Några intressanta namn..

..eller iaf några som borde vara för den gröngula silly season 16/17 då vi nu dessutom vet att även klubben vill att vi alla ska visa de rätta färgerna. De gröna och gula färgerna. Lirar även rätt bra med och egentligen helt i linje med bloggens tidigare utmaning.Säsongskort 16_17 2

Klicka på bilden ovan för att lösa ditt säsongskort , men annars har vi nu två målvakter, sju backar och möjligen 13forwards och till sist då även officiellt Markus Ekman presenterad som målvaktstränare.

Vilka namn skulle jag då vilja se som tillskott i truppen för att vi verkligen ska kunna ”ta nästa kliv”? Sedan har vi dessutom inom klubben eller egentligen från styrelsen pratat om att vara etablerade i SHL 2020.

Men två namn i linje med vad som sagts och även som skulle göra resan mot SHL möjlig skulle kunna vara.. och så här långt möjligen flest frågetecken på backsidan även om vi egentligen bara har en plats kvar, två jag ändå gärna skulle vilja se i truppen är..

 • Per Savilahti Nagander, rutinerad välväxt 31:åring som 06/07 noterades för 3 matcher i Björklövens gröngula tröja.
 • Jeremias Augustin, 30 årig defensiv back som bl.a. gjort resan till SHL med både Växjö Lakers och Malmö Redhawks.

..och här kan vi nu då till sist även avskriva Asplövens f.d. lagkapten Jesper Dahlroth som i förra veckan gick tillbaka till Timrå IK, annars hade Jesper absolut varit ett tänkbart namn i vår trupp. Sedan tidigare vet vi dessutom att bloggkollegan förordat Elias Granath som en blivande general, Elias spelade i fjol med Herning Blue Fox (silver i den danska Metal-ligaen) och har likt Per och Jeremias i dag ännu inte klart med någon klubb för kommande säsong. Alla tre vore fina tillskott och genom sin rutin samt spelstil skulle alla även balansera backsidan en aning utöver då att de skulle kunna bidra med värdefull rutin.

Om jag sedan tolkat sportchef Dalle Johansson rätt kryptiska och ibland tyvärr lite intetsägande svar är det de här forwards vi har i truppen nu som möjligen kommer inleda under säsongen, även om det möjligen kan finnas en sista tröja kvar. Att truppen sedan precis som han säger är ett ständigt levande dokument är egentligen inget nytt. Liksom spelets regler.

Jag har tidigare vurmat för Alex Hutchings och ifall Alex själv vill vara kvar i stan, är den goa gubbe han beskrivs av även vid sidan av vore det självklart att partners runt laget skulle försöka bidra och möjliggöra en fortsättning. Jag har även skrivit att genom Alex har vi kvar topp fem i interna poängligan från förra säsongen och ifall Alex lämnar har vi genom Hutchings och Quist tappat två av våra främsta målskyttar. Lägger vi sedan till kassarna från de övriga och här då bl.a. #7 Trotter, #15 Edblom, #54 Maegaard-Scheel samt #94 Tessier som trots allt snittade 0,53 poäng/match tappar vi 59 mål eller ca 42% av fjolårets målskörd.

Annars kunde nog möjligen Nick Sorkin vara ett intressant namn, Nick har likt förra klubbkollegan Cody Murphy nu gjort en säsong i HockeyAllsvenskan och även om amerikanen Sorkin ”bara” noterades för 24 poäng (15+9) ska han enligt uppgift likt Cody vara en stor stark oöm och rätt jobbig spelare. Och apropå jobbiga spelare med attityd och vilja kan vi notera att Per Ledin (Ifjol Österrikisk mästare med EC Salzburg, därtill 3 x SM Guld, 2 x avancemang med Löven till högsta ligan), alltjämt finns på marknaden. Nu tycker jag väl främst att laget behöver en försvarsgeneral, därtill en riktig målskytt men i jakten på fler jobbiga spelare och en profil för dels laget men även hela ligan skulle ändå en hungrig och motiverad Per Ledin absolut kunna funka. Här så klart viktigt att skriva ett vettigt kontrakt då Ledin numer hunnit bli 37 år, fyller 38 i höst.

På nåt sätt kan jag ändå köpa att truppen nästan i alla fall till antalet spelare är färdig och möjligen även lite levande, inte så att jag tycker vi återigen borde gå in i säsongen med bara sju backar och tvingas paniklåna vid kommande skador. Men med en full om än lite osäker trupp kan jag leva med att den delvis kan förändras under säsongen lite beroende på hur killarna från Div 1, J20 eller Norge för delen kommer prestera på isen. Och även hur man får ihop det gentemot spelidé etc.

Inte alls så dumt att sportchefen utifrån GM´s och klubbens spelidé sätter ihop en ”brutto”- eller grundtrupp rätt tidigt och att man därefter vänder sig till partners och nätverk likt 40-klubben för att kunna spets till eller krydda till anrättningen en aning.

Men jag gillar skarpt att man återigen har ett så tight samarbete med Teg SK och då möjliggörs det än mer, tidigt en stor och rätt utvecklingsbar bruttotrupp.. Möjligheter för partners att spetsa truppen en aning och även ifall alla kommer inte få lira i HA så har vi numer genom Teg SK ett bra alternativ, utöver ett naturligt kliv för killarna i J20.

* * *

Hur tänker du kring dagens trupp och vad vill du se på de sista platserna.. Eller behövs det inget mer? Fältet som vanligt fritt.

21 thoughts on “Några intressanta namn..

 • 9 juni, 2016 kl. 09:58
  Permalänk

  Om man sätter en etikett på de förslag du lyfter här vore det ”Allt som blev över”. Spelare med ett bäst-före-datum flera år tillbaka i tiden och oprövade div 1-spelare är vad Löven förlitar sig på i år. Sedan kryddar man truppen med ett ”fantastiskt” samarbete med Tegs SK som ska ge våra halvfärdiga juniorer speltid på seniornivå, är det någonting att komma med? Vi har för låg klass på juniorverksamheten redan som det är i och med att vi inte har något SuperElit-lag och kommer därför alltid tappa våra duktiga unga spelare. Den enda vägen vi kan hoppas på är att vi tar klivet upp till SHL och på så vis få en gratisplats i SuperElit (som KHK).

  Intressant att Löven valt att gå den väg man nu gör. Insatsen är ganska hög och oddset att man totalhavererar är ganska lågt. Skumt att Tommy, Joakim och Markus vågar göra den chansningen efter förra årets fiasko. Den arbetsplan man nu sjösätter handlar i princip om att göra en ”Tingsryd” och känns det inte lite väl magstarkt att gå och hoppas på att alla pusselbitar faller på plats och att samtliga i truppen gör sin livs säsong? Det finns liksom ingen Plan B.

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 18:29
   Permalänk

   Vi lirar trots allt i andraligan Olle, de som platsar i SHL och är i rätt ålder, beredd att skriva kontrakt till det pris klubbarna erbjuder spelar så klart där. Inget konstigt tycker jag.. i HockeyAllsvenskan tycker jag det känns rimligt att försöka sätta i hop ett ”så bra lag som möjligt” därefter..

   En stabil och gärna lokal/regional kärna helst med lite rutin, därefter med unga och lovande tillskott från J20, Div 1, de som inte riktigt tagit klivet till SHL eller möjligen lirat i Norge eller Tyska 2:a ligan, kanske lite spetsat med några profiler (f.d. SHL likt Ledin) och/eller att man vågar chansa på lite skägg. Eller i vart fall erbjuda try out och med en ev. historia där lirare kunnat spela upp sig till SHL via HA skulle det inte bli svårare att i framtiden locka hit annat skägg heller.. Förutsatt att några lyckas då förstås.

   När det gäller satsningen på GM och samarbetet med Teg SK kommer det nog dröja några säsonger innan vi ser full utväxling, men jag gillar iaf satsningen och hoppas det var rätt väg att gå. Vi har inte facit än, men satsningen känns helt klart både rätt och väldigt seriös.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 10:06
  Permalänk

  Vad hände med Fredrikssonryktet?

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 18:33
   Permalänk

   Har varit väldigt tyst ett tag Erik, otroligt svårt att få någon info från såväl sportchef Johansson som Fredriksson själv.. Men Oskar finns iaf kvar på marknaden, ännu inget officiellt klart för kommande säsong.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 10:24
  Permalänk

  Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Per Ledin bör finnas med i Björklövens trupp kommande säsong. Om inte Per, så en exakt kopia av honom.
  Titta på de andra lagen i HA, framför allt BIK som har riktiga svin på isen.
  Dom grisar, gnäller på domaren, jävlas med målvakten, munhuggs med spelare ute på isen, skriker från båset. Tar en fight. Men dom gör det på något sätt på ett så smart sätt att det ofta inte leder till någon utvisning. Det är jävligt utstuderat det där.
  Per Ledin måste ju vara grundaren av detta i svensk ishockey tillsammans med Andreas Jämtin.
  Tänk dig Wessner kliver in i Umeå arena och ska lira match. Det första som händer på uppvärmningen är att Ledin är fram och talar om för honom vilken jävla sopa han är, och att han kommer åka på så mycket stryk under matchen så det är lika bra att kliva av nu direkt.
  Andra bytet i matchen smäller blir det direkt tjafs mellan herrarna, och till slut kliver Pavel in och smäller på utav bara helvete. Och Ledin skrattar lite åt honom, Wessner ut på bår, nästa byte vill någon köra över Pavel eller Ledin – och får ett matchstraff för ryggtackling eller huvudtackling. Fantastiskt.

  Är det någon som kommer bli en publikfavorit, och dra in ordentliga publikintäkter, så är det Per Ledin. Tro mig. Jag skulle betala dubbla priset för mina säsongskort bara han är på isen.

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 18:39
   Permalänk

   Håller med A om att Ledin eller karaktärsspelare likt honom dels skulle vara värdefullt att addera truppen sedan att de skulle kunna göra nytta. Både på isen och möjligen även ekonomiskt, men även om jag gillar riktigt fysiska energispelare vill jag vare sig se Pavel eller Ledin skicka in ens Wessner i sargen så att han åker ut på bår. Otroligt fysiskt och lagomt grisigt lite på gränsen, absolut.. Men att skada spelare, även sina motståndare tycker iaf inte jag hör sporten till.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 11:46
  Permalänk

  Till dig A, vilken jävla sköning! Du kunde nog inte måla upp nå bättre bild i huvet på en. Och jag håller med dig fullständigt! Vi behöver för övrigt en Ledin framför mål nu när vi tappat Qvist!

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 18:42
   Permalänk

   Nu vet jag inte om Quist direkt var den som verkligen ställde sig framför mål Bertan, för efter vi släppte #18 Mårs tycker jag vi saknat någon på ”kontoret”.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 13:54
  Permalänk

  A:
  ”…Wessner ut på bår”, ”…får ett matchstraff för ryggtackling eller huvudtackling”

  Är du 10 år gammal eller? Jag köper helt och fullt idén med ett tufft, fysiskt spel a lá Ledin, men inte för att det skall tillfredsställa din snedvridna uppfattning om att syftet skall vara att skada spelare…

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 18:43
   Permalänk

   Här är vi helt klart överens Fredrik, se även äldre kommentar direkt till A som svar på hens kommentar.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 17:04
  Permalänk

  Har tjatat i ett par säsonger nu: In med Ledin. Därutöver kan vi komplettera med Hutch o Trott!

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 18:45
   Permalänk

   Nu kanske vi inte har tre platser kvar Gormat, men helt klart hade det spetsat laget ett par snäpp.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 18:39
  Permalänk

  Dom har inte ens snackat med Trotter & Co?
  Måste åtminstone försöka. Pengar är inte alltid allt för spelare även om Löven verkar gå i motsatt riktning.
  Trotter börjar närma sig 30 år och har möjlighet att få en längre karriär i björklöven. Kolla bara Öhman. Men det är ju klart att det där med trotjänare och kulturbärare kanske upphört?

  Helt klart är ju att löven spelar ett högt spel och jag hade aldrig vågat satsa på så många obeprövade kort samtidigt. Får dom fel start kommer det bli svårt att reparera. Samma budget som förra året, frågan är ju vart som dom pengarna tog vägen?

  Back- och målvaktsidan är ju ett enda stort frågetecken. Klart mirakel kan inträffa men ska så många verkligen kunna ta ett eller flera steg framåt samtidigt? Sedan ska man väl startå lite halvkort med 7 stycken och låta skador göra resten av jobbet precis som tidigare säsonger. Utan Kevin hade det inte behövs mycket otur för det skulle blivit negativt kval dom två senaste säsongerna. Tur Asplöven inte fick ihop det för det stod Björklövens namn på den ena kvalplatsen nedåt förra säsongen.

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 19:09
   Permalänk

   Snackat har de väl MazarinConny? Sedan lite olika besked kring ifall det förts förhandlingar eller om Dalle bara lagt sig efter första budet från Hutchings.. Men rätt märkligt att inte ens ha lämnat ett bud om det nu stämmer. Det lär väl ska ingå i en förhandling tänker jag.

   Men en som Brock Trotter tror jag det dröjer innan vi ser i Löven igen, utan sin f.d. skada och hans agent hade han nog aldrig ens varit här. Ren och skär klass och som det kändes och såg ut var Brock totalt överlägsen. Och då ska han dessutom periodvis ha hämmats av någon skada.

   Att truppen påverkas dels av GM men även höjda sociala avgifter inte direkt konstigt, hur det sedan faller ut med de yngre och mer oprövade får vi väl se under säsongen. Jag gillar iaf satsningen och ser med stor spänning fram emot säsongen. Sedan är jag övertygad om att truppen blir ”full” innan starten denna säsong, där kommer knappast sportchef Dalle Johansson göra om samma misstag igen.

   När det gäller Kevin som varit både en stor favorit samt profil för många i T3 Center de senaste säsongerna blir det intressant att se ifall duon Lundström/Werner kan fylla kavajen. Duon Lindskoug/Mattsson både oprövad och rätt spännande inför 14/15, då föll det väl ut.. ingen garanti att det gör det denna gång men helt klart ett intressant ett upplägg som jag ser det.

   Svar
   • 10 juni, 2016 kl. 20:16
    Permalänk

    Jag hoppas du får rätt. Det var ingen domedagsprofetsia utan bara en liten nyans av läget. Jag konstaterar att den som bestämmer över värvningarna i Björklöven inte tänker klart.

    För något år sedan saknades rightare. Förra året för många. Nu för få. Brist på bra backar inför varje säsong, ej åtgärdat. Brist på bra målvakter, åtgärdat förrförra säsongen, förra och denna, en brist. Grävmaskiner framför mål saknades förra, finns det denna?

    Nu menar jag inte att Björklöven nödvändigtvis saknar folk som kan ta dessa roller utan att dom saknar erfarenhet från HA-nivå eller bättre. Inget ont om det men blir det för många utan erfarenhet så ökar ju risken otroligt mycket.

    Dessutom måste man se det positiva att plocka bra spelare från lag som ligger under Björklöven i näringskedjan i HA. Om du ständigt dränerar lag som kommer upp och gör det bra slipper man ju vissa problem. Skulle topp 5 plocka 5 spelare var från botten 9 och dessutom plockar SHL några av dessa.
    Skulle inte det göra stor skillnad mot om Björklöven ska ta första säsongen i HA hos 10-15 oetablerade på nivån?

    Det jag vill säga är att det saknas ett meta-tänk. Björklöven spelar just nu schack drag för drag och har ingen spelstrategi som är värd namnet. Vi satsar på juniorer – Vi flyttar bönder. Ok. Men spelet är svårare än så om man ska vinna utan bara tur. Just nu är det många bönder på brädan och alla har en potential att bli drottning på andra sidan. Frågan är väl hur många som når dit?

    Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 19:14
   Permalänk

   Vi får väl se Pergus, jag tror iaf Per skulle kunna göra stor nytta.. Men har han fräschare och spetsigare bud lär det väl aldrig hända.

   Svar
 • 9 juni, 2016 kl. 20:31
  Permalänk

  Det är fantastiskt att vi går tillbaka till våra rätta färger och det är fantastiskt att vi får en nyrenoverad arena som ökar förutsättningarna för ståplatspubliken att skapa ett oerhört tryck i T3 Center. Björklöven har någonting bra på gång och det handlar om att ha tålamod och tro på det vi gör och inte börja tvivla. Våra tvivel är förrädare, som William Shakespeare sa
  Från intervjun med nya målvaktstränaren Markus Ekman!!!

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 19:18
   Permalänk

   Härligt med lite positiva tankar och bra energi Hasse Båth.. Som sagt inte alltid vi kommer vinna i vinter, men matcherna i nya uppgraderade T3 Center ska alltid vara folkliga, festliga och vid förlust kommer vi alltid göra det med stil. Apropå att visa de rätta färgerna.

   Svar
 • 10 juni, 2016 kl. 00:02
  Permalänk

  Gissar att det kommer att bli en bra säsong. kända namn behöver inte vara bättre. Kommer långt med energi i hockey och vilja naturligtvis.I vintras stod många spelare och luta sig mot klubban…

  Svar
  • 10 juni, 2016 kl. 19:20
   Permalänk

   Helt klart Gunter, det räcker inte enbart med ett namn på tröjan.. Sedan tror jag knappast GM Fagervall heller tillåter någon att bara luta sig mot klubban.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: