Några lyckade Kenttä-namn

Ännu inget officiellt från Björklöven mer än att Per Kenttä passar en gröngul kravprofil som sportchef, vi vet dock med bestämdhet att han av hemlängtan/personliga skäl sagt upp avtalet med IK Oskarshamn efter säsongen. Därtill DETTA från MrMadhawk.

När Oskarshamn senast presenterade ett nysignerat kontrakt med inlånade Janne Kivilahti (från Nybro Vikings) för både denna säsong och den kommande var det klubbchefen Martin Åkerberg som kommenterade från klubbens sida.

Därför kanske ingen vågad gissning att Per kommer presenteras redan under den här säsongen, helst så snart som möjligt och ges möjlighet att se över det gröngulabygget pronto.

Dels för denna säsong, men även den kommande.

Finns det då några lyckade namn denna säsong?

Adam Åhman (mv) HV71 – lån

Många fans var i fjol mycket irriterade på att vi endast hade två lån i Adam Werner och Oscar Masiello, till denna säsong nu två egna. Under säsongen har vi ännu inte sett någon klar etta, men för Kenttä-fans kan vi med Åhman se att Per inte direkt drar sig för att låna in och testa en ung målvakt. I detta fall dessutom en väldigt lyckat.

Filip Sveningsson (fw) HV71 20

Kenttä hittade denna JVM-spelare i Jönköping och bland juniorerna i HockeyAllsvenskan denna säsong skuggar han vår egen Jacob Peterson. Så är långt 18 p (9+9) på 26 matcher för denna yngling.

Janne Kivilahti (fw) Nybro Vikings

När ovan nämnde Filip åkte i väg för J20 så lånade Per återigen in denna Kivilahti från Nybro Vikings. På 22 matcher med Nybro har Janne noterats för 28 p (12+16) och efter 5 p (4+1) med Oskarshamn har han numer fått kontrakt för både denna och den kommande säsongen.

Tankar kring ovanstående namn?

Tanken med att lyfta just dessa tre är att Per har ett öga för talang, här då två ex. i unga Åhman och Sveningsson samt den något äldre Kivilahti, att man sedan i bland tvingas låna in spelare ser inte jag som ett misslyckande. Snarare rätt klokt när det gäller att fixa bäst möjliga trupp sett till budget.

Några lyckade från säsongen 17/18?

Marcus Björk (b) Asplöven HC

Martin Fehrervary (b) Malmö Redhawks

Karl Johansson (b) Vimmerby HC

Här kunde listan gjorts betydligt längre, Kenttä plockade bl.a. målvakten Rifalk från Kalix HC intressant ändå att samtliga av dessa tre ovan nämnda backar den här säsongen ändå fått chansen i SHL. Att Per hade koll på Björk och gav honom chansen inte så förvånande, ändå lite intressant att en sådan som Johansson på en säsong gått från Vimmerby via Oskarshamn till SHL.

Sedan hade vi kunnat gå längre bak i tiden och även kollat några Asplöven-namn.. men visst ser ni att Per kan lyckas med att plocka talang från lägre serier?

Sedan den här säsongen plockade han bl.a. en då, på temat Green Connection, kontraktslös #90 Alex Hutchings dom just nu noterats för 24 p (6+18) +6, vilket är sex poäng bättre än någon i vår trupp den här säsongen. Fingertoppskänsla?

Jag har även en känsla att det finns ingen prestige i kontraktet i sig, det gäller helt enkelt för spelaren att leverera.. annars bryter vi kontraktet. Även det är vi inte bortskämda med, för jag tror inte vi ska tro att Per kommer sätta varje nyförvärv.. men att ha har öga för talanger och är en sann nörd förstod iaf jag i detta klipp.

Dina tankar kring detta, eller valfria kommenterar.. fältet rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Några lyckade Kenttä-namn

 • 26 december, 2018 kl. 11:05
  Permalänk

  Säger bara, in med Kenttä omgående…….om bara möjligheten finns. Ville ha honom innan Oskarshamn.

  Svar
  • 28 december, 2018 kl. 14:27
   Permalänk

   Skulle tro att vi faktiskt kan få se honom innan den 1 april…eller ska jag säga hoppas? Känns märkligt att han ska lyfta lön där men inte ha något direkt att göra. Samtidigt ska Fagervall sitta på dubbla poster här och inte ha tid att sköta sportchefsrollen fullt ut? Tror det handlar om att lösa det rent ekonomiskt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: