som valt att avsluta sitt kontrakt (går till MODO) och klubben inte heller erbjudit nytt till egenfostrade Ekeståhl-Jonsson.

Det var kanske inte riktigt så här vi spelade senare delen av säsongen och ifall vi inte fått se den otroligt osmakliga tacklingen från i dag kontraktslöse Robin Jacobsson (måtte det förbli så!) tror jag att centerlinjen hade sett ut något liknande (se nedan) på slutet av säsongen. #6 Kim Karlsson iaf den i mina ögon klart mest lysande av ovan och även nedan nämnda. Möjligen lite oväntat att Tessier i ett första skede över huvudtaget ens kontrakterades till oss, men där stavades nog värvningen mer politik och möjligen ett försök att lugna mobben kontra ren sportslig bedömning eller vad laget egentligen suktade efter i det läget.

 1. #6 Karlsson
 2. #94 Tessier
 3. #15 Edblom
 4. #74 Öhman

Johan Löf / AXELLÖF

#6 Kim Karlsson den i mina ögon bästa centern under föregående säsong. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Det här innebär i så fall att vi skulle ha kvar vår första och vår fjärde center från i fjol, nu tror jag dock att #74 Öhman minst är tänkt för en tredje eller eventuellt möjligen en andra lina, men med frågetecken för #6 Kim Karlssons status har vi dock ändå en rad frågetecken. Här kommer jag dock ändå att utgå från att Kim blir fit for fight och är med från i höst och även då på samma nivå som han avslutade. Möjligen totalt orimligt, men klubben kommunicerar inget annat utåt eller vill inte ens svara på frågor kring hälsotillstånd eller hur rehab går och ifall nu Kim verkligen kommer tillbaka i höst helt given etta på den positionen i höst. I annat fall får vi då titta på en plan B.

Av de nya är det väl annars främst #7 Lindquist, #18 Ottosson som prövat på center-rollen och sedan tidigare har även #22 Johansson vikarierat på den positionen. Om vi ifjol ibland nästan hade fler centrar än backar i truppen ser det i dag lite tunnare ut, hellre en etablerad center för mycket i truppen som då går på kanten än tvärtom som jag ser det. Handlar inte om lyx, snarare om att bygga klokt och vara lite förberedd inför de kommande skadorna. De kommer alltid, det vet väl vi?

Men av Dalles olika alternativ gillar jag vare sig det första eller tredje alternativet, hellre då en med framtiden för sig och när jag i går kväll snabbt kollade av free agents inom ligan såg jag direkt iaf två namn som spontant såg rätt intressanta ut.

Johan Löf / AXELLÖF

#40 Markus Kinisjärvi i Sundsvall under föregående säsong. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Jag har för mig att sportchef Dalle Johansson tidigare en intervju med bloggen menade att det inte fanns några spelare i Sundsvall han kikade på, i mina ögon borde dock ändå en sådan som Markus Kinisjärvi möjligen kunna vara ett namn. I går skrev bl.a. MODO kontrakt med 29:årige backen Enström och då Tommy noterats – 30 (visserligen tot. 25 poäng via 9+16) under säsongen tycker jag att 29 poäng (7+22) och totalt -5 under säsongens alla 62 matcher för 24:årige Markus med bottengänget IF Sundsvall Hockey ändå möjligen visar på något mer.

Kan inte säga att jag direkt kommer ihåg honom från säsongen 15/16, men här kollar jag rena stats och då ser jag honom som en potentiell lirare. Rätt ung, nu rätt etablerad center i ligan och med framtiden för sig. Då beror det så klart sedan på vilken karaktär han har och vad killen i fråga vill och även hur mycket han verkligen vill. Här har vi ju nu bl.a. snackat om att det inte ska vara bekvämt att lira i Löven.

* * *

Sedan är det så klart att det finns intressanta och lediga namn i både Danmark, Norge, Tyskland och för den delen ”over there”.. Här har man dock inte en sportmössa på att droppa troliga namn.

Hur går annars dina egna tankar kring sista centertröjan, vilken av sportchef Dalles linjer eller spår hade du följt och har du några rimliga namn att kontra med? Fältet som vanligt fritt.

5 thoughts on “Några tankar kring centertröjan

 • 25 maj, 2016 kl. 09:23
  Permalänk

  Kinisjärvi var en gång ett jättelöfte men han har stannat i utvecklingen. Håller inte allsvensk nivå. Bra kille men ingen som ska in i ett framtida Löven!

  Svar
 • 25 maj, 2016 kl. 10:54
  Permalänk

  Hmm… Kim Karlsson. Efter en sådan skada tar det en stund innan man kommer tillbaka. Att räkna med att att han skall vara tillbaka till ”sitt gamla jag” är lite orimligt. Brukar det inte vara mer rimligt att de som varit med om en sådär misshandel aldrig hittar tillbaka till sin forna glans? Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det går bra för grabben. Hur är det, är han med på gemensamma träningararna? Att ersätta Edblom kan ju bara bli bättre…men center situationen ska nog tas på allvar ser lite tunt ut.
  Det kommer hursomhelst blir riktigt spännande säsong som kommer…Allsvenskan blir tung!

  Svar
 • 25 maj, 2016 kl. 11:32
  Permalänk

  Håller med, visst fanns det fler centrar i truppen ifjol att välja mellan men klassen på en del kan med facit i hand ifrågasättas. Kim är fortsatt viktig för laget och vi håller tummarna för att han är tillbaka innan säsongen drar igång. Tycker dock att det ändå ser mycket intressant ut inför säsongen. Mycket nya och framförallt hungriga killar som har provat på seniorhockey ett tag. #17 Lindquist har spelat seniorhockey i 5 säsonger om än i ettan så har han visat på vad han kan och är hungrigare än någonsin. #18 Ottosson har spelat en hel säsong + 11 matcher säsongen innan i SHL och dessförinnan producerat rejält i Superelit(18mål+26ass=44p, 37 matcher). Jag tror att vi kommer att få se ett helt nytt Björklöven där dessa och fler av de unga killarna kommer att kliva fram och visa Lövenhjärta. Tror inte att det är någon fara på taket med centrarna utan någon riktigt bra back och någon fler spets på Wingarna så är jag som Lövensupporter hoppfull inför säsongen 2016/17.
  Det kommer att bli ÅKA AV

  Svar
 • 25 maj, 2016 kl. 19:29
  Permalänk

  Joey Tenute ex Malmöit?
  Där vet man väl vad man får offensivt iaf. Men om intresse finns har jag ingen aning om

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: